10.3.14

Εξόρμηση του «Σπάρτακου» στην οδό Ορφέως

Μια μαζική εξόρμηση πραγματοποίησε ο «Σπάρτακος» το πρωί του Σαββάτου 8 Μαρτίου στο κέντρο της Κομοτηνής. Πολυμελής ομάδα της δημοτικής παράταξης επισκέφτηκε επί 3 και πλέον ώρες τα καταστήματα της οδού Ορφέως και συζήτησε με τους καταστηματάρχες, καθώς και με άλλους πολίτες, για ζητήματα της πόλης, ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών.
Διένειμε όμως ταυτόχρονα και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις της παράταξης, αλλά και για το περιβόητο έργο του ποδηλατοδρόμου. Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή εν πλήρει εξελίξει, και του οποίου τα τραγικά επίχειρα, όσον αφορά τόσο το κυκλοφοριακό χάος, όσο και την οικονομική ζημιά στα καταστήματα της περιοχής, είναι ήδη περισσότερο από ορατά. Θυμίζουμε πως το 1/3 των καταστημάτων στη οδό Ν. Ζωίδη έχουν ήδη κλείσει και έπεται πλέον συνέχεια και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ορφέως και τη Δημοκρίτου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Νεκτάριος Δαπέργολας και τα άλλα μέλη του «Σπάρτακου» - μιας παράταξης που κατά την προηγούμενη τριετία σήκωσε βέβαια όλο το βάρος της αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη σχετικά με το θέμα του ποδηλατοδρόμου - έγιναν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της οργής και της αγανάκτησης των επαγγελματιών για τις καταστροφικές επιλογές του δημάρχου. Όπως όμως τόνισαν επανειλημμένα προς απάντηση, τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται οριστικό και μη αναστρέψιμο, καθώς επισήμαναν μια σειρά ουσιαστικών τροποποιήσεων, τις οποίες ο «Σπάρτακος» δεσμεύεται δημοσίως πως θα πραγματοποιήσει, εφόσον οι πολίτες του εμπιστευθούν τη διοίκηση του δήμου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, σε πλήρη αντίθεση με τις αντιδράσεις απέναντι στον κ. Πετρίδη, το όλο κλίμα κατά τη συνάντηση με τους δεκάδες καταστηματάρχες ήταν πολύ φιλικό για τα μέλη του «Σπάρτακου», όπως πολλές αντίστοιχα υπήρξαν και οι ευχές για επιτυχία στις επικείμενες εκλογές.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/3/14 13:32

    Άντε τώρα και στους φαρμακοποιούς. Τους εκπαιδευτικούς τους έχετε στο τσεπάκι. ΕΡγάτες μαζί σας. Αγρότες μόνο Σπαρτακο. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι το μετρούν και το ξαναμετρούν και μόνο σπάρτακος τους βγαίνει. Οι δικαστικοί και οι δικηγόροι και οι γιατροί ούτε κουβέντα για οτιδήποτε πλην σπάρτακου. Η εκκλησία μαζί τους. Σε λίγο μέχρι και το Προξενείο και η ΛΑφτσή και ο Δάμωνας, Σπάρτακος θα δηλώνουν. Βλέπετε, ο σπάρτακος την έμαθε καλά την τακτική. Τόσο καιρό έλεγαν αλήθειες μέσω του αντιφωνητη και τους έγραφε ο κωλολαός στα παπάρια του. Μόλις άρχισαν τα ψέματα και τα γλειψίματα και τις διαστρεβλώσεις και τις ανεδαφικές υποσχέσεις (κοινώς: μόλις έγιναν λαϊκιστές υπέρτεροι ΑνεξΕλοχρυσαγιτοσυριζιτισμού), το βρήκαν το κουμπί του κωλολαού και έγιναν δημοφιλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/14 15:49

    Αξιοπερίεργο πως τόσοι άνθρωποι ("σπαρτακος" / "σπίθες" / κλπ φασιστοειδη για ανθρώπους που έχουν πολιτική παιδεία για το τι σημαίνει πραγματικός φασισμός) πουλάνε εδώ και καιρό με αφορμή τις εξελίξεις του μνημονίου μεγαλοστομίες ότι ζουν σε κάποιου είδους δικτατορία παρότι τους επιτρέπεται να λένε τέτοιες αλλά και άλλες πολλές μαλακιάρες ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/14 15:58

    Ρε Σπαρτακοφασιστοσπίθες, μου λύνετε μια απορία; Όταν ήρθε παλιά, πολύ παλιά, αρχές '90 στην Κομοτηνή η τότε πρόεδρος του Συνασπισμού, η Δαμανάκη, στην Κομοτηνή, το σινάφι σας, τότε αμελητέο, τώρα ρωμαλέο λόγω μνημονίου, το σινάφι σας λοιπόν την υποδεχθηκε ΔΥΝΑΜΙΚΑ με το "πουτάνα Δαμανάκη, έξω από τη Θράκη". Όταν ήρθε ο ΓΑΠ το 2011 βγήκατε με πανώ να τον διώξετε. Τώρα που έρχεται ο αντιμνημονιακός Αλέξης να μιλήσει, θα τον φιλοφρονήσετε με τον ... "κόσμο" σας σε αντισυγκέντρωση; Θα μαζευτεί το "προξενείο στοπ"; Οι "σπίθες"; Οι "σπάρτακοι"; Οι "αντιφασιστ΄εεεε , οι "αντιφωνητές" οι μόνοι πατριώτες, να τον περιποιηθείτε στο πνεύμα όσων του καταλογίζετε εσχάτως; Και δικαίως εδώ που τα λέμε αλλά θα μαζευτείτε να τα ψάλετε; Ή μόνο στη Δαμανάκη και τον Παπανδρέου ξέρατε να κάνετε τον καμπόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/14 12:09

      Άσε 15:58, οι "συναγωνιστές" ΣΠΙΘΕΣ/ΣΥΡΙΖΑ θα το καταπιούν αμάσητο αυτό:


      ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
      Τουρκόφωνη αφίσα για τον Τσίπρα

      Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ), ενώ ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καραγιουσούφ κυκλοφόρησε και σχετική αφίσα στα ελληνικά και τα τουρκικά...

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63976969

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/3/14 16:02

    Ρε υποκριτές πουτινολάτρες αντιφωνητάκηδες, με πολλές αφορμές για να σας θεωρήσει κάποιος γλοιώδεις ρατσιστοφασίστες, να σας πώ τι γράφει ο φίλος σας ο Ιγνατίου, ο υπαλληλος του Μπόμπολα;

    """"Η εισβολή είναι εισβολή, όποιος και αν την εκτελεί. Και ειλικρινά δεν μπορώ να ακούω συμπατριώτες μου να «σκίζονται» για τη Μόσχα, τη στιγμή που ένα κομμάτι του Ελληνισμού, η Κύπρος, είναι θύμα εισβολής από την Τουρκία. Δέχομαι ότι παραδοσιακά η Ρωσία είναι ένας πιστός σύμμαχος για το Νησί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διέπραξε ό,τι ακριβώς και η Τουρκία: εισβολή σε χώρα-μέλος του ΟΗΕ."""

    Εσείς τι λέτε παλικάρια της φακής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/3/14 12:59

    Ρε αντιμνημονιακοί ("ανεξάρτητοι" της ΤΑ βεβαίως βεβαίως) δεν πάτε και στο ΡΕΞ να τα πείτε αντιμνημονιακά με την βασική αντιμνημονιακή δύναμη, τον ΣΥΡΙΖΑ (λέμε τώρα) να κάνετε αίτηση να γίνετε συνιστώσα του, ή είστε πολύ εθνικιστές για την αριστερόφρονα κουλτούρα του; Όχι τίποτα άλλο, μη σας πουν και φασίστες δηλαδή, απαντήσετε τίποτα προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/3/14 14:48

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ των "Μακεδόνων".
    Ακούσατε από κανέναν Χρυσαυγίτη, Καμμενίτη, Φιλελεύθερο που τάχα βρίσκανε ότι ο Παπανδρέου είναι "προυδώτης" να το καταγγείλει;

    Κανένας ... σπάρτακος; Σπίθας; Αντιφωνητής; Κάποιος να πάει να του πει του εσχάτως ΚΑΙ θρησκευάμενου Αλέκση, "α πάγαινε ρε προδότη από τη Θράκη";

    Μήπως κάνανε τη βόλτα στην αγορά ακριβώς για να κάνουν την "καλή πράξη της ημέρας" σαν άλλοθι για να μην τρέχουν στο ΡΕΞ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/3/14 17:34

    μονο για λαχανοκηπους και μπρολολα ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/3/14 02:12

    Παιδιά, εγώ είμαι γραφολόγος και σας διαβεβαιώ πως και τα 4 παραπάνω σχόλια τα έχει γράψει ο ίδιος κομπλεξικός. Ντασφιντάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/14 11:38

      μου φαίνεται ότι κομπλεξικός (και γραφολόγος όπως λες - γιατί όχι;) είσαι εσύ

      και είναι φανερό ότι τα 4 από τα 5 παραπάνω σχόλια από το δικό σου για τους φασίστες τα έγραψε ένας ίδιος, το σχόλιο 17:34 και μόνο αυτό που δε μιλά για φασίστες, το έγραψα εγώ

      Οι γραφολόγοι άποψη για το θέμα δεν έχουν να μας την πουν; Ή κάνουν γύρα τα μπλογκς για να επιδείξουν τις γνώσεις τους;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος12/3/14 13:38

    Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    "Οσοι δεν είναι με εμένα είναι εναντίον μου"

    Πιστέψτε με στην Ελλάδα ειδικά,αυτό είναι μία ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ και αντίληψη. Και οι Σπάρτακοι πρωταθλητές με τις πολιτικές τους ιδιότητες για τα γενικά πολιτικά τα οποία καμουφλάρουν με την "τοπική" τους κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος13/3/14 19:12

    Αφιερωμένο στους ΑνεξΕλ και το σύνδεσμό τους με τη ΧΑυγή και την "αντιστασιακή" αριστερά, τους Σπίθοσπάρτακους:

    Απο Ermippos Ermippiou

    ENA KEIMENO ΓΕΜΑΤΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!!

    ''Η επιμονή της Ευρώπης για παροχή τρίτου πακέτου στήριξης σημαίνει ολοφάνερα ότι οι εταίροι μας είναι πεπεισμένοι για κάτι.
    Ότι αν αφήσουν το εγχώριο πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί μόνο τα χρηματοοικονομικά της χώρας, -με προσφυγή σε ελεύθερο δανεισμό από τις "αγορές"-, σε ένα ή δύο χρόνια το πολύ θα βρεθούν πάλι μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα της ανάληψης νέων χρεών, από δανεικά κι αγύριστα, που θα έχουν στιβαχθεί και δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν. Όμηρος θα είναι και πάλι το ευρώ. Για τον λόγο αυτό επιμένουν στην συνέχιση της στενής εποπτείας, που έχει μεν κόστος, αλλά, τουλάχιστον, κόστος ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο.
    Η εποπτεία βέβαια στοιχίζει ακριβά στο πολιτικό σύστημα, το οποίο, μη μπορώντας να αποσπάσει εκλογική στήριξη δια της εξαγοράς ψήφων, όπως κάνει δεκαετίες τώρα, σταδιακά αποσυντίθεται. Τα πράγματα είναι πλέον οριακά και το θνήσκοντα κόμματα, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν, χρειάζονται επειγόντως τον αυξημένο βαθμό ελευθερίας στην διαχείριση των χρημάτων του κράτους. Οι σύμμαχοι μας το ξέρουν πια καλά αυτό. Κάτι που σημαίνει ότι αν τελικά η Ευρώπη υποχωρήσει και αποδεχτεί ότι η Ελλάδα μπορεί να κανονίσει μόνη τα του οίκου της, χωρίς νέα βοήθεια, έχει προετοιμαστεί να μην καλύψει νέες ζημιές και να αφήσει την χώρα στην τύχη της.
    Στο εσωτερικό είναι ολοφάνερο ποιος ωφελείται από την άρση του καθεστώτος επιτήρησης και την επιστροφή της δήθεν "εθνικής ανεξαρτησίας". Αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα και οι κρατικοδίαιτες ομάδες του πληθυσμού, που θα απολάυσουν το γιουρούσι σε όποιια δανεικά προκύψουν, με αντάλλαγμα την στήριξη του καθεστώτος. Όλοι οι υπόλοιποι θα βρεθούν βαριά ζημιωμένοι, τόσο βραχυπρόθεσμα, μια και δεν θα συμμετάσχουν στο προσωρινό πανηγύρι, όσο και μεσοπρόθεσμα, αφού πλέον, χωρίς την βοήθεια της Ευρώπης, θα κληθούν να πληρώσουν τους καινούργιους λογαριασμούς, μέσω της δημευτικής φορολόγησης όσης περιουσίας τους έχει απομείνει.
    Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που, αν και βρίσκονται απέναντι στο πολιτικό σύστημα, συγκινούνται με την ιδέα της "ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας", χωρίς να υπολογίζουν ότι, σε μια χώρα χωρίς θεσμούς και δημοκρατική λειτουργία, η εθνική ανεξαρτησία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την δυνατότητα κάποιων να αυθαιρετούν, επικαλούμενοι την ανέλεγκτη από εξωτερικούς παράγοντες κρατική κυριαρχία.''

    ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.