25.2.14

Τα λεφτά που πήραν οι ΜΚΟ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από τον Άλεξ Ρόντος! ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ

Το ThePressProject έφερε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με όλες τις ΜΚΟ, τους υπεύθυνους, τα ιδρυτικά μέλη και ποσά που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι προφανές ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οργανώσεις που έχουν αξιοποιήσει στο 100% τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και που έχουν επιτελέσει τεράστιο έργο.
Ωστόσο στην παρούσα χρονική συγκυρία και υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων είναι σημαντικό οι πολίτες της χώρας να έχουν πλήρη εικόνα για το πως ξοδεύτηκαν τα δημόσια χρήματα. Τα ποσά που θα βρείτε εδώ είναι αυτά που είχαν δοθεί την συγκεκριμένη στιγμή που αποτυπώνεται στη διαρροή. Ακόμα και έτσι όμως το άθροισμα των επιδοτήσεων της λίστας ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Στην εποχή της πληροφορίας οι λίστες αυτές που αφορούν δημόσιο χρήμα και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις θα έπρεπε να διατίθενται δημόσια από το κράτος ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει συνολική εικόνα και τη δυνατότητα να ελέγχει την διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.
Σε ότι αφορά τη Περιφέρεια ΑΜ-Θ, οι ΜΚΟ που δραστηριοποιήθηκαν κι έχουν επιχορηγηθεί με μικρά η μεγάλα ποσά επί ημερών του Άλεξ Ρόντος, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, είναι οι εξής…

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/2/14 00:01

    ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/2/14 09:55

    Προς τα έξω πουλάνε το γνωστό παραμύθι ότι η εκκαθάριση των βρόμικων ιστοριών ξεκίνησε από την παρούσα κυβέρνηση. Και αυτό, υποστηρίζουν, αποδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της σωστά και εξαντλητικά χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Συνεπώς είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Απλώς το δικομματικό καθεστώς, στριμωγμένο από παντού και χωρίς τους παραδοσιακούς μηχανισμούς αναπαραγωγής του, αποφάσισε, προκειμένου να μην απειληθεί ο πυρήνας του, να θυσιάσει μερικούς από τους εκπροσώπους του, τους πιο ξεφωνημένους, τους πιο άπληστους, τους πιο προκλητικούς λαφυραγωγούς.



    Τα γεγονότα όμως είναι πεισματάρικα και επιμένουν να λένε τη δική τους αλήθεια, που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια των συνηγόρων του μπλοκ εξουσίας. Δεν έχουμε να κάνουμε με τις παραβατικές συμπεριφορές κάποιων στελεχών που ξέφυγαν από τα όρια και ενθυλάκωσαν δημόσιο χρήμα. Εχουμε να κάνουμε με ένα πλέγμα συμφερόντων, απλωμένο σ’ όλη την επικράτεια της δημόσιας ζωής, που διέπρεψε επί πολλά χρόνια και στο οποίο ενεπλάκησαν, είτε ενεργά είτε διά της ένοχης σιωπής τους, εμβληματικοί παράγοντες των δύο παρατάξεων. Κι αν είναι σχετικά απλό να ξεμπερδέψεις με τους αναλώσιμους, πρώην μεγαλόσχημους και με τη μαρίδα που κολυμπούσε δίπλα τους, η κατάσταση ζορίζει αν απέναντί σου βρίσκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί, το ειδικό βάρος των οποίων δεν είναι αμελητέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/2/14 11:46

    kai o dimosthenis doukas mplegmenos me tis mko????

    ela de to pisteuw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/2/14 14:58

    Είμαστε μια χώρα-ωρολογιακή βόμβα με πολλαπλάσια προβλήματα και από την άτυχη Πορτογαλία και από την κακότυχη Ισπανία -και οι δύο είχαν καθαρά οικονομικές αστοχίες και όχι ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ κατάρρευση η οποία συνέτεινε τα μάλα στην οικονομική χρεοκοπία.

    Μια χώρα όπου η αντιπολίτευση, με σοφιστικές ακροβασίες, με οβιδιακές μεταμορφώσεις και απείρως χειρότερη πολιτική ρητορεία και διαγωγή από την κυβέρνηση, και επιπλέον έχοντας ενσωματώσει πρόθυμα όλες τις παθογένειες του παρελθόντος και τους βιολογικούς φορείς τους του πρόσφατου παρελθόντος, θέλει να μείνει στο απυρόβλητο της κριτικής, πιστεύοντας ότι η χώρα θα σωθεί αν αντικαταστήσουμε τα χαμένα υποβρύχια του Τσοχατζόπουλου με τους λαχανόκηπους που οραματίζονται για την Ελλάδα και το Ελληνικό ο Σκουρλέτης και οι "καθηγητές"-"μελετητές" του ΕπσιλονΜΗΠιπί.

    Να είστε καλά Συριζαίοι. Να είστε καλά και να ανοίγετε όσο πιο πολύ μπορείτε το στόμα σας. Μου θυμίζετε ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί χρεοκοπήσαμε.

    Και το ότι, όσο και να σκούζουν τα χαλκεία του λαϊκισμού και του "αντιμνημονιακού" τύπου στην Ελλάδα πλέον το έχουμε καταλάβει ότι σε αντίθεση με όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε πλήρη σύμπνοια με άλλες χώρες σε άλλες ηπείρους...

    ...η χρεωκοπία στην Ελλάδα ήταν πρωτίστως και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ και μετά οτιδήποτε άλλο.

    Άντε να το λέμε και να το ξαναλέμε, Μήπως και γλυτώσουμε το κρίμα που μας ετοιμάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/2/14 23:25

      Ολα τα ειδαμε σ'αυτον τον τοπο, αλλα να μιλανε και οι σκατοΔΑΠιτες του "Παρατηρητηριου" για ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ νομιζω ξεπερναει τα ορια της γελοιοτητας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/2/14 23:28

      ΥΓ. πού 'σαι μεγαλε, μιας και μιλας για μΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ χρεωκοπια, τσάκα και ενα μικρο δειγμα μΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ τον οποιο δημιουργουν αυτοι που μελετας και αντιγραφεις:

      https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85+%CE%94%CE%91%CE%A0+%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%82&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YawPU_TsOdHI0AX73YGICw&ved=0CCcQsAQ&biw=1133&bih=515

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/2/14 20:59

      Ως συνήθως για την ταμπακιέρα κουβέντα. Μόνο ταμπελίτσες. Γνήσια παλιά πασοκαρία. Γνήσιος συριζιώτικος παλαιοπασοκισμός.

      Ναι ρε. Πολιτισμικό πρόβλημα νοοτροπιών και στάσεων και αντιλήψεων έχει ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ο τόπος μας. Πού τους είδατε τους ΔΑΠίτες σε αυτή της διαπίστωση, μάλλον το εσωτερικό σας τραλαλά ξέρει. Ταμπελοκαταναλωτές να πάτε σε γήπεδο να εκτονωθειτε. Δεν περνάει πια ο ψευτοπολυξερισμός σας.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/3/14 00:05

      Τί εγινε ρε? σου θιξαμε τη (τσικουλατα-τσικουλατα) ΔΑΠαρα?
      την παραταξη που γαμησε τα ελληνικα πανεπιστημια?
      τα γλειφτρονια και τα βυσματα?

      δεν πειραζει, θα το συνηθισεις...


      ΥΓ. ρωταει ο εξυπνος: "πού τους ειδατε τους ΔΑΠιτες σε αυτη τη διαπιστωση..."
      - μεγαλε, τη "διαπιστωση" την αντεγραψες απο το "Παρατηρητηριο" ναι 'η οχι?
      ε λοιπον, ΕΚΕΙ τους ειδαμε τους ΔΑΠιτες (τοσο απλο ηταν τελικα!)

      ΥΓ.2 "Πολιτισμικό πρόβλημα νοοτροπιών και στάσεων και αντιλήψεων έχει ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ο τόπος μας", προφανως!

      αλλα οχι να μας κανει μαθημα επ' αυτου κι ο Παπαμιμικος - ελεος δηλαδη...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος26/2/14 21:44

    Υπαρχουν και αλλες.Αυριο θα σας βοηθησω στον ιδιο χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/2/14 09:30

    το θέμα είναι, όχι μόνο τι λεφτά πήραν αλλά και τί έργο παρουσίασαν, κοινώς για ποιό σκοπό τα πήραν και αν τελικά εκπληρώθηκε αυτός ο σκοπός...
    κατα τα λοιπά συμφωνώ απολύτως με τον 09:55...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/3/14 17:44

    ο κ. στυλιανιδης μοιραζε χρηματα του μπαμπα και θεσεις στο δημοσιο (στην εταιρεια του) μηπως ειναι δυνατο να μας πληροφορηση κανεις για τον αριθμο γιατι η πληροφορηση που εχω εως και 55νταριδες διορισε στο ΤΕΟ ο κ. υπουργος και δεν μιλαμε για τους καραβες μην το πεζει λοιπον παρθενα να τον χαιρεσθαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/3/14 15:56

    Τις ΜΚΟ του στυλιανιδη εννοεις.Μην ντρεπεσαι δεν θα σε μαλωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/3/14 21:31

    HOTDOC.Κυκλοφορησε στα περιπτερα.Δειτε τι γραφει για τον Συλιανιδη και την ΠΑΡΕΑ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/3/14 16:39

    φιλεμου τον κ. στυλιανιδη !!! καντετου αγαλμα πλαι στον καραθοδωρη για την εντιμοτητα του το παιδι μολις πλυθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.