31.1.14

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στην Έκθεση Agrotica

Τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2014, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος. Ο κ. Ξανθόπουλος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και να συνομιλήσει με τους εκθέτες, τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που στελεχώνουν το περίπτερο και τους επισκέπτες της έκθεσης.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε πως «η Agrotica είναι μια καταξιωμένη έκθεση που αφορά τον αγροτικό κόσμο, γίνεται κάθε δύο χρόνια και έχει ως στόχο να προτείνει διαχειριστικές λύσεις στους αγρότες μας για καλύτερη και ευκολότερη παραγωγή. Συγχρόνως δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Agrotica έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε παραγωγούς της Περιφέρειάς μας να προβάλουν τα προϊόντα τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως το κόστος της συμμετοχής μας αυτής, το οποίο επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια, ανέρχεται σε 25.200€.
Η συμμετοχή των εκθετών δυστυχώς δεν είναι στο επίπεδο που θα περιμέναμε και δεν αντιστοιχεί ούτε στο επίπεδο της έκθεσης ούτε στη δυνατότητα που παρέχουμε στους εκθέτες να παρουσιάζουν χωρίς καμία για αυτούς επιβάρυνση τα προϊόντα τους. Με αυτά τα δεδομένα θα περίμενε εύλογα κανείς μεγαλύτερη προσέλευση εκθετών και ποικιλία προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε και την πιλοτική εφαρμογή της Αγροτικής Αγοράς (farmer market), με την έκθεση προϊόντων των παραγωγών μας. Όπως είναι γνωστό η Αγροτική Αγορά έχει πλέον θεσμοθετηθεί με νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες και σταδιακά θα προσαρμόσει τη λειτουργία της στα νέα δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.