28.10.11

Απόβαση Ρώσων καταδρομέων στην Αλεξανδρούπολη


Κατέπλευσε χθες  το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το ρωσικό πολεμικό πλοίο Caesar Kunikov BDK-64, στο πλαίσιο προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή. Το πλοίο ανήκει τον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχει μήκος 112,6 μέτρα, εκτόπισμα 3.500 τόνων και πλήρωμα 250 άτομα.

Η έλευση του πολεμικού σκάφους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, συνδέεται με τα εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878), που θα γίνουν το μεσημέρι, αμέσως μετά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπου θα συμμετέχει και άγημα Ρώσων πεζοναυτών.
Το Μνημείο στήθηκε προς τιμή τριάντα Ρώσων στρατιωτών, του 9ου Συντάγματος, της 3ης Μεραρχίας από την πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, (κοντά στην Αγία Πετρούπολη), που είχε στρατοπεδεύσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Την περίοδο εκείνη, μηχανικοί του Συντάγματος με εντολή του Διοικητή τους σχεδίασαν και το ρυμοτομικό σχέδιο του τότε μικρού χωριού Δεδέ-Αγάτς (σημερινή Αλεξανδρούπολη). Οι τριάντα Ρώσοι στρατιώτες του Συντάγματος πέθαναν από τύφο και ετάφησαν σε ειδικό μνημείο το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.
Την Πέμπτη ο πλοίαρχος του Caesar Kunikov, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, το Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη.
Επίσης, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη των κατοίκων της περιοχής, το πρωί του Σαββάτου στο πλοίο και φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, το πρωί της Κυριακής, μεταξύ του πληρώματος του Caesar Kunikov και της στρατιωτικής ομάδας της 12ης Μεραρχίας.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/10/11 12:42

    Σόου Στυλιανίδη στον Ιασμο. Δυό μέρες παίρναν τηλέφωνα σε όλους τους "ιθαγενείς " να πάνε για υποδοχή του Μεσσία. Ο Αμούτζας πάντως ´αψογος οικοδεσπότης. Καφεδάκι μαζι με Ρόιδο και ακόλουθο Αγγελίδη. Υποκρισία και παλιά τερτίπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/11 18:16

    To βίντεο δεν ανοίγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/11 19:23

    Γιατί η απορία; Αφού και καλά το ΠΑΣΟΚ 'έδωσε τον Ίασμο στους τούρκους". Με τόσο αναχρονιστική στάση στη νέα εποχή ο καθένας με τις επιλογές του. Ο Αμούτζας (ο ... ΠΑΣΟΚ) και ο Ρόιδος (ο... έλληνας) θα προωθήσουν τον ελληναρά ΣΤυλιανίδη που θα κάνει την ΑΟΖ να σωθούμε. Τόση φτώχεια μυαλού στους ας πούμε "ηγέτες". Μήπως όμως βρίσκουν χαζούς να κοροΊδεύουν και τα κάνουν; Δεν ξέρουν πόσο χαζός είναι ο κόσμος; Το ξέρουν. Για αυτό και το σόου. Θαρρείς και είχαν παρελάσει ξανά Ρώσοι στην Αλεξανδρούπολη. Τσιμουδιά για αυτό... Θαρρείς και η φιλοαμερικανική κυβέρνησή μας και αντιρωσική δεν μπορούσε να μην επιτρέψει την παρέλαση στην πιο ακριτική πόλη της χώρας. Κακώς. Έπρεπε να παρελάσουν ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ο Στυλιανίδης, ο Δερμετζόπουλος, ο Κυμπαρίδης, ο Αγγελίδης, ο Πέτροβιτς, ο Χαρίτος, ο Καραίσκος, ο Δαπέργολας και να λένε ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!!! Για να ολοκληρωθεί η φάρσα της συντήρησης που πουλάει πατριδοκαπηλία επειδή δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο δακτυλάκι του τον ΠΑπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/11 19:29

    Μακάρι όλοι να ήταν σαν τοπν Ευριπίδη ο οποίος από ότι μαθαίονω και ακούω έχει ισχυρούς φαν στην Αλεξανδρούπολη από ιδιαίτερα ισχυρά πρόσωπα.....εε βέβαια ή εκτίμηση είναι άμεση διότι βοήθησε σε όλους επί υπουργείας του,,,,μακάρι να τον έμοιαζαν και τα σημερινά νούμερα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/10/11 00:38

    Αμουτζα, ποσα χρηματα εδωσε ο Στυλιανιδης στην μη Κυβερνητικη Οργανωση,θΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΑΣΜΟΥ,Θεατρικο Εργαστηρι που ειναι Διευθυντρια σπουδων η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ,Πεννυ Ζουνη.Για να καταλαβετε χτυπηστε στο Google.Θεατρικο εργαστηρι ΙΑΣΜΟΣ.Φτανει η κοροιδια Αμουτζα,ηρθε η ωρα που θα.........................................Ξ θεις,υπαρχουν και πολλα αλλα, διδακτορικα κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/10/11 00:41

    ΔΕΛΤΑ Τηλεοραση ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Χ.25 Μαρτιου Σαππες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.