20.12.13

#skouries Συζήτηση για την κλήση σε απολογία Κομοτηναίου μαθητή επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση στις Σκουριές

Το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού Ανέστης Στρατιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» και μίλησε για την κλήση σε απολογία 15χρονου μαθητή από την Κομοτηνή με αφορμή τη συμμετοχή του σε διαδήλωση το 2012 στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ο κ. Στρατιάδης, μιλώντας στους Νίκο Βαβατσικλή και Νατάσσα Βαφειάδου, εξέφρασε την αλληλεγγύη του τόσο στο συγκεκριμένο μαθητή όσο και σε όλους όσους διώκονται επειδή αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την απαξίωση της ζωής μας. Περιέγραψε το όσα έγιναν εκείνη τη μέρα με την αναίτια μαζική επίθεση των δυνάμεων καταστολής και εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων στο πλήθος των διαδηλωτών και το πώς υποδέχθηκε ο μαθητής και η οικογένεια του το έγγραφο της αστυνομίας.
Επίσης τόνισε πως «τις απόπειρες εκφοβισμού μέσω της ποινικοποίησης οποιασδήποτε αντίδρασης στην εξόρυξη χρυσού τις γνωρίζουμε πολύ καλά, από την αστυνομική βία και καταστολή που έχουν υποστεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι συναγωνιστές μας στη Χαλκιδική. Δε μας τρομοκρατούν, ούτε μας φοβίζουν. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σφυρηλατούν τη συνείδηση μας και να μας κάνουν πιο αποφασισμένους για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα μας». Ακούστε τη συνέντευξη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/12/13 18:35

    θα μας πειτε παιδια τελικα απο που ερχονται τα λεφτα της διανομαρχιακης΄;στην τουρκια ερχονται απο την F.I.A.N.Eδω απο που ερχονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.