6.3.14

Η Επιτροπή Αγώνα Σαμοθράκης συνεχίζει τις συναντήσεις της με φορείς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινήσεις της Επιτροπής Αγώνα Σαμοθράκης για τα αιτήματα του Δήμου. Η Επιτροπή Αγώνα δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα του Διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014 με μοναδικό  θέμα την βιωσιμότητα του Δήμου Σαμοθράκης.
Η επιτροπή αφού συνέταξε ένα κείμενο τεκμηριώνοντας τα προβλήματα βιωσιμότητας του Δήμου, δημοσιοποίησε την κατάσταση στα ΜΜΕ και ακολούθως πραγματοποίησε συνάντηση με τους Υπουργούς  Γιάννη Μιχελάκη και Εύα Χριστοφιλοπούλου, στους οποίους και παρουσίασε την κατάσταση. Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της,  αυτή την Παρασκευή στις 13.00 συναντάται με τους βουλευτές του Έβρου και εκπροσώπους της Περιφέρειας.
Η επιτροπή θα προσπαθήσει να έχει μια ουσιαστική επαφή με τους εκπροσώπους της πολιτείας και θα ζητήσει την έμπρακτη υποστήριξη τους, στην διεκδίκηση χρηματοδότησης του Δήμου, στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την ύπαρξη δυνατότητας αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Νότια Ελλάδα, στην τελωνειακή σύνδεση και την προοπτική  ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ίμβρο, στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας και του Δασονομείου, στην εξασφάλιση λειτουργίας του Υπολιμεναρχείου αλλά και στα μακροχρόνια αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.