14.6.10

Προσφυγή στο ΣτΕ για σύμβαση του Ευριπίδη Στυλιανίδη με ιδιωτική εταιρία

Την ακύρωση απόφασης του 2008 από τον τότε υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δυο οδηγοί και μια συνοδός σχολικών λεωφορείων που μετέφεραν Άτομα με Αναπηρία προς τα ειδικά σχολεία του Νομού Αττικής, οι οποίοι υπηρετούσαν στο υπουργείο από το 2002 έως το 2009.
Όπως αναφέρουν οι τρεις, τον Νοέμβριο του 2008 τους κοινοποιήθηκε έγγραφο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας στο οποίο αναφερόταν ότι υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και ιδιωτικής εταιρείας. Παράλληλα τους δόθηκε εντολή να συνεχίζουν να εργάζονται για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας. Οι τρεις εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας διαμαρτυρήθηκαν στον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτριο Πλατή, ο οποίος τους σύστησε να παραιτηθούν για προσωπικούς λόγους, ενώ αρνήθηκε να τους δώσει αντίγραφο της σύμβασης που είχε υπογραφεί.
Για να λάβουν αντίγραφο της εν λόγω σύμβασης ζήτησαν, μάλιστα, την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Όπως αναφέρουν από το κείμενο της σύμβασης έλειπε ο αριθμός της γνωμοδότησης του αρμοδίου Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι παραχωρήθηκε η χρήση κρατικών αυτοκινήτων σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που είναι αντίθετο στην νομοθεσία ενώ προκλήθηκε οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο αφού παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για την παραχώρηση χρήσης άνω των 45.000 ευρώ απαιτείται να προηγηθεί διαγωνισμός ή δημοπρασία, έγινε με απευθείας ανάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.