12.2.14

Παρέμβαση Χατζηοσμάν για τη μείωση πιστώσεων για υλοτομικές εργασίες στη Ροδόπη

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με θέμα τη σημαντική μείωση πιστώσεων για υλοτομικές εργασίες στην ΠΕ Ροδόπης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης δραστηριοποιούνται δεκαπέντε (15) Δασικοί Συνεταιρισμοί οι οποίοι αριθμούν τριακόσια ενενήντα επτά (397) μέλη. Σύμφωνα με στοιχεία που μου διέθεσαν οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών, οι πιστώσεις που αφορούν τις υλοτομικές εργασίες για την ΠΕ Ροδόπης, έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία οικονομικά έτη. Το οικονομικό έτος 2010 οι εν λόγω πιστώσεις ανήλθαν σε 900.000€ για να σημειώσουν τρία (3) χρόνια μετά πτώση της τάξης του 73%, αφού ανήλθαν συνολικά σε 123.240€.
Απόρροια της διαρκούς μείωσης στην χορήγηση των σχετικών πιστώσεων, είναι η αδυναμία ολοκληρωμένης υλοποίησης των ήδη εγκεκριμένων μελετών προστασίας και διαχείρισης των δημόσιων δασών και των διαχειριστικών δράσεων, που προβλέπονται σε κάθε διαχειριστικό έτος, ειδικά δε των δράσεων, που αφορούν τις κρίσιμες για την προστασία, την υγεία και την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των δασών, εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των συστάδων του δάσους, και ο περιορισμός σε κρίσιμο βαθμό του αντικειμένου εργασίας, γεγονός που θέτει του υλοτόμους της περιοχής, ως εργαζόμενους, στην ανεργία και ως οικογενειάρχες, ενώπιον ενός οικονομικού μαρασμού.
Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο υπουργός
  • Θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διασφαλιστούν στο μέτρο του δυνατού περισσότερες πιστώσεις για υλοτομικές εργασίες στην Π.Ε. Ροδόπης;».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/2/14 20:49

    Όχι στο κόψιμο των δέντρων κύριε Χατζηοσμάν που κάνεις και επερώτηση για περισσότερο κόψιμο. Να τους δώσεις αμα τους λυπάσαι από τα δέκα χιλιάρικα που παίρνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.