5.7.10

Οι οικολογικές ανησυχίες του Ομπάμα και το Photoshop

Μία φωτογραφία και η χρήση του Photoshop αποδεικνύονται ιδανικά για να βγάλουν λάδι τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο λόγος για τη φωτογραφία του προέδρου που εμφανίστηκε ως πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Economist της 19ης Ιουνίου και τον παρουσιάζει σκεπτικό και πλήρως απογοητευμένο από την μόλυνση που προκάλεσε η αντλία πετρελαίου της BP στα νερά του Κόλπου του Μεξικού.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Τα γεγονότα θα μας βεβαιώσουν για το αντίθετο, καθώς λίγες μέρες μετά την έκδοση του περιοδικού, η αληθινή φωτογραφία που προφανώς έχει υποστεί πολλαπλά crop και φωτομοντάζ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας ότι το σκυμμένο κεφάλι του προέδρου και το σκεπτικό του βλέμμα στην παραλία της Λουιζιάνα δεν προκλήθηκε από την ανυπολόγιστη ζημιά που προκάλεσε η BP στα νερά του Μεξικού, αλλά από την προσπάθεια που κατέβαλε ο να ακούσει κατά αρκετούς πόντους πιο κοντή κυρία που του μιλούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.