28.9.12

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για τα Χρυσωρυχεία

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα Έβρου» της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/9/12 13:52

    ΠΕΤΡΙΔΗ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ...ΚΕΦΑΛΑΣ ΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ!!!! ΨΑΧΝΕΙΣς ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/9/12 18:42

    πολυ κεφαλια σε δερνει εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/9/12 20:24

    sas aresoun ta panygyrakia etsi ejhgeitai giati to dhmotiko symboylio exei topouethuei ki alles fores gi ayto to uema.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/12 20:37

      Αν λειτουργήσουν τα μεταλλεία χρυσού θα παραιτηθεί ο κ. Πετρίδης. Έτσι μας έλεγε πριν 6 μήνες.
      Δεν νομίζει ότι φτανει με την απειλη της παραίτησης. Ουδείς αναντικαατάστατος δήμαρχε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/9/12 20:55

    Στις επομενες δημαρχια ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/12 21:39

      ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ.ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/9/12 22:21

    Οι δεκαετίες της ευημερίας και των κεκτημένων που προηγήθηκαν σχεδόν κατέστρεψαν μια γενιά, προετοιμάζοντας καιρούς σκοτεινούς, προορισμένους να διαρκέσουν και έπειτα από μια ενδεχόμενη επάνοδο της χώρας στην ανάκαμψη.
    Μήπως ηγεσίες διαμετρήματος τύπου Περιφερειακού Συμβουλίου, Νομαρχιακής επιτροπής ενάντια του χρυσού κ.ά. είναι η πολιτική έκφραση τέτοιων καιρών, όπου η «ιδεολογία» του διεκδικητικού τραμπουκισμού έχει επικρατήσει της ιδεολογίας του μόχθου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/9/12 11:31

    Το μόνο που "απειλεί" τον Πετρίδη είναι πεντέξι ανώνυμοι μακάκες που ψάχνονται να του χώνονται πάντα ανώνυμα. Τώρα αν στεναχωριούνται και καποιοι επενδυτές και τα τσιράκια τους, τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή δήμαρχε, δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/9/12 15:51

      βασικά κινδυνεύει από τους συμβούλους του.Πολλοίείναι φαύλοι, άσχετοι και αλαζόνες.Και τα χρεώνεται αυτός όλα.Δεν ελέγχει την ομάδα του και δεν φέρνουν τίποτε καινούργιο στην πόλη μας

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/9/12 09:41

      Ανώνυμε-29/9/12 15:51
      Αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε μια μικρή παραπονούμενη κοινωνία που βιώνει υπομονετικά τα δεινά της, οφείλουμε να δούμε πώς πέτυχαν οι άλλες μικρές οικονομίες και κοινωνίες που παρακολουθούν σήμερα την οικονομική κρίση ως ένα ιστορικό φαινόμενο που ελάχιστα τους αγγίζει. Μπορεί ορισμένα από αυτά να μας φαίνονται γενικά, ωστόσο, κανείς δεν πετυχαίνει ποτέ τίποτα ούτε σε προσωπικό ούτε σε συλλογικό επίπεδο εάν δεν θέτει μεγάλους στόχους που τους παρακολουθεί καθημερινά, επιλύοντας επίμονα τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα που πάντα εμφανίζονται. Και οι δρόμοι που ανοίγονται πλέον μπροστά μας είναι η κινεζοποίηση - βουλγαροποίηση της οικονομίας μας ή η σοβαρότητα, που συνεπάγεται τον επίμονο οικονομικό προγραμματισμό και την υλοποίησή του.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος29/9/12 13:02

    Παύλος Δαμιανίδης- Στάθης Κεφαλίδης σκο 3-0
    Στη προχθεσινή συνέντευξη στο R-Chanel περί ανάπτυξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/10/12 07:43

    Ενώ μας δίνονται οι ευκαιρίες να σκεφτούμε ως κοινωνία ένα βασικό οικονομικό όραμα, τους μακροχρόνιους στόχους μας, τις μοναδικές μας ικανότητες, αλλά και τα στάδια υλοποίησης όλων αυτών, με μεγάλη λεπτομέρεια και εξειδίκευση, που δεν θα εξαρτώνται από τις συχνές εναλλαγές του πολιτικού προσωπικού της χώρας, όπως π.χ. ο αγωγός Transadriatic Pipeline ( Ελεύθερο Βήμα 29-9-2012), η αποπεράτωση και η λειτουργία του κάθετου άξονα Κομοτηνής- Βουλγαρίας, οι «υπόχρεοι της ανάπτυξης» της πολιτικής εξουσίας ασχολούνται οχλαγωγώντας με το κυνηγητό των μεταναστών και με την λειτουργία ή μη των μεταλλείων χρυσού, λες και δεν ασχολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

    Αυτό ακριβώς λείπει σήμερα από την ελληνική οικονομία, αυτό ακριβώς έλειπε και την περίοδο της ανάπτυξης. Γι' αυτό και όλοι οι διαθέσιμοι πόροι που είχαμε δεν δημιούργησαν κανένα σημαντικό αποτέλεσμα. Και η διαφθορά άλλωστε είναι κομμάτι της λογικής ότι ξεκινάω κάτι ειδικό, ασύνδετο με έναν γενικότερο στόχο και δεν παρακολουθούν ούτε την υλοποίησή του ούτε λογοδοτούν για το αποτέλεσμα της «προσπάθειάς» τους.
    Γνωστός είναι ο τρόπος «μελέτης» των αναπτυξιακών σχεδίων του στενού δημόσιου τομέα, αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως την πηγή της κακοδαιμονίας της ελληνικής οικονομίας. Ανερμάτιστη συρραφή στοιχείων (ενίοτε φανταστικών), μηδενική παρακολούθηση, μηδενική υλοποίηση. Η ελληνική οικονομία λειτουργεί πραγματικά και στον ιδιωτικό σε σημαντικό βαθμό, αλλά και στον δημόσιο τομέα σαν εγκαταλειμμένο μπουρδέλο της δεκαετίας του '20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.