3.3.14

5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές 3,5 για τις ευρωεκλογές σε νέα δημοσκόπηση (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σημαντικό προβάδισμα άνω των 3,5 μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά ανέρχεται σε 5 μονάδες.
Τα υψηλά ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου  ενδέχεται να επηρεάσουν τα τελικά αποτελέσματα όχι μόνο των δύο πρώτων κομμάτων αλλά και των υπολοίπων, ανάμεσα στα οποία η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερό προβάδισμα. Αναλυτικά:
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 19,9% και η ΝΔ 16,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΚΚΕ με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, το ΛΑΟΣ με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1,2%, «άλλο κόμμα» δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,8%, ενώ το «άκυρο – λευκό» ανέρχεται στο 4,7%. Το 18,2% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 10,8% απαντάει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.
Αντίστοιχα για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αγγίζει το 25,1%, η ΝΔ το 20,1%, η Χρυσή Αυγή το 10,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 3,5%, το ΚΚΕ το 3,8% και το ΠΑΣΟΚ το 3,5%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η ΔΗΜΑΡ (1,9%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,1%) και το ΛΑΟΣ (1,3%). Το 13% αναφέρει πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 7,2% απαντάει πως δεν θα προσέλθει στις κάλπες. Σημειώνεται πως οι απαντήσεις «δεν έχω αποφασίσει» και «δεν θα ψηφίσω», αλλά και το «λευκό – άκυρο» αποτελούν αυθόρμητες απαντήσεις τόσο στην περίπτωση των ευρωεκλογών, όσο και των εθνικών εκλογών. 
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες της δημοσκόπησης:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/3/14 10:15

    Πω πω ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ...

    ΠΑνηγυρίζει για την πρωτιά του 19% ο ΣΥΡΙΖΑ, το TVX και τα τοπικά παλαιοπασοκικά αναρχομπαχαλικά παραρτήματα (πιάτσα δλδ). Το ποτάμι της κομμουνιστικης επανάστασης δε γυρίζει πίσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.