19.2.14

Δήλωση του Αϊχάν Καραγιουσούφ σχετικά με το νέο νόμο που καταργεί τον ΕΟΠΥΥ

Η δωρεάν και απρόσκοπτη παροχή Υγείας είναι ύψιστο και αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, το οποίο υποχρεούται η Πολιτεία να παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως του κατοίκους της χώρας, χωρίς καμία διάκριση σχετικά με την προέλευση, το εργασιακό – ασφαλιστικό καθεστώς και την ιθαγένεια αυτών.
Σε κάθε σύστημα υγείας ο πρωτοβάθμιος τομέας είναι αυτός που δέχεται καθημερινά το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών και αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ευρύτερου υγειονομικού συστήματος. Στη χώρα μας αυτό εμφανίζεται ως σήμερα με τον πολυπαθή θεσμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ήδη έχει κλονισθεί θεσμικά και λειτουργικά από την απάνθρωπη εφαρμογή των μνημονίων που εξαντλεί την εισπρακτικής της πολιτική απομυζώντας τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.
Εφαρμόζοντας το νόμο 4238 της 17-2-2014 το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βιάζονται να βάλουν λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, στερώντας από τον κόσμο τη δυνατότητα στοιχειώδους δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πετώντας στο δρόμο 8.5 χιλιάδες εργαζόμενους. Οι παραπλανητικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ διαψεύδονται ακόμα και από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του εγκληματικού νόμου που ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών, των γιατρών και όλων των εργαζόμενων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, να μείνουν ανοικτά τα πολυιατρεία για να παρέχουν υπηρεσίες σε όποιον έχει ανάγκη. Δεσμευόμαστε πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/14 18:02

    Πλέονασμα στο ισοζύγιο για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία
    http://www.kathimerini.gr/754579/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pleonasma-sto-isozygio-gia-prwth-fora-sthn-ellhnikh-istoria
    Μπράβο Γιώργο Παπανδρέου, μπράβο γενναίε Στουρνάρα
    Αν αυτή ήταν η Ελλάδα τα προηγούμενα 75 χρόνια, σήμερα θα δανείζαμε εμείς τους Ιταλούς και τους Ισπανούς.
    Αν αντί να σηκωνόμαστε να φτιάξουμε την Ελλάδα των 3 ηπείρων και των 5 θαλασσών, σήμερα θα είμαστε η υπερδύναμη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
    Να τα βλέπουμε και αυτά.
    Να τα βλέπουν και οι αριστεροί που αντί να σκότωναν έλληνες από το 1944 έως το 1949 για να μας κάνουν σοβιετικό προτεκτοράτο, αν εργάζονταν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, σήμερα θα είμαστε υπολογίσιμο μέγεθος και όχι η ντροπή της υφηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/14 14:19

    Στέλεχος του ΚΚΕ (και όχι του ΣΥΡΙΖΑ - ΖΗΤΩΩΩΩΩ), αντιμνημονιακός, αντικαπιταλιστής και διαπρύσιος κήρυκας της επανάστασης κατά του νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ο συλληφθείς για το λαθρεμπόριο καυσίμων, υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται για τον Μανώλη Χατζόπουλο, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες για το πότε και που θα γίνονταν οι έλεγχοι στα καύσιμα ώστε το κύκλωμα να γνωρίζει τι έπρεπε να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/2/14 14:50

    Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που το «γύρισε» σε αντιμνημονιακός είναι ο Μανόλης Χατζόπουλος, εις εκ των συλληφθέντων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

    Ο Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου εργαζόταν ως τμηματάρχης στη διεύθυνση Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών, υπό την οποία βρίσκεται και η διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων. Ο ρόλος του ήταν κομβικός καθώς ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε πότε έβγαιναν τα αρμόδια κλιμάκια για έλεγχο. Ετσι φρόντιζε να ενημερώνει τα πρατήρια και οι επιτήδειοι λάμβαναν τις προφυλάξεις τους για να μην πέσουν στα χέρια των ελεγκτών.

    Τα τελευταία τρία χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, ο Χατζόπουλος διαφοροποιήθηκε από την ΠΑΣΚΕ και δήλωνε αντιμνημονιακός. Ενδεικτική της αλλαγής στάσης του ήταν η επιστολή που είχε στείλει στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στην εφημερίδα Ριζοσπάστης όπου συντασσόμενος με το ΚΚΕ έγραφε: «Νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος από αυτά που έζησα και τη [...] ζοφερή πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές – καπιταλιστικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/14 19:06

      Χαχαααα, το ΚΚΕ λέει ότι "μόνο το 2012 έκανε δήλωση στήριξης" ο λεγάμενος. Καλά ρε παιδιά, δε θα πάτε φυλακή, σαν παράδειγμα "αντιμνημονιασμού" αναφέρεται η σχέση του μαζί σας. Ήρεμα. Άντε και στα δικά του για το ΣΥΡΙΖΑ που μαζέυει όλη την ορφανή παλιά πασοκαρία που με πλατες των Παπανδρέου εππιβίωνε στην κοινωνία.

      για το λόγου το αληθές διαβάστε τις ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ, δεν ξέρω γιατί αλλά του ΠΑΣΟΚ φάινεται πιο νορμάλ, πιο προσγειωμένη, πιο χρήσιμη στην τελική. Λαμόγια υπάρχουν παντού. Δε λερώνεται ένας χώρος επειδή έχει λαμόγια, ακόμα και πολλά. Αλλού είναι το πρόβλημα: τα λαμόγια τύπου "φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης".

      Διαβάσετε:
      Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τη σύλληψή του ανέφεραν: «Ο προφυλακισμένος συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ως "αγανακτισμένος" της πλατείας Συντάγματος και μέσω δημόσιων επιστολών του σε εφημερίδες μας εξύβριζε ως "διεφθαρμένους" που "χάσαμε την ιδεολογία μας"! Σύντομα οι πολίτες θα καταλάβουν ποιοι εκπροσωπούν το αντιμνημονιακό μέτωπο».

      Από την πλευρά του το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «δημοσιεύματα σε εφημερίδες που αναφέρουν, ότι ο συνδικαλιστής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, ήταν συνδικαλιστής του ΚΚΕ, είναι ανυπόστατα και ψευδή. Ο εν λόγω συνδικαλιστής δεν είναι μέλος του ΚΚΕ, ούτε ανήκε ποτέ στο ΚΚΕ. Ήταν για χρόνια συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, που μόνο στις τελευταίες αρχαιρεσίες είχε συνεργαστεί με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Το 2012 είχε κάνει δήλωση εκλογικής στήριξης στο ΚΚΕ και τίποτα περισσότερο».

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/14 18:15

    Σπίτι ρε που με τις πλάτες ΠΑΣΟΚ αποκτήσατε και λόγο νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/14 21:14

    Karalike και respect για το ΣΥΡΙΖΑ. Σοβαρά. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! Μια συγκροτημένη και σοβαρή ανακοίνωση. Χωρίς περιττούς επαναστατισμούς και με λιτό τρόπο στην καρδιά του προβλήματος. Είμαι φανατικός αντικομμουνιστής και αντισυριζαίος. Χίλια μπράβο για την ανακοίνωσή του:

    «Η πρόσφατη εξάρθρωση δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων που επικοινωνιακά διαφημίστηκε από την κυβέρνηση σαν νίκη στον πόλεμο κατά της λαθρεμπορίας, παρά τα θετικά της στοιχεία, έρχεται να αποκαλύψει με τον πιο ωμό τρόπο τη θλιβερή πραγματικότητα που χρόνια τώρα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    »Την ύπαρξη δηλαδή, ενός παράλληλου σαθρού συστήματος νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων με πλοκάμια σε παράγοντες της αγοράς, διωκτικές αρχές, κρατικούς λειτουργούς και "συνδικαλιστές"» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Και τώρα η κριτική:

    1. Λίγο αργά δεν σοβάρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ; Διέλυσε τη χώρα με την παρανοϊκή του στάση για να υποδεχθεί τα σαλεμένα του ΠΑΣΟΚ και τώρα με πολύ δειλό τρόπο επανέρχεται στην πραγματικότητα.

    2. Τόσα χρόνια αυτά έκανε το σύστημα. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν; Έκανε εκπαίδευση για αντάρτικο πόλεων και δεν ασχολήθηκε με τέτοιες ... πεζές υποθέσεις;

    3. Όντως αλήτες το σύστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα ορφανά τους πού πάνε; ΣΥΡΙΖΑ, ΧρΑυγή και ΑνεξΕλ. Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/2/14 21:24

    Ειλικρινά μου κάνει τεραστια εντύπωση, πως τόσος πολύς κόσμος ακόμα πιστεύει, ότι όλα ήτανε μια χαρά και επειδή ένας παλιάνθρωπος πρωθυπουργός μας έβαλε στο μνημόνιο, όλα τα καKά ξεκίνησαν από εκεί.

    Λοιπόν για να το εμπεδώσετε έστω και καθυστερημένα. Η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση !!! Και η αιτία είναι πολύ απλή, η κακοδιαχείριση των οικονομικών της χώρας από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν.

    Ζητήσαμε βοήθεια και υπογράψαμε τα μνημόνια, για να πάρουμε για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δανεικά επειδή τα ταμεία του κράτους ήτανε άδεια !!!

    Και ρωτάω εγώ τώρα, όλοι αυτοί που μου λέτε έχουνε αυτοκτονήσει λόγο μνημονίου, που θα βρίσκανε τα χρήματα, εάν είχαμε μια άτακτη χρεοκοπία στάση πληρωμών και χιλίδες δυο άλλες παρενέργειες για να μην αυτοκτονήσουν; Μήπως το πιο πιθανό είναι να είχαμε περισσότερες αυτοκτονίες;

    Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, η κατάσταση της χώρας είναι αυτή που είναι, γιατί η κυβέρνηση, δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, δηλαδή να μικρύνει το κράτος να μην ματώνει και κατά επέκταση να μην ματώνουν οι φορολογούμενοι και τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει, για να μπορέσουμε και κάποτε να φτάσουμε στην ανάπτυξη.

    Αντιθέτως επέλεξε να προστατεύσει το πελατειακό της σύστημα και διέλυσε την μεσαία τάξη της χώρας. Όχι το μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση !!

    Αντί να κάνει, ότι κάνουμε όλοι μας όταν η επιχείρηση μας δεν τα βγάζει πέρα δηλαδή περικοπές από παντού και εκσυχρονισμός της επιχείρησης και της ανταγωνιστικότητας, αυτή η κυβέρνηση, επέλεξε τους φόρους. Ως πότε όμως, η πραγματικότητα έρχεται και θα είναι αμείλικτη γιατί πλέον οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλους φόρους και το μεγάλο κράτος, το μεγάλο δημόσιο, είναι βαρέλι χωρίς πάτο.

    Εάν είχαμε τηρήσει σωστά το μνημόνιο, η χωρα θα ήτανε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά έγινε ένας λαός θυσία στο πελατειακό τους σύστημα και το μεγάλο κράτος που το ευνοεί, που το προστατεύουν όλα τα κόμματα που βρίσκονται εντός βουλής.

    Ποσο βολικό είναι να σου φταίνε οι 300 και να κλείνεις τα ματια στην πραγματικότητα που γνωρίζεις, ότι στις πολεδομίες, στα ΚΤΕΟ, στα τελωνεία, στα νοσοκομεία, στο υγειονομικό και σε τόσες άλλες υπηρεσίες δεν σε έκλεβαν πολιτικοί, δεν σε εκβίαζαν πολιτικοί, για να σου πάρουν το φακελάκι, αλλα οι Έλληνες πολίτες.

    Όταν πήγαινες σε ένα νησί, η στην επαρχία και δεν ήσουνα από εκεί και ήθελες να στήσεις μια καφετερια, τον ελεεινό εμετικό πόλεμο που σου κάνανε, τον ρατσιμό που βίωνες μέσα στην ίδια σου την πατρίδα δεν στο έκαναν οι πολιτικοί, αλλα οι Έλληνες πολίτες.

    Ότι οδηγάς στους δρόμους σαν ιθαγενής, ότι πετάς όπου βρείς τα σκουπίδια σου, αυτό πάλι δεν στο μάθανε οι πολιτικοί, αλλα αυτή είναι η παιδεία σου.

    Επίσης, οι πολιτικοί δεν σου έβαλαν ποτε το πιστόλι στο κεφάλι για να τους ψηφίσεις όπως τους ψήφιζες επί 35 χρονια, αλλα εσύ τους ΕΠΕΛΕΓΕΣ. Μάλλον δεν τους επέλεγες αλλα ΕΜΠΟΡΕΥΟΣΟΥΝΑ την ψήφο σου μαζί τους, για ένα διορισμό, για ένα παράνομο επίδομα, για μια σύνταξη μαϊμού, για να σου νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο και χίλιους δυο άλλους λόγους.

    Στην επαρχία, μεγάλες πολυμελής οικογένειες με 50-100-150 ψήφους λειτουργούσαν και σαν μαφιόζοι, πήγαινε ο επικεφαλής της οικογενειας και παζάρευε τις ψήφους με τους πολιτικούς.

    Έτσι κάνουν οι πατριώτες Κίτσο ? Εμπορεύονται την ψήφο τους με τα λαμόγια οι πατριώτες Κίτσο? Για φάτε ρε κάτι πατριώτες, που τους φταίνε μονο οι 300 και αυτοί είναι οσίες παρθένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.