17.3.14

Η ΠΟΛΗτική Ανατροπή με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους Ροδόπης

Την έντονη αγωνία και το φόβο τους για επικείμενες απολύσεις στο χώρο των ΟΤΑ, εξέφρασαν στην υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηναίων Ελένη Λαφτσή, εκπρόσωποι των Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και Περιφέρειας.
Η υποψήφια Δήμαρχος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι που την πλαισίωναν, ρώτησαν, συζήτησαν και κατέγραψαν την εικόνα αλλά και το κλίμα που υπάρχει στο Δήμο Κομοτηναίων, που μέσα στο Μάρτιο θα απολυθούν οι πρώτοι Δημοτικοί Υπάλληλοι, Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί, ενώ αναμένονται να γίνουν κι άλλες απολύσεις από τους Δήμους.
«Ο μήνας Μάρτιος θα είναι ο μήνας των απολύσεων», τόνισε η κ. Λαφτσή, για να προσθέσουν οι υπάλληλοι ότι φεύγουν άνθρωποι με συσσωρευμένη εμπειρία και απομένουν τα πεντάμηνα, που δυστυχώς στο λίγο χρόνο που δουλεύουν, δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνεπώς επιχειρείται και εφαρμόζεται και μια πολιτική απαξίωσης υπαλλήλων και πολιτών, για να εισχωρήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες.
Για άλλη μια φορά η κ. Λαφτσή στηλίτευσε την απουσία αντίδρασης  του Δημάρχου για όλα αυτά, διατυπώνοντας το ερώτημα, πως θα είναι λειτουργικοί οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα έγκλημα που συντελείται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουμε δυσβάστακτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και για την τοπική κοινωνία γενικότερα.
Κοινωνικές δομές καταργούνται. Άλλες οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση, χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τον κοινωνικό  μαρασμό, αλλά και την έλλειψη κοινωνικής υποδομής για τους πολίτες. Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να είναι απούσα από αυτή την ιστορία. Η Δημοτική αρχή οφείλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών και να μην είναι εκπρόσωπος της πολιτικής διοίκησης, απέναντι στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε μια συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο   των Δημοτικών Υπαλλήλων, για να ακούσουμε τις απόψεις τους και τις αγωνίες τους και να τους εκφράσουμε την στήριξή μας. Ήδη γίνει ήδη χιλιάδες απολύσεις στους δήμους και έρχονται κι άλλες, καθώς ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας των απολύσεων στους ΟΤΑ. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αντιμετωπίζει από απόσταση το θέμα και να είναι απούσα από το έγκλημα που συντελείται, γιατί έχει κοινωνικές διαστάσεις ευρύτερα που αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.
Το αγνοεί αυτό η τωρινή Δημοτική Αρχή. Το μήνυμα των εκλογών θα πρέπει να είναι ηχηρό: Θα προσανατολίζει την κοινωνία σε μια άλλη δημοτική αρχή, που θα είναι και στο πλευρό των εργαζομένων, για μια τοπική αυτοδιοίκηση με κοινωνικές δομές, που θα μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική. Αυτό το έγκλημα που συντελείται  στην Τ.Α. αποστερεί τους πολίτες από μια σοβαρή κοινωνική πολιτική, που θα μπορούσε να κρατήσει όρθια την κοινωνία σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.