31.5.10

Ξηλώνετε η κάλτσα του Σαμαρά! Παραιτήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ στη Ροδόπη

Παρελθόν για το κόμμα το οποίο υπηρέτησαν εδώ και δεκαετίες είναι από σήμερα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Μάγδα Γιαμουστάρη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Αμπαρτζίδης. Με επιστολή τους προς τον Γραμματέα της ΚΕ Λευτέρη Ζαγορίτη και προς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, αντίστοιχα, θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος.
Στην απόφαση τους αυτή έπαιξαν ρόλο, σύμφωνα με τους ίδιους, τα τελευταία γεγονότα με τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη, η ψηφοφορία για το πακέτο σωτηρίας, οι δημοσκοπήσεις και οι στημένες εκλογές ΝΟΔΕ με πραγματικά ποσοστά αδιαφορίας! Σύμφωνα με την Μάγδα Γιαμουστάρη, η ΝΔ «μεταλλάσσεται σε ένα κόμμα που υπηρετεί την δικτατορία της μετριότητας και καλλιεργεί την αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύοντας τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία. Ένα κόμμα, που θέλει τα στελέχη του φερέφωνα μιας κομματικής ηγεσίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πρόσκαιρο, αμφισβητούμενο πολιτικό κέρδος και η ενίσχυση του ηγετικού προφίλ του επικεφαλής της. Μιας κομματικής ηγεσίας που περιστοιχίζεται από αυλοκόλακες που διαμορφώνουν την πολιτική των κλειστών θυρών και της απομόνωσης. Μιας ηγεσίας που ρέπει στο λαϊκισμό και την δημαγωγία, που καλλιεργεί την αναξιοκρατία, αφού η μοναδική κομματική περγαμηνή που ζητά είναι η πίστη και η αφοσίωση στο δόγμα ότι πει ο αρχηγός…»!!!
Οι επιστολές των στελεχών της ΝΔ έχουν ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της Γιαμουστάρη Μαγδαληνής, Μέλους Κ.Ε. ΝΔ, Υπεύθυνης γυναικών ΝΟΔΕ Ροδόπης
Προς Γραμματέα κόμματος ΝΔ κ. Ζαγορίτη Ελευθέριο
Κοινοποίηση: ΝΟΔΕ Ροδόπης
Κομοτηνή 31/05/2010
Κύριε Γραμματέα,
36 χρόνια παλεύω με τη σημαία της ΝΔ, σε αγώνες διαρκείς με αγωνία διαρκείας. Είναι 36 χρόνια πίστης και αφοσίωσης στις αξίες, στις ιδέες και στα ιδανικά του κόμματος, που ίδρυσε ο αείμνηστος ηγέτης Κωνσταντίνος Καραμανλής. 36 χρόνια στις επάλξεις του κόμματος πάντοτε αιρετή, (στα συνδικαλιστικά όργανα, σε κοινωνικούς φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον κομματικό μηχανισμό), και ποτέ διορισμένη. 36 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς και θυσίας για ένα καλύτερο αύριο, πρώτα απ’ όλα συλλογικό και ύστερα ατομικό, πάνω απ’ όλα για την πατρίδα και ύστερα για εμάς, για μένα, για όλους, με αισιοδοξία και έμπνευση, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές!
Όμως η νέα ΝΔ διέψευσε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μου και δεν με εκφράζει πια. Και αυτό γιατί, ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα, (διαγραφή Ντόρας, ψηφοφορία για το πακέτο σωτηρίας, δημοσκοπήσεις, στημένες εκλογές ΝΟΔΕ με πραγματικά ποσοστά αδιαφορίας ), αποδεικνύεται ότι μεταλλάσσεται σε ένα κόμμα που υπηρετεί την δικτατορία της μετριότητας και καλλιεργεί την αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύοντας τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία. Ένα κόμμα, που θέλει τα στελέχη του φερέφωνα μιας κομματικής ηγεσίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πρόσκαιρο, αμφισβητούμενο πολιτικό κέρδος και η ενίσχυση του ηγετικού προφίλ του επικεφαλής της. Μιας κομματικής ηγεσίας που περιστοιχίζεται από αυλοκόλακες που διαμορφώνουν την πολιτική των κλειστών θυρών και της απομόνωσης. Μιας ηγεσίας που ρέπει στο λαϊκισμό και την δημαγωγία, που καλλιεργεί την αναξιοκρατία, αφού η μοναδική κομματική περγαμηνή που ζητά είναι η πίστη και η αφοσίωση στο δόγμα «ότι πει ο αρχηγός…»!!!
Δεν με εκφράζει και δεν με εμπνέει η νέα ΝΔ της οποίας ο αρχηγός επιδίδεται καθημερινά σε πολιτικούς ακροβατισμούς, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στο «πρέπει για όλους» και στο «πρέπει για μένα», κλείνοντας προς το δεύτερο και αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων, ουραγός του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για να κερδίσει… αλήθεια, τι ;
Με πνίγει λοιπόν η «κραυγάζουσα» αφωνία, ατολμία, αναποφασιστικότητα, αναξιοκρατία της νέα ΝΔ. Με ενοχλεί η επιστροφή της νέα ΝΔ στην παραπολιτική καμαρίλα. Με εξοργίζει η παντελής έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου, αφού δεν συγκαλούνται τα ανάλογα κεντρικά όργανα (κοινοβουλευτική ομάδα, ΚΕ). Και όποτε συγκαλούνται, όπως για παράδειγμα η ΚΕ, η αίθουσα γεμίζει από μεταφερόμενους κλακαδόρους χειροκροτητές, θερμόαιμους φωνασκούντες με ιαχές, με εντολή την ποδοσφαιροποίηση των πολιτικών διαδικασιών και επομένως την τρομοκράτηση ή τουλάχιστον την φίμωση όσων έχουν αντίθετη άποψη και θέλουν να ακουστεί ελεύθερα η φωνή τους.
Γι’ αυτούς τους λόγους παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτηση μου από μέλος της ΚΕ του κόμματος και τη διαγραφή μου από τα μητρώα μελών του κόμματος, που παρόλο που εξακολουθεί να φέρει το όνομα, ουδεμία σχέση έχει με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Εξακολουθώ να είμαι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, να ενδιαφέρομαι και να προσπαθώ για το κοινό καλό.
Με τιμή Μάγδα Γιαμουστάρη

Προς Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Παπαμιμίκο Αντρέα
Κοινοποίηση: ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
Βλέποντας την μεγάλη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που αγάπησα και αγωνίστηκα να διαλύεται και να πλησιάζει στο τέλος της, δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να παραμείνω θεατής.
Οι αξίες, το ήθος και οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω σε ένα κόμμα στο οποίο πλέον ηγείται ένας δήθεν αρχηγός ο οποίος καταστρέφει τους αγώνες μας και τις ιδέες μας. Ένα κόμμα που με απορρίπτει και με κάνει να αισθάνομαι ξένος μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Ένα κόμμα που θυσιάζει στο βωμό των μικροπολιτικών του συμφερόντων κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος. Ένα κόμμα το οποίο λειτουργεί καθεστωτικά και με αποκλεισμούς την ώρα που τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα από ποτέ. Ένα κόμμα το οποίο χρησιμοποιεί μικροπαραγοντίσκους οι οποίοι απειλούν για να αυξηθεί η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Ένα κόμμα που έχει βγάλει μπροστά ανθρώπους της ΠΟΛΑΝ και μόνο, οι οποίοι λειτουργούν ως επιβήτορες μίας εξουσίας που δανείστηκαν. Θέλω να θυμάμαι τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία του χτες και όχι την μεγάλη ΠΟΛΑΝ του αύριο. Θέλω να νιώθω ελεύθερος.
Γι’ αυτούς τους λόγους παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτηση μου από μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και τη διαγραφή μου από τα μητρώα μελών του κόμματος.
Με τιμή Αμπαρτζίδης Βασίλειος
Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ
Φίλε πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ, η παραίτησή μου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μομφή στο πρόσωπό σου αλλά αντιθέτως σου εύχομαι συγχαρητήρια για την εκλογή σου και καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/10 22:49

    Τι πληρώνει ο Καραμανλής;‏
    1 ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΟ ΑΝΑΝ
    2. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
    3. ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    4. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
    5. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    6. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
    7. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
    8. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ
    9. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ...
    ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ
    10. ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
    11. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΡΧΕΣ ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ Α.Γ.Π , Κ.Σ, Γ.Α.Π ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/10 13:30

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΓΔΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΕΙ ΣΠΑΡΑΧΤΙΚΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α. Η Ν.Δ. μετά από την παραίτηση αυτή θα κάνει τουλάχιστον 10 χρόνια για να την ξεπεράσει. Έλεος ΜΑΓΔΑ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σαμαράς ανήκει στην ομάδα των πολιτικών που ΔΕΝ πούλησαν ακόμα την Ελλάδα, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

    Δεν μπορείτε, κυρίες και κύριοι, να παίξετε μπάλα με το Σαμαρά. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! Και δεν θα έχετε καμία τύχη.

    Το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, με τις εξελίξεις στα 2 μεγάλα κόμματα, έχει πλέον αλλάξει. Και μέχρι να πάρετε πρέφα τι συμβαίνει τώρα, θα... χάσετε και τις επόμενες αλλαγές.

    Δεν μπορείτε πλέον, Καραμανλικοί και Μητσοτακοί ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ (πόσο μάλλον να... ακολουθήσετε) τα τεκταινόμενα.

    Ενδεδειγμένη ασχολία για το ζώδιό σας για την ερχόμενη πενταετία: ΟΙΚΙΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/6/10 17:31

    Ανώνυμε 31/5 22:49 δυστυχώς είσαι εμπαθής και ανιστόρητος!

    ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!!

    ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!! ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ!!

    ΟΙ " ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ " ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΕΝΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ.. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ..

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΗΤΑΝ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

    ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ VODAFONE, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΛΠ;; ΤΟ ΠΆΣΟΚ;;

    ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.;;

    ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙ " ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΣΗ " ;;

    ΠΟΙΟΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΑ ΔΙΕΘΝΩΣ;;

    ΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ;;

    ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/6/10 19:14

    Πριν απο τις εκλογες,κ Γιαμουσταρη,πες μας, ποσους βαλατε στην δουλεια.Τωρα που τακτοποιηθηκαν...ανταρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/6/10 21:16

    Εαν δεν ηταν η Νεα Δημοκρατια κ Γιαμουσταρη,δεν θα σε ηξερε κανεις.Μεχρι χθες μουγκα.Τον γυιο σου,ποιος τον εβαλε στην δουλεια.Ντροπη,ποσα χρηματα πηρες τοσα χρονια απο την Δημο Κομοτηνης.Αλλα η αχαριστια ειναι κακουργημα.Πηρες και καινουργια συνολακια,για τις παρελασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.