5.2.14

Προχωρά στη δημιουργία συνδυασμού η Πρωτοβουλία Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας

Στη σύσταση επταμελούς επιτροπής, η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί την ιδρυτική διακήρυξη και τα βασικά σημεία του προγράμματος για το δήμο Ορεστιάδας, κατέληξε η ανοιχτή συνάντηση πολιτών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας.
Η συντονιστική επιτροπή θα δημοσιοποιήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα τις βασικές θέσεις που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, που είχε χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 πολίτες, κυρίως νέοι. Η Επιτροπή, με τη συνδρομή και άλλων πολιτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν στην επεξεργασία θέσεων και στόχων στις επιμέρους θεματικές ενότητες, έχει καθορίσει το επόμενο κάλεσμα πολιτών για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11.30 πμ, στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση του τελικού κειμένου της ιδρυτικής διακήρυξης και του μοντέλου αμεσοδημοκρατίας που θα εφαρμοστεί για την ανάδειξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και του επικεφαλής του σχήματος, ενώ θα συζητηθεί και το όνομα.
Κοινή πεποίθηση, όπως αυτή εκφράστηκε από δεκάδες πολίτες, είναι τα υποψήφια πρόσωπα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό και πολύ περισσότερο ο επικεφαλής του, να μην έχουν παρελθόν από θέση άσκησης εξουσίας.  «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ένα δημοτικό συνδυασμό που θα ξεπερνά τις προσωπικές, και μόνο, φιλοδοξίες του κάθε υποψηφίου δημάρχου και τον μικροπαραγοντισμό, και θα βασίζεται στη συμμετοχή του πολίτη-δημότη, μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση της Δευτέρας, με τους συμμετέχοντες πολίτες να ομοφωνούν στην ανάγκη δημιουργίας μίας δημοτικής κίνησης που θα διεκδικήσει να έχει σταθερή παρουσία και λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στα δημοτικά πράγματα.
Οι βασικοί άξονες που θα επεξεργαστεί η επιτροπή που ορίστηκε, προκειμένου να διαμορφωθεί το βασικό πλαίσιο στόχων για το δήμο, αφορούν στη λειτουργία του δήμου, την εργασία, τις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την παραγωγή και τον αγροτικό τομέα και τις διαδικασίες αμεσοδημοκρατίας που θα διέπουν τη λειτουργία του συνδυασμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό θα προβλέπεται και η δυνατότητα εναλλαγής των προσώπων που πιθανόν εκλεγούν, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο από τη λαϊκή βάση του σχήματος, η οποία θα έχει ενεργό ρόλο και θα καλείται να συνδιαμορφώνει τις θέσεις του συνδυασμού σε σημαντικά ζητήματα του δήμου. Κείμενα και προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, των θεματικών ομάδων αλλά και όποιου πολίτη επιθυμεί να συμμετέχει, θα διακινούνται μέσω mail αλλά και σε blog που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
  • Αγγελακούδης Ηλίας
  • Δεμερδέσλης Γιώργος
  • Θεοδώρου Κωνσταντίνος
  • Καραβά Αργυρώ
  • Μπραϊκοίδη Ζωή
  • Παντσίδης Βαλάντης
  • Περεντίδης Θεόδωρος

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/2/14 15:23

    Εδώ καμιά πρωτοβουλία δεν θα γίνει?
    Θα συνεχίσουμε με όλο αυτό το "τίποτα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/2/14 17:46

    Εκεί η piazza τρώει απο τον πετριδη αρα δεν χρειάζεται να γίνει πρωτοβουλία . ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/2/14 17:50

    TO MONO ARNHTIKO EINAI OTI TO PROSWPO POY THA HGHTHEI DEN YPARXEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EPREPE NA YPHRXE EDW KAI TREIS MHNES TOYLAXISTON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/2/14 23:03

    ΚΩΤΣΑΚΗΣ - ΕΓΓΥΗΣΗ - ΠΡΟΚΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/2/14 10:30

    και γιατι ειναι αρνητικο;;; χορτασαμε απο ηγετες και σωτηρες. αντε να δουμε και καποιους πολλους μα!!! να δουμε τι μπορουν να κανουν! ποτε δεν ξερεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/2/14 12:48

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ότι καλύτερο έχουμε δει και από τους "νέους" Μουζά - Μαυρίδη - Χαμαλίδη την ανύπαρκτη πασόκα Γκουγκουσκίδου και τον Γκατζίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν τον Γκατζίδη, έπρεπε να βάλεις και τη λέξη "σύντροφος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.