13.1.14

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, οι Γραμματείες Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ (Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας).
Αφορμή για την παράσταση διαμαρτυρίας αποτέλεσε το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα, που έγινε στον κάθετο άξονα Ορεστιάδας - Ορμενίου στο ύψος του κόμβου των Ριζίων και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, μοίρασαν προπαγανδιστικό υλικό, περιόδευσαν στους χώρους του νοσοκομείου και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου.
Όπως χαρακτηριστικά οι ίδιοι οι νοσηλευτές και εργαζόμενοι σημείωσαν στην αντιπροσωπεία οι ελλείψεις είναι τραγικές. Οι κλινικές υπολειτουργούν. Στην ορθοπεδική υπάρχουν μόνο δύο γιατροί, η νεφρολογική εδώ και 7,5 χρόνια λειτουργεί μόλις με ένα γιατρό, η χειρουργική έχει μόνο δύο γιατρούς. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο χρωστά 3400 μέρες ρεπό στους νοσηλευτές. Υπάρχει μάλιστα νοσηλευτής που έχει να πάρει ρεπό 152 μέρες.
Παράλληλα, το ΕΚΑΒ που έχει στην ευθύνη του να συντονίζει την άμεση μεταφορά έκτακτων περιστατικών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας με τα δυο πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα που διαθέτει, τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, τις ελλείψεις προσωπικού, την παλαιότητα του οδικού δικτύου, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, αδυνατεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων στο κρίσιμο ζήτημα της άμεσης παροχής ιατρικής φροντίδας.
Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και το 2014 με καλύτερο συντονισμό να δυναμώσουν τον αγώνα διεκδικώντας:
  • Την ανάκληση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Διδυμότειχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ).
  • Την άμεση και πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου Διδυμότειχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Σουφλίου, Δικαίων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης στελέχωση όλων των τμημάτων και κλινικών του με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • Την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα.
  • Την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΥΓΕΙΑΣ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.