3.1.14

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ

Νέα δικαστική ήττα για την καινούρια ιδιοκτησία της ΣΕΚΑΠ, αφού το Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 3 απολυμένοι εργαζόμενοι της θυγατρικής εταιρείας ΒΙΟ κι υποχρεώνει την επιχείρηση να τους επαναπροσλάβει μέχρι να εκδικαστεί και η αγωγή που έχουν καταθέσει κατά της καπνοβιομηχανίας.
Λίγες ημέρες νωρίτερα το δικαστήριο είχε δικαιώσει άλλα 11 άτομα που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα κι ήδη έχουν επιστρέψει στην εργασία τους. Όσον αφορά ειδικότερα στην τελευταία δικαστική απόφαση, αυτή ανακοινώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου και αφορά τρεις εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τρίτεκνοι, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στη θυγατρική BIO, αλλά προσέφεραν την εργασία τους επί σειρά ετών στη μητρική ΣΕΚΑΠ.
Τα συγκεκριμένα άτομα πριν από μερικούς μήνες με απόφαση της νέας διοίκησης της καπνοβιομηχανίας μετακινήθηκαν αιφνιδίως στη BIO, χωρίς ωστόσο να έχουν αντικείμενο εργασίας εκεί με συνέπεια να απολυθούν. Ισχυρίστηκαν μάλιστα πως ο λόγος για τον οποίο βρέθηκαν εκτός της ΒΙΟ, στην ουσία ήταν η άρνησή τους να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπως τους προτάθηκε από την ιδιοκτησία.
Η δικαστική απόφαση, πάντως, όπως και η προηγούμενη για τα 11 άτομα που ήταν σε διαθεσιμότητα και δικαιώθηκαν, έχουν προσωρινή ισχύ και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθούν από το τί θα αποφανθεί το δικαστήριο επί των αγωγών που εκκρεμούν.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/1/14 03:26

    και η Ενωση Αστυνομικων Ροδοπης κανει χορο τετοια εποχη
    ντροπη συναδελφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/1/14 15:27

      Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.Και τι Βασίλω.Βασίλισσα.Έχουμε και εκλογές στην Ένωση έχουμε και δημοτικές.Ανατρίχιασα.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.