1.3.10

Στα όρια της εξαθλίωσης οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Σε εργασιακό αδιέξοδο, έχοντας συμπληρώσει ενάμιση χρόνο διαβουλεύσεων, οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη Ροδόπη πραγματοποίησαν για μια ακόμη φορά πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Κομοτηνής. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συζήτησαν για τις νέες μορφές πάλης που θα έχει από εδώ και εξής ο αγώνας τους και κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Εκεί είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Περιφέρειας Λάζαρο Τσακμακίδη, όπου του ζήτησαν να μεταφέρει τις θέσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς.
Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ανέφεραν ότι σε περίπτωση που δεν τους δοθεί απάντηση μέχρι την Τετάρτη, η επόμενη κινητοποίηση τους θα έχει την μορφή κλείσιμο δρόμων στη Ροδόπη. «Θα κλείσουμε δρόμους. Στην Κομοτηνή δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει τίποτα! Αν δεν μας δώσουνε μια οριστική λύση, θα κλείσει οριστικά όλη η πόλη και θα έχουμε συμπαράσταση και από άλλους φορείς», ανέφερε ο Μαρίνος Πασλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΦΑΝΚΟ.
Δείτε φωτογραφίες από την πορεία, εδώ…

5 σχόλια:

  1. Αιώνες τώρα…., γενιά τη γενιά….!

    .....Σ’ αυτή τη σκυταλοδρομία….,
    που τη λένε εργασία….,
    λαχανιάζουν…., τρέχουν άλλοι….,
    κι άλλοι παίρνουν τα ‘’βραβεία’’….!

    Αιώνες τώρα…., γενιά τη γενιά….,
    ‘’στον άσσο μένει’’ η εργατιά…..
    και οι κοπρίτες….. σκέτα βαμπίρια….:
    αφέντες βίλες…., δούλοι τσαντίρια….!

    Έχουν δεν έχουν….,
    νιώθουν χορτάτοι….,
    αλλά και «Δόξα τω Θεώ….!»….,
    οι εργάτες τίμιοι….,…..
    κι αν πάντα έχουν
    οι σκάρτοι βάμπιροι….,
    είν’ πεινασμένοι….,
    άτιμοι δήμιοι….!.....

    ............................

    Ισόβια ‘’ζητιανεύουν’’….!

    .....Για ψίχουλα δουλεύουν
    οι δουλευταράδες….,
    ‘’την τάβλα –τους τη στρώνουν’’
    μεγαλοφαγάδες….!

    Το νόημα της ζήσης
    το ‘χουν αλλιώς συλλάβει….,
    γεννιούνται και πεθαίνουν
    προκάτ σκυφτοί και σκλάβοι….!

    Ισόβια ‘’ζητιανεύουν’’….,
    ’’κάρτα και σφυρίχτρες’’….,
    σαΐνια οι Αφέντες…..
    κι αιματορρουφήχτρες….!.....

    ........................

    Κι είν’ μπροστά του απεργοί –του….!

    ….. Από ‘’τζάκι’’ κι ο Ηλίας….,
    και, επιχειρηματίας….,
    μάτσο τά ‘χει τα δολλάρια….,
    τσούρμο και τα «εργατάρια»….!

    Πρώτη θέση στο γραφείο….,
    που ‘’μυρίζει φουλ ‘κονόμα’’….,
    και, τ’ Αη Παύλου –τους η εικόνα….,…..
    Θύτες απ’ το Σατανείο…..
    κι είν’ μπροστά του απεργοί –του….,
    που ‘’τους στέλνει στην ευχή –του’’….!

    Κι έτσι δίνει κι ευλογίες….,
    δούλων που ‘καναν θρησκείες….,
    Καπιτάλιου δεκανίκια
    κι ‘’άσσους –τους μες στα μανίκια’’….!.....


    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/10 18:22

    «ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ» έσβησε, δύσκολα θα ξαναδούν το φως του, οι ταλαίπωροι εργαζόμενοι των Κλωστηρίων ,εκτός αν δώσουν το φως με το μαγικό λυχνάρι του Αλλαντίν.
    Εκτός κι’ αν δεν γνωρίζουν τα «πολλά υποσχόμενοι» τι πάει να πει παραίτηση του ΔΣ ΑΕ, και ακόμη συνεχίζουν να παίζουν «το βιολί βιολάκι τους». Πρώτα να πάνε να μάθουν και μετά να χτυπάνε το ντέφι του Στυλιανίδη.
    Μεγάλη «μπουκιά φάγε και μεγάλη κουβέντα μη λες». Για 2.5 χρόνια η συγχορδία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Στυλιανίδη, κάθε τόσο έλυνε το πρόβλημα των εργαζομένων των Κλωστηρίων. Έριχναν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων «με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», και τώρα τι;
    Έμμεσα πλην σαφώς επιρρίπτουν τις ευθύνες στην πεντάμηνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί να βγάλει από την επικίνδυνη ατραπό της οικονομίας , κληροδότημα της επαίσχυντης ΝΔ.
    Ούτε ο κ. Πεταλωτής ούτε η κ. Κόκλα φέρουν ευθύνη για το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε σε βάρος των εργαζομένων της Κλωστοϋφαντουργίας, διότι η συγχορδία μόνη της έπαιζε το παιχνίδι της κοροϊδίας. Έτσι παλικαριά της φακής….
    Η συγχορδία για 2,5 χρόνια καλοπέρασε με τα όνειρα θερινής νυκτός, πίστευαν ότι θα κέρδιζαν τις εκλογές και μέχρι στις τέσσερις Οκτωβρίου η ορχήστρα τους έπαιζε το ίδιο μοτίβο. Δηλ. δωρίσαν 35 εκ. ευρώ στον βιομήχανο και όχι στη βιομηχανία.
    Οι αδικηθέντες εργαζόμενοι μπορούν να βρουν το δρόμο τους, τώρα μόνο μέσα από τη δικαιοσύνη, αν αναλάβουν την υπόθεση ειδικοί εργατολόγοι νομικοί.
    Δηλ. τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Ροδόπης ποιος τους οδήγησε να απαιτήσουν τον ιδρώτα της εργασίας τους, μέσα από την Δικαιοσύνη;………..Το αίνιγμα………έ…

    Διαβάστε το παρακάτω πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα»
    «Σύ είπας» εξουσία, εμείς ακούγαμε,………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/10 18:23

    «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» Ημ/10/12/2009
    Σε προγράμματα απασχόλησης οι εργαζόμενοι του Λαναρά; Ημ/νία: 10/12/2009

    Το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στην τοπική αυτοδιοίκηση συζήτησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με την ηγεσία του Υπουργείο Εργασίας.

    Η πρόταση αφορά στους απολυμένους του εργοστασίου της ΦΑΝΚΟ στην Κομοτηνή και το επόμενο διάστημα αναμένονται απαντήσεις.
    Στην συνάντηση το παρών έδωσε και ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός. Δέσμευση του υπουργού, όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων Μαρίνος Πασλίδης, είναι η όποια λύση στο μεγάλο πρόβλημα τους, να δρομολογηθεί πριν ή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αυτό που οι ίδιοι ζητούν, είναι να δοθεί νέα χρηματοδότηση.
    «Μας καλέσανε και κλείστηκε ραντεβού, μέσω της ΓΣΕΕ. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, εκεί ήταν όλοι οι φορείς. Η απάντηση του κ. Λοβέρδου ήταν ότι προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Πασλίδης.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νομάρχης Ροδόπης ανέφερε πως ορισμένοι μπορούν να απορροφηθούν στη Νομαρχία Ροδόπης. Σε κάθε περίπτωση τα νέα αυτά σχολιάστηκαν θετικά από τους εργαζομένους, οι οποίοι τόνισαν πως περιμένουν ουσιαστική και τελεσίδικη λύση και όχι ημίμετρα.
    Ο Τάσος Μπόζης, εργαζόμενος στην ΦΑΝΚΟ τόνισε πως «χρειάζεται υπομονή. Από την στιγμή που διαλέξαμε να είμαστε μέσα στην εταιρία και να την στηρίξουμε μέσα από τα εργοστάσια θα περιμένουμε μέχρι το τέλος».
    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Γιαγατσινού, ο οποίος επεσήμανε πως «θετική είναι η πρόταση του Νομάρχη, προκειμένου να μείνουν άνεργοι. Λογικό είναι να βγουν προγράμματα απασχόλησης».
    Στην περίπτωση που δεν δοθεί η χρηματοδότηση, οι εργαζόμενοι πρότειναν έκτακτο επίδομα 100 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση για τις γιορτές που έρχονται, προκειμένου έτσι να ανταποκριθούν στα τρέχοντα έξοδα. «Περιμένουμε την απάντηση από τον υπουργό για το αν τα εγκρίνει. Ζητάμε το έκτακτο επίδομα, γιατί έχουμε τον φόβο ότι δεν θα γίνει η έκτακτη χρηματοδότηση εγκαίρως. Κανονικά δεν είναι λύση αυτή να ζητιανεύεις 1000 ευρώ για να βγάλεις τις γιορτές», θα τονίσει ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΦΑΝΚΟ Μαρίνος Πασλίδης.

    Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα, αν τελικά υλοποιηθούν, θα αφορούν μόνο τους απολυμένους της ΦΑΝΚΟ. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός.
    Το θέμα είναι προς συζήτηση, όπως ανέφερε και αναμένεται να δοθούν σύντομα απαντήσεις. «Έχουμε δώσει τις προτάσεις μας, στην τεχνική επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας, για να καταρτίσει το πρόγραμμα, σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος που έγινε για την Ζίμενς, ώστε να πάνε ορισμένοι από τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

    Όμως από αυτήν την σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα το σωματείο εργαζομένων των Κλωστηρίων Ροδόπης δεν συμμετείχε καθώς δεν είχε καλεστεί, γεγονός που σχολίασε αρνητικά η πρόεδρος των εργαζομένων Φιλιώ Αθανασίου, τονίζοντας πως είναι πρωτάκουστο και ανεπίτρεπτο.

    Επιπλέον η κυρία Αθανασίου ανέφερε πως τα εργοστάσια της Ροδόπης, υπολειτουργούν και ορισμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας οριστική λύση στο πρόβλημα τους.

    Όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά, «στα δύο χρόνια που ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες των υπουργείων για να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας, συμβαίνει πρώτη φορά. Θέλω να πω ότι δεν καλεστήκαμε για τα προγράμματα, αλλά η εταιρία κόπτονταν να υπογράψουμε τα έγγραφα για ορισμένα μέτρα της επιχείρησης, τα οποία δεν είδαμε ποτέ. Κανονικά πρέπει να δούμε το πώς θα κάνουμε τα εργοστάσια βιώσιμα και μετά να μιλάμε για προγράμματα». – eleftherovima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/10 10:43

    Καραμήτσοι-Γκοτζαμάνηδες και Σια….

    Η κοινή γνώμη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το έτος 2010 υπάρχουν ακόμη Καραμήτσοι και Γκοτζαμάνηδες εν ενεργεία μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Όχι ότι έχει αχρωματοψία (δαλτωνισμός), αλλά πιστεύει ότι η χώρα μας μετά την περιπέτεια της διδακτορίας εκδημοκρατίσθηκε.
    Οι Καραμήτσοι και οι Γκοτζαμάνηδες είναι υπαρκτοί στέκονται στο πλάϊ της πολιτικής παραεξουσίας, και παρεμβαίνουν όταν προκύψει θέμα για να την προστατεύσουν. Κάνουν τη δουλειά τους σε βάρος της εργατικής τάξης.
    Οι όποιοι Καραμήτσοικαι-Γκοτζαμάνηδες αν δεν απομονωθούν, η εργατική τάξη δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα,
    Ο εργαζόμενος που δημιουργεί τον πλούτο του καπιταλισμού, για να αποδώσει πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για αυτά που αποδίδει στο κεφάλαιο, και όχι η ζωή του να βασίζεται στις ελεημοσύνες παρακεντέδων πολιτικών, που με τις εισφορές των εργαζομένων κάνουν δήθεν«κοινωνική» πολιτική.
    Ποιοι θα πληρώσουν τα 2 εκ. ευρώ έλλειμμα της ΔΕΥΑΚ του Κοτσάκη; Οι συνήθεις ύποπτοι, οι εργαζόμενοι.
    Στους Καραμήτσους και Γκοτζαμάνηδες θα χαρισθούν τα χρεωστούμενα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πολιτική παραεξουσία της Ροδόπης.
    Μόνο Καραμήτσοι και Γκοτζαμάνηδες μπορούν να υπερηφανεύονται για τα 35 εκ. ευρώ που «έφαγαν» τα αφεντικά τους σε βάρος των εργαζομένων.
    Τα 35 εκ. ευρώ έκαναν φτερά με την σιωπηρή σύνεση της πολιτικής παραεξουσίας της Ροδόπης των Καραμήτσων Κοτζαμάνηδων και των λοιπών άφωνων δουλοπρεπών….. Όταν εγκρίθηκε ο χαριστικός δανεισμός των 35 εκ. ευρώ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τις χαρούλες τους και τα «παχιά λόγια τους»……, μετά από συντονισμένες ενέργειες του τάδε και του δείνα….οι εργαζόμενοι…….δικαιώθηκαν….!!!!!

    Επέσατε θύματα ....
    αρπακτικών πτηνών,
    μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/3/10 17:55

    Γιώργος Παπανδρέου: Το ανέκδοτο της δεκαετίας!
    Σε εποχές παροξυσμού της καθεστωτικής βλακείας, όπως είναι φυσικό, ακούς και τα γλοιωδέστερα, αλλά και γελοιωδέστερα πράγματα.
    Τα όσα ακούμε και όσα διαβάζουμε καθημερινά από τους «παραγωγούς» και τους «μεταπράτες» της βλακείας (ΜΜΕ) σου φέρνουν παραζάλη. Είναι απίστευτη η αποχαλίνωση του γελοίου και της φαυλοηλιθιότητας.
    Φυσικά, κανείς δεν αμφέβαλε, ότι το ανέκδοτο της δεκαετίας, αν όχι του 21ου αιώνα, θα το ξεστόμιζε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
    Ο «ξένος» με την Ελλάδα εγκέφαλός του, σε συνδυασμό με την καχεκτική «πολιτική του διάνοια» και τον παροξυσμό της «πολιτικής» του ταραχής τον οδηγούσε στην εκστόμιση πολλών ανεκδότων το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο λεκτικών, όπως «το μηδέν εις το πηλήκιο» κ.λπ., αλλά πολιτικών ανεκδότων: «θα απολέσουμε την εθνική μας κυριαρχία», «η διαφθορά της Ελλάδας ευθύνεται για την κρίση» και πολλά άλλα παρόμοια της «τρομοκρατικής συνταγής» των ΗΠΑ…
    Ωστόσο, χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και «κέντησε» στο στημόνι της βλακείας, το ανέκδοτο της δεκαετία, ίσως και του 21ου αιώνα.
    Μας είπε λοιπόν ότι τον σταματούν στο δρόμο οι άνθρωποι του μόχθου και του λένε ότι για να σωθεί η πατρίδα θυσιάζουν και το μισθό τους!!!
    Και με μελοδραματικό ύφος, ο πρωθυπουργός μας, εξήρε το μεγαλείο του «ελληνικού πατριωτισμού»!!!
    Γιατί είναι το ανέκδοτο της δεκαετία, ίσως και του 21ου αιώνα:
    Πρώτον: Έχει περπατήσει ποτέ στο δρόμο ο Γιωργάκης και μάλιστα στις γειτονιές των ανθρώπων του μόχθου; Ιδιαίτερα αυτό τον καιρό κυκλοφορεί στους διαδρόμους του θεάματος, των Γραφείων των γραφειοκρατών της Ε.Ε., των μηχανισμών των ΗΠΑ, των επιχειρηματιών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Εκεί συνάντησε τούς ανθρώπους του μόχθου;;; Δεύτερον: οι απόκληροι και οι άνθρωποι του μόχθου, αυτόν τον καιρό, κατεβαίνουν στους δρόμους ΜΑΖΙΚΑ και διαμαρτύρονται για τα εξοντωτικά κυβερνητικά μέτρα, ακόμα και οι ξεπουλημενένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κόμματός του. Γιατί δεν κατέβηκε στο δρόμο που διαδήλωναν οι άνθρωποι του μόχθου να κάνει «ζωντανό ρεπορτάζ» και να μη μας αραδιάζει παραμύθια για μωρά παιδιά;;;
    Τρίτον: Ο ΓΑΠ, κρίνει το «πολιτικό δαιμόνιο» τού πιο πολιτικοποιημένου λαού του κόσμου (του ελληνικού) με τον πήχη της δικής του πολιτικής αναπηρίας και της αλαζονικής βλακείας του αμερικανικού κατεστημένου;
    Είναι δυνατόν να πουλάει «πατριωτισμό» αυτός στον ελληνικό λαό και να ταυτίζει το «ελληνικό πατριωτικό μεγαλείο» με τη θηριώδη βλακεία;
    Γιατί, ο άνθρωπος του μόχθου δεν έχει ΠΟΤΕ «δωρίζει» το μισθό του στην «πατρίδα» των κερδών και των δυναστών του, σε εκείνους που τον ξεζουμίζουν και του πίνουν το αίμα για να διαφυλάξουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, αλλά και να διαλύσουν παντελώς την πατρίδα του και την εθνική του υπόσταση.
    Τέτοια προσβλητικά περιφρονητική αντίληψη έχει ο Παπανδρέου για τον Έλληνα εργαζόμενο: Τον θεωρεί ολοκληρωτικά ηλίθιο!!!
    Τέταρτον: ο κύκλος της γλοιώδους γελοιότητας κλείνει με το να επικαλείται τον «πατριωτισμό» ο Παπανδρέου. Ποιος, ο Παπανδρέου που κυνηγάει αλύπητα και κάθε «εθνική μυρουδιά»!!!
    Εδώ παραδίδει την Ελλάδα στα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, συστηματικά και επιθετικά, διαλύσει κάθε ιστό εθνικής υπόστασης, επικυρώνει πολιτικά την αλλοδαπή κατοχή της ελληνικής κοινωνίας και την ισλαμοποίησή της, θεσμοθετεί την κατασκευή εχθρικών μειονοτήτων για τον τεμαχισμό της Ελλάδας και πολλά άλλα, ΚΑΙ παρόλα αυτά τα εφιαλτικά έχει το απύθμενο και αβυσσαλέο θράσος να επικαλείται τον πατριωτισμό των Ελλήνων για τη διάλυση της πατρίδας.
    ΑΝ όλα αυτά δεν αποτελούν το πλέον βλακώδες και εφιαλτικό ανέκδοτο της δεκαετίας, ίσως και του 21ου αιώνα, ΤΟΤΕ, πράγματι, οι λέξεις έχουν χάσει κάθε σημασία…

    Υ.Γ. Και ένθερμος υποστηρικτής του «πατριώτη» ΓΑΠ, μας προέκυψε και ο «υπερπατριώτης» Καρατζαφέρης!!!
    Τα ανέκδοτα και το γελοίο έχουν και τους κλόουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.