20.3.14

2 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι»

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, κυριαρχία του «Κανένα» και προβάδισμα Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, διψήφια ποσοστά για Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, είναι μερικά από τα αποκαλυπτικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse RC, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, που δημοσιεύει το «Ποντίκι». Αναλυτικότερα:
Ως προς την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές καταγράφονται: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ  κατά  2% έναντι της ΝΔ, με μείωση του ποσοστού και των δύο κομμάτων διατήρηση της «Χρυσής Αυγής» σε διψήφιο ποσοστό, επίσης διψήφιο ποσοστό για το «Ποτάμι», συρρίκνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. και των ΑΝ.ΕΛΛ. και σταθερότητα  της ΕΛΙΑΣ/ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά κατά 8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά με κυριαρχία του... «Κανένα» με 44%.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/3/14 13:53

    Ένα από τα πολλά παραδείγματα για το μεγάλο κακό που κάνει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό είναι κι αυτό που περιγράφει ο Μανδραβέλης (Αντιμνημονιακές μαϊμουδιές… http://www.kathimerini.gr/758938/opinion/epikairothta/politikh/antimnhmoniakes-maimoydies) σχετικά με τη σύντομη έξοδο στις αγορές:
    Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δανειστεί από τις αγορές (πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια) γύρω στο 1,5 δις με επιτόκιο 6-7%. Αυτό σημαίνει πως ο ελληνικός λαός θα επιβαρυνθεί με τόκους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα μπορούσε να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επιτόκιο 1-2%. Αλλά ο δανεισμός από την ΕΕ προϋποθέτει δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) που θα έχει συγκεκριμένους πια αναπτυξιακούς όρους (για να μην υπάρχει ρίσκο στην αποπληρωμή του δανείου) – πράγμα που είναι προφανώς προς όφελος της Ελλάδας (του ελληνικού λαού).
    Αλλά η κυβέρνηση «προτιμά» τον δανεισμό από τις αγορές για να «μην υπάρχει πια μνημόνιο». Ο μόνος λόγος είναι η πολιτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη χειρότερη κατεύθυνση, την «αντιμνημονιακή», που σημαίνει "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας"…
    Δηλαδή, όσο λιγότερη πολιτική επιρροή έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.
    Είναι προφανές, αγαπητέ μου Γουότσον, όπως θα έλεγε και ο Σέρλοκ Χολμς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.