13.2.14

Δήλωση υποψήφιου δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου για τις ακτοπλοϊκές γραμμές

Για άλλη μια φορά, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, πλοίο των γραμμών του βορείου Αιγαίου δεν εκτέλεσε το δρομολόγιο του από Καβάλα προς Λήμνο, αποδεικνύοντας την πλήρη αφερεγγυότητα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της περιοχής μας.
Η κατάσταση αυτή, που αποκόπτει τα νησιά του βορείου Αιγαίου από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Καβάλα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους νησιώτες, ενώ συνέπειες υφίσταται και η πόλη καθώς μειώνεται η εμπορική και τουριστική κίνηση του λιμανιού και της αγοράς μας. Ο Δήμος Καβάλας έχει άμεσο συμφέρον να συνεργαστεί με τους Δήμους των νησιών του βορείου Αιγαίου και να συμμετάσχει στο νέο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της περιοχής, σχεδιασμό, τον οποίο έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας. Η αναδιάταξη των δρομολογίων προς όφελος των νησιών, αλλά και του λιμανιού μας, μπορεί να ενισχύσει το ρόλο του ως ένα σημαντικό επιβατικό-τουριστικό λιμάνι.
Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα της τακτικής σύνδεσης της Καβάλας με τη Θάσο, με συχνά δρομολόγια, κατάσταση για την οποία ευθύνονται οι δυο ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν τη γραμμή και αρνούνται να εκπληρώσουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Οι συνέπειες είναι γνωστές σε όλους μας:
  • αφάνταστη ταλαιπωρία των Καβαλιωτών και των Θασίων, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται μέσω Κεραμωτής, ακόμη και καθημερινά για λόγους επαγγελματικούς, υγείας, παρουσίας σε υπηρεσίες, οικογενειακούς και κοινωνικούς
  • μείωση της τουριστικής κίνησης
  • μείωση της κίνησης της αγοράς και του εμπορίου, ιδιαίτερα της Καβάλας.
Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς οφείλει να προωθήσει αποφασιστικά λύση στο πρόβλημα, ακόμα κι αν χρειαστεί ο ίδιος να υποστηρίξει τη δρομολόγηση νέων φέρυ μπόουτ και υδροπτέρυγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.