28.11.10

Σωκράτης Ξυνίδης: «Ενίσχυση της εξωστρέφειας για έξοδο από το τέλμα»


Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, η οποία «στην παρούσα συγκυρία θα κρίνει τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας για την ανάπτυξη» μπορεί να οδηγήσει στην «έξοδο από το τέλμα», τόνισε, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης. Μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ο βουλευτής Ξάνθης επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που πρέπει να έχει η Θεσσαλονίκη σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας.
«Η Θεσσαλονίκη είναι ένας πολύ ζωντανός οργανισμός, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της, όσο και την καινοτομία, με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», τόνισε. Σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός θα συμβάλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, παρουσίασε στον Σωκράτη Ξυνίδη την πάγια θέση του φορέα για την ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής εξαγωγών. «Η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα, μόνο με την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της, δηλαδή μόνο αν από μια εσωστρεφή οικονομία μετατραπεί σε μια εξωστρεφή, που θα βασίζεται στην παραγωγή και όχι στην κατανάλωση», ανέφερε.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/11/10 12:58

    Στο quiz, της εφημερίδας –Χρόνος 27/11/2010- απαντώ:
    α) Στη πρώτη ερώτηση, απαντώ ότι είναι ο κ. Καζάκης πρώην υπάλληλος της αεροπορίας, πρώην δήμαρχος, κατόπιν μετατάχθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακ. και Θράκης, και τελικά προσγειώθηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Δήμο Σώστη.
    Τέτοιο (Κ)Ισμέτ……. μακάρι να είχαν όλοι οι Έλληνες υπήκοοι που είχαν την ευχέρεια να διορίσουν…….κτλ.

    β) Στη δεύτερη ερώτηση, απαντώ ότι ο κ. Γιαννακίδης προσλαμβάνει ως ειδικούς συμβούλους προς το παρόν δύο «ανιδιοτελείς» λάτρεις της εξουσίας που γνωρίζουν μόνο αυτοί πως πρέπει να την χειρίζονται. Τον συνταξιούχο κ. Λάζαρο Τσακμακίδη, και τον νομαρχιακό σύμβουλο κ. Κώστα Κατσιμίγα, στον τρίτο της παρέας, στον κ. Στάθη Κεφαλίδη η πόρτα της περιφέρειας έμεινε μισάνοιχτη. Το θέμα συζητήθηκε τις τρείς τελευταίες μέρες.
    Μόλις χθες στη μεγάλη του περιοδεία στον Έβρο που επιθεώρησε τα υδραυλικά έργα ( ή το πάρτι τελείωσε κατά τον κ. Ζαμπουνίδη ή τώρα άρχισε) του Έβρου ποταμού, τον κ. Γιαννακίδη συνόδευσε και τον ενημέρωσε ο άξιος πολιτικός μηχανικός ο κ. Κοτζαμάνης. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι άξιοι λειτουργοί που από τον θεσμικό τους ρόλο ασκούν καθήκοντα υπεύθυνου συμβούλου, χωρίς καμιά επιβάρυνση των χαμηλόμισθων εργαζομένων και συνταξιούχων.

    γ) Στη τρίτη ερώτηση αν και γνωρίζω δεν απαντώ, καθ’ ότι είναι ταλαίπωρος, πιάνεται από τα μαλλιά του για να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.