13.1.14

Τα βήματα του «γαλάζιου» διορισμού της εβρίτισσας Βασιλικής Τζότζολα … παραμονή πρωτοχρονιάς!

Σας στηρίζει κάποιος; «Άνθρωπος που δεν στηρίχθηκε από την ώρα που γεννήθηκε, κατάντησε Μόγλης. Στην αρχή είναι οι γονείς, η οικογένεια, μετά ο σύζυγος, οι φίλοι, οι δικοί σου άνθρωποι». Αυτό δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί η Βασιλική Τζότζολα, το κορίτσι από την Ορεστιάδα που εμφανίστηκε το 2010 στην πολιτική σκηνή ως αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.
Η θρακιώτισσα δικηγόρος παραμονή Πρωτοχρονιάς διορίστηκε στο ΚΕΠΕ χωρίς διαγωνισμό, χωρίς μόρια, χωρίς την έγκριση του ΑΣΕΠ, χωρίς καν να προκηρυχθεί η θέση, σχεδόν στα κρυφά, ως νομική σύμβουλος στη θέση που δημιούργησε αποκλειστικά για αυτήν (καταβάλλοντας ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια) ο νυν πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών και Προγραμματισμού καθηγητής Νίκος Φίλιππας.
Αυτό που αποδεικνύει η μικρή ιστορία της Βασιλικής Τζότζολα, η οποία από τότε δήλωνε «γεννήθηκα νεοδημοκράτισσα», είναι ότι το κόμμα δεν ξεχνά «τα δικά του παιδιά» και τα διορίζει την ώρα που από το Δημόσιο θα τεθούν εφέτος 12.500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, ενώ στο ίδιο το ΚΕΠΕ ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης και κινητικότητας για να μειωθεί το προσωπικό του.
Προκειμένου όμως να φθάσουμε στον διορισμό της δικηγόρου μεσολάβησαν 11 βήματα που αξίζει κανείς να διαβάσει για να γνωρίζει, αν μη τι άλλo, πώς βολεύονται οι ημέτεροι ακόμη και στην εποχή του Μνημονίου.
1. Στα τέλη Απριλίου 2013 ο νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ (στενός φίλος του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη) Νίκος Φίλιππας εμφανίζει στο Κέντρο την Βασιλίκη Τζότζολα, την οποία συστήνει ως προσωπική του νομική σύμβουλο. Την εγκαθιστά στο ΚΕΠΕ, επιβάλλει να περνούν όλα από αυτήν και, το σημαντικότερο, να συμμετέχει ακόμη και στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
2. Στις 31 Μαΐου και στον Ν. 4156/2013, που αφορούσε το «Μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος μεταξύ του υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας του κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής», πέρασε κρυφή τροπολογία με την οποία στο ΚΕΠΕ δημιουργείται δεύτερη θέση νομικού συμβούλου.
3. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος φέρνει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο τα θέματα της πρόσληψης δεύτερου νομικού συμβούλου και της αμοιβής για την Βασιλική Τζότζολα για παροχή νομικών συμβουλών για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Το ΔΣ μετά τα σχόλια των Μέσων και των εργαζομένων αποφασίζει αναβολή στο θέμα της πρόσληψης αλλά εγκρίνει τη δαπάνη για τις νομικές υπηρεσίες της.
4. Το θέμα της πρόσληψης επανέρχεται σε προγραμματισμένο ΔΣ στις 4 Ιουλίου, όπου έπειτα από θυελλώδη συζήτηση περίπου δύο ωρών στο γραφείο του προέδρου, με τις φωνές να ακούγονται σε όλο το κτίριο, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.
5. Συγκαλείται εκ νέου ΔΣ, όπου τα μέλη ζήτησαν να τηρηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο. Το ίδιο απόγευμα η ΒασιλικήΤζότζολα αποχωρεί από τα γραφεία του ΚΕΠΕ φανερά ενοχλημένη λέγοντας στην είσοδο ότι αρκετά έχασε τον χρόνο της.
6. Στη συνέχεια, στις 29 Νοεμβρίου 2013, η Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αρμόδια για να κατανείμει τις ελάχιστες θέσεις για πρόσληψη στο Δημόσιο που προκύπτουν από την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», αποφασίζει έπειτα από πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να εγκρίνει θέση δεύτερου νομικού συμβούλου στο ΚΕΠΕ.
7. Στις 30 Δεκεμβρίου 2013, παραμονές Πρωτοχρονιάς, στις 4 το απόγευμα, συνεδρίασε το ΔΣ για την πρόσληψη.
8. Στο εισηγητικό σημείωμα ο πρόεδρος αναφέρει: «...και αφού έγινε μια μικρή έρευνα αγοράς προκειμένου να τηρηθούν οι βασικές αρχές διαφάνειας... προτείνω... την κυρία Βασιλική Τζότζολα». Οι βασικές αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και της διασφάλισης ίσων ευκαιριών απαιτούν τουλάχιστον ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος.
9. Στο ίδιο εισηγητικό επισυνάπτει και τη σύμβαση που θα υπογράψει το ΚΕΠΕ με την Βασιλική Τζότζολα, προκαταλαμβάνοντας την ψήφο του ΔΣ.
10. Στην εν λόγω σύμβαση στους όρους αναφέρεται: «...Ρητώς συμφωνείται ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι υποχρεωτικό να παρέχονται με αυτοπρόσωπη παρουσία της δικηγόρου στα γραφεία του ΚΕΠΕ». Δηλαδή το ΚΕΠΕ υπογράφει ότι η Βασιλική Τζότζολα από αρχής της σύμβασής της και ως τη συνταξιοδότησή της μπορεί να μην πατήσει ποτέ στο ΚΕΠΕ.  
11. Το ΔΣ την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς αποφάσισε με πλειοψηφία την πρόσληψη της. Μειοψήφησε μόνο ένα μέλος του, το οποίο δεν πρόσκειται στη ΝΔ. Τυχαίο;
Στο ΚΕΠΕ έχουν απομείνει 24 ερευνητές από τους 65 που προβλέπονται στο οργανόγραμμα. Αλλά αυτό που τελικά είχε σημασία ήταν μια θέση για την κυρία Τζότζολα...

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/1/14 15:08

    ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/14 17:21

    Εσύ κάποτε πιάτσα την αποθέωνες την φούσκα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/1/14 11:26

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ....ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑΛΠΕ Ο .....ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/14 13:29

      Τα υπέθαλπε ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνοδοιπόρος τέτοιων αντιλήψεων.
      Απλά κανείς δεν ασχολούνταν (και ορθώς...) με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια.
      Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έγινε ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα πιο εύστοχο να πεις ότι τα φαινόμενα αυτά τα υπέθαλπε επί δεκαετίες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο σημερινός, του 20 - 25 % που αποτελείται από τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ που είχαν καλομάθει στη μάσα και το λαϊκισμό των επιδομάτων, του ημετερισμού.

      Καλός (ΑΡΙΣΤΟΣ) μαθητής όλης αυτής της πασοκαρίας και η γαλάζια εκδοχή της...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/14 13:46

      Σύνταξη ΚΑΙ στα μπακούρια ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και αποζημιώσεις ψυχικής οδύνης για βεβαιωμένες «χυλόπιτες», ανάλογες με το εισόδημα του θύματος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/1/14 13:56

      Αφού μιλάμε για φαινόμενα που δήθεν ΔΕΝ υπέθαλπε ο ΣΥΡΙΖΑ, ας τα καταγράψουμε πρώτα ένα ένα κι ας κρίνει ο καθένας τι υπέθαλψε ποιος. Ας μιλήσουμε έτσι για αρχή, για την εκπαίδευση:

      Την εποχή που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, γίνονταν κάθε χρόνο 5000 διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών και 10.000 αναπληρωτών. Ωστόσο εκπαίδευση της προκοπής (κυρίως στη ΜΕ) δεν είχαμε. Οι βασικές αιτίες ήταν η μικρή διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου και η παντελής έλλειψη αξιολόγησης. Τα τρία τελευταία χρόνια δεν γίνονται καθόλου μόνιμοι διορισμοί, οι αναπληρωτές είναι γύρω στους 2000, κενά δεν υπάρχουν, ενώ αντιθέτως υπάρχουν χιλιάδες υπεράριθμοι και οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες. Το ωράριο αυξήθηκε μόνο κατά δύο ώρες και μόλις φέτος. Τα προβλήματα ποιότητας φυσικά και παραμένουν. Αξίζει ένα βραβείο ευρεσιτεχνίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση για το τεράστιο αυτό κόλπο στο οποίο κανείς ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιτάχθηκε ποτέ αλλά ίσα ίσα πλειοδοτούσε γιατί δεν παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτό το παλιό κόλπο υπερασπίζεται σήμερα ο συνδικαλισμός και η δήθεν εναλλακτική Αριστερά. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις και οι δάσκαλοι, οι κανονικοί, οι πραγματικοί, οι άδολοι, οι γνώστες, το ξέρουν.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/1/14 14:03

      Έχεις απόλυτο δίκιο 11:26. Σωστή η ειρωνεία σου ότι σιγά μην υπέθαλπε ο ΣΥΡΙΖΑ το πελατειακό σύστημα, τις σπατάλες και τους κηφήνες. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 100%. Προφανώς και ΔΕΝ τα δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα φαινόμενα. Ίσα ίσα το αντίθετο!!! Τα φαινόμενα αυτά δημιούργησαν το ΣΥΡΙΖΑ!!!

      Διαγραφή
  4. ΟΡΕΣΤΙΑΔΙΤΗΣ16/1/14 14:35

    Μην ασχολείστε πολύ με την Τζότζολα.Αυτή θέλησε να πάρει μια θέση νομικού συμβούλου σε ένα κρατικό οργανισμό.Δείτε στα μέρη σας και στις πόλεις σας.Για παράδειγμα εδώ στην Ορεστιάδα,κοίταξτε να μάθετε(εσύ piazza ξέρεις)ποιες δικηγορίνες διοριζόταν ως νομικοί σύμβουλοι σε τράπεζες και με ποιες κυβερνήσεις.Όλα θα τα λέτε και θα τα γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/1/14 21:37

    Για μισο λεπτο ρε παιδια... την κοπελια αυτη, τελικα ο... ΣΥΡΙΖΑ την διορισε εκτος ΑΣΕΠ? ή ο ΣΥΡΙΖΑ ειπε στη ΝΔ "διοριστε την!"?

    Δευτερον: εσεις οταν ψηφισατε προπερυσι τη ΝΔ, δεεεεν το ξερατε πως θα διοριζει ΟΝΝΕΔιτες/τισσες εκτος ΑΣΕΠ?
    "τοση αθωοτητα πια στις μερες μας?" (Δ. Πουλικακος, 30/9/13)

    και για να εξηγουμαι: αν ποτε γινει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνηση (που με τοσους δεξιους τριγυρω πολυ αμφιβαλλω) και διοριζει εκτος ΑΣΕΠ την... Ν. ΣΥΝ (5-6 ατομα δηλαδη), τοτε εγω πρωτος θα τους κραζω - κατι που εσεις δεν τολματε να κανετε με τη ΝΔ ενω βλεπετε τί κανει (μαλλον ακομα ελπιζετε πως ο Ευρυπιδης θα 'ξηγηθει και για σας, ε?)

    Αντε καληνυχτα τωρα κι οταν ξυπνησετε με το καλο, τα ξαναλεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.