14.5.10

Κατατέθηκε ο «Καλλικράτης» στη Βουλή. 325 τελικά οι δήμοι! Κατεβάστε το τελικό κείμενο

Στη Βουλή αιφνιδιαστικά σήμερα, κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης το σχέδιο νόμου για τον «Καλλικράτη». Με δεδομένες τις ημερομηνίες ο Καλλικράτης θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα. Το σχέδιο τελικά προβλέπει τη δημιουργία 325 ισχυρών δήμων σε όλη τη χώρα.
Σε ότι αφορά στους 5 νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τον «Καλλικράτη», δημιουργούνται οι εξής δήμοι:
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Αλεξανδρούπολης με έδρα την Αλεξανδρούπολη και ιστορική έδρα τη Βήρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αλεξανδρούπολης β. Τραϊανούπολης και γ. Φερών, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Σουφλίου με έδρα το Σουφλί αποτελούμενος από τους δήμους α. Σουφλίου και β. Τυχερού γ. Ορφέα, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Διδυμοτείχου με έδρα το Διδυμότειχο αποτελούμενος από τους δήμους α. Διδυμοτείχου και β. Μεταξάδων, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ορεστιάδας με έδρα την Ορεστιάδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ορεστιάδος β. Βύσσας γ. Κυπρίνου και δ. Τριγώνου, οι οποίοι καταργούνται
Β. Στον δήμο Σαμοθράκης δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Κομοτηνής με έδρα την Κομοτηνή αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιγείρου β. Κομοτηνής και γ. Νέου Σιδηροχωρίου, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Ιάσμου με έδρα τον Ίασμο αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιάσμου β. Σώστου και την κοινότητα Αμαξάδων, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Μαρωνείας-Σαπών με έδρα τις Σάπες αποτελούμενος από τους δήμους α. Μαρωνείας και β. Σαπών, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Αρριανών με έδρα τη Φιλλύρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αρριανών β. Φιλλύρας και τις κοινότητες α. Κέχρου β. Οργάνης, οι οποίοι καταργούνται.
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Ξάνθης με έδρα τη Ξάνθη αποτελούμενος από τους δήμους α. Ξάνθης και β. Σταυρούπολης, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Μύκης με έδρα τη Σμίνθη αποτελούμενος από το δήμο Μύκης και τις κοινότητες α. Θερμών β. Κοτύλης γ. Σατρών, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Αβδήρων με έδρα τη Γενισσέα και ιστορική έδρα τα Άβδηρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αβδήρων β. Βιστωνίδος και γ. Σελέρου, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στον δήμο Τοπείρου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Καβάλας με έδρα τη Καβάλα αποτελούμενος από τους δήμους α. Καβάλας και β. Φιλίππων, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Νέστου με έδρα τη Χρυσούπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Χρυσούπολης β. Κεραμωτής και γ. Ορεινού, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Ελευθερούπολης β. Πιερέων γ. Παγγαίου δ. Ελευθερών και ε. Ορφανού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στον δήμο Θάσου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Δράμας με έδρα τη Δράμα αποτελούμενος από το δήμο Δράμας και τη κοινότητα Σιδηρονέρου, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Προσοτσάνης με έδρα τη Προσοτσάνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Προσοτσάνης και β. Σιταγρών, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Παρανεστίου με έδρα το Παρανέστι αποτελούμενος από τους δήμους α. Παρανεστίου και β. Νικηφόρου, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Δοξάτου με έδρα το Καλαμπάκι αποτελούμενος από τους δήμους α. Δοξάτου και β. Καλαμπακίου, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Γ. Οι δήμοι Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου χαρακτηρίζοντας ως ορεινοί.
Δείτε το κείμενο πατώντας, εδώ…

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/5/10 22:39

    Με αφορμή τη δημοσίευση του τελικού σχεδίου, ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι ένα θέμα που αφορά τον μέσο Έλληνα, όταν αυτός πλέον παλεύει μέρα με τη μέρα για την επιβίωση του, γιατί περί επιβιώσεως πλέον μιλάμε, μέσα από τις συζητήσεις κατάλαβα ότι το νέο σχέδιο της διοικητικής αποκέντρωσης θα μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να επιδράσει πολύ θετικά στην οικονομία των νέων και γενικότερα της χώρας, δημιουργώντας τελείως διαφορετικά δεδομένα στις μέχρι τώρα τοπικές κοινωνίες.
    Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πολιτικούς που έχουν γνώσεις, αποτελεσματικότητα, πνεύμα συνεργασίας με τους πολίτες και με τους φορείς.
    Θα είναι κρίμα αν ο κ. Γιαννακίδης και ο κ. Κοτσάκης είναι υποψήφιοι για το δήμο Κομοτηνής. Η μέχρι τώρα θητεία τους στην ΤΑ δεν έχουν να επιδείξουν έστω και κάτι προοδευτικό ή ανατρεπτικό, αντίθετα χαρακτηρίζεται από πρωτοβουλίες οπισθοδρομικές, με αποτέλεσμα τόσο ο Νομός όσο και ο δήμος Κομοτηνής, να υπολείπονται των άλλων Νομών και δήμων, είναι τα ελάχιστα που μπορώ να πω για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/10 22:57

    Πρόεδρος Ισλανδίας: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ! δηλ.ΗΦAIΣTEIAKO ΧΕΙΜΩΝΑ!
    http://www.youtube.com/watch?v=ToDjdeFpRAw

    Αποκέντρωση-αυτάρκεια-αποθέματα, ενόψει των μεγάλων κρύων που ανήγγειλαν ΝΑΣΑ-CERN και ΗΔΗ αναγγελθέντα ΠΙΘΑΝΟΥ πολυετή ηφαιστειακού χειμώνα!...
    http://www.youtube.com/v/s13iwp317ok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/10 19:10

    Μετά την κατάργηση των λαϊκών παραθεριστικών κατασκηνώσεων στις παραλίες Ιμέρου και Προσκυνητών η εικόνα των χωριών μας δεν είναι όπως μέχρι το 2004.
    Τέτοια εποχή ήταν το στήσιμο των αντίσκηνων και οι περιοχή μας ήταν γεμάτη κόσμο μεσοβδόμαδα και τα Σαββατοκύριακα. Τα χωριά μας είχαν ζωντάνια, τα διάφορα καταστήματα προετοιμαζόταν και δουλεύανε μέχρι αργά τη νύχτα, γιατί αυτοί που προετοιμαζόταν για το καλοκαίρι χρειαζόταν διάφορα υλικά, έπρεπε να γευματίσουν κτλ. Σήμερα τα πάντα έχουν νεκρωθεί μία επίσκεψη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα σας πείσει. Άσε που τα μαγαζιά κλείνουν νωρίς νωρίς αφού δεν υπάρχει κίνηση όπως τα παλιά χρόνια, αυτή είναι σήμερα η εικόνα της περιοχής, και την κατάντησαν έτσι αυτούς που τους εμπιστευθήκαμε και ψηφίζαμε από το 1994.
    Τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω, δεν φθάνει ο νους ως εκεί, γιατί το 2002 περίπου είχε γίνει μια μελέτη καμπινγκ στην παραλία Ιμέρου, από ότι μας έλεγε ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου ήταν όλα έτοιμα για να βγεί σε δημοπρασία αυτό το έργο οι νεολαίοι ελπίζαμε σε πολλά είχαμε δεί και τα σχέδια. Τι να πω όσο είδατε εσείς το κάμπινγκ άλλο τόσο το είδαμε και εμείς. Ο κ. Παπαναστασίου μας έλεγε ότι θα το κατασκευάσει η Νομαρχία, ο Νομάρχης ήταν ο κ. Γιαννακίδης και τότε.
    Τώρα όπως άκουσα στην τηλεόραση θα κάνει η νομαρχία τον δρόμο Γλυφάδα Ίμερος Μαρώνεια για να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή μας. Με τη διαφορά ότι ο δρόμος Γλυφάδα Ίμερος εχει γίνει πριν 4-5 χρόνια ξοδεύτηκαν νομίζω 4.2 εκ ευρώ, και πριν καλά-καλά αρχίσει να περπατιέται με την πρώτη βροχή μισοκαταστράφηκε όπως και ο δρόμος Σιδηροχώρι διασταύρωση Ιμέρου. Τώρα για το δρόμο που άκουσα στη τηλεόραση είναι νέος δρόμος, η επισκευή του παλιού ας μας το ξεκαθαρίσει ο κ. Γιαννακίδης.
    Αυτά τα λίγα έχω να συμπληρώσω και εγώ η 24χρονη αγρότισσα που προτίμησα να ζήσω στο χωριό μου, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο με τα λόγια τους.
    αγρότισσα
    Αν θελετε δημοσιεύστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/5/10 10:11

    Το πιο σύντομο ανέκδοτο: τουρισμός στη Θράκη...Έχετε πολύ μεγάλη φαντασία μα την αλήθεια. Ποιός και γιατί θα επέλεγε να ξοδέψει χρόνο και χρήμα σ έναν επίπεδο τόπο, σ ένα γκρίζο ουρανό, σε μια ρηχή θάλλασα; Και κυρίως γιατί να περάσει κανείς το καλοκαίρι του ανάμεσα σε επίπεδους, γκρίζους και ρηχούς ανθρώπους; Επιτέλους, δείτε τη θλιβερή σας αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/5/10 12:04

    Επίπεδος τόπος. επίπεδοι εγκέφαλοι, λιμνάζουσες γνώσεις, λιμνάζουσες αποφάσεις.
    Στις καγκέλες τη χρήση του αγροτουριστικού κέντρου με παράνομη απόφασή τους λειτουργεί σήμερα ως οίκος ηδονής.
    Οι κατασκηνώσεις της Μαρώνειας παραχωρήθηκαν σε κάποια από τις πολλές ΜΚΟ,
    Μπαινοβγαίνουν πρόσωπα άγνωστα, με αρχηγό καθηγητή του ΔΠΘ, καλοπαιρνούν με χρληματα του κρατικού «ταμειίου», και μέσα στη φτώχεια που μας δέρνει τα παιδιά των εργαζομένων θα τριγυρίζουν στους δρόμους.
    Φτάνει τόσα χρόνια που καλοπέρασαν οι οπαδοί «Ελλάς Ελλήνων Χριστανών».
    Γκρίζοι και ρηχοί άνθρωποι της ΤΑ δώστε τις κατασκηνώσεις της Μαρώνειας στην εργαζόμενη και παραγωγικοί κοινωνία του τόπου.
    Οι σημερινοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι για τον «Χαλικράτη», και όχι για τον Καλλικράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.