13.1.14

Έντονη δυσαρέσκεια γονέων για την αποδοχή χορηγίας Σόρου σε σχολεία του Παγγαίου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους γονείς μαθητών, αυτή τη φορά στο Παγγαίο Καβάλας, οι οποίοι βλέπουν να μην μπορεί το κράτος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και «φιλάνθρωποι» ν’ αναλαμβάνουν το έργο αυτό.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παγγαίου, με δελτίο τύπου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αποδοχή από τον δήμο της χορηγίας από την «φιλανθρωπική οργάνωσή» του Τζορτζ Σόρος και διαμαρτύρεται για τον τρόπο λήψης της απόφασης καταγγέλλοντας την παράκαμψη και κατάλυση των σχολικών επιτροπών. Εκφράζει την ανησυχία της ότι η μεθόδευση αυτής της απόφασης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τυχόν μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως «χορηγίες» οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την μορφή και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, θέτοντας σε κίνδυνο την δωρεάν και δημόσια παιδεία.
Το δελτίο τύπου της ένωσης γονέων έχει ως εξής: 
«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Παγγαίου ,με αφορμή την αποδοχή εκ μέρους του Δήμου μας χορηγίας ποσότητος πετρελαίου από την γνωστή τον τελευταίο καιρό «φιλανθρωπική οργάνωση» εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την παράκαμψη και ουσιαστικά «κατάλυση» των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, όργανα στα οποία συμμετέχουμε δια εκπροσώπων.
Ανησυχούμε επίσης ότι αυτή η απόφαση και ο τρόπος λήψης της μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τυχόν μελλοντικές αμφιβόλου προελεύσεως «χορηγίες» οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν την μορφή και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας, θέτοντας σε κίνδυνο την δωρεάν και δημόσια παιδεία. Η Ένωση Γονέων υποστηρίζει ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων είναι το κράτος και κανείς άλλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.