21.12.13

Τελειώνει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! Με πέντε μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Με πέντε μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis που παρουσιάζεται στο tvxs.gr, παγιώνοντας το προβάδισμα που έχει αποκτήσει απέναντι στην ΝΔ.
Στην μέτρηση παρουσιάζονται σημαντικά ευρήματα για τις τάσεις των «αναποφάσιστων», το είδος της κυβέρνησης που επιθυμούν οι πολίτες και τις κυβερνήσεις συνεργασίας στην ίδια μέτρηση, που επίσης καταγράφει τις τάσεις της κοινής γνώμης για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε αυτές. Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης.
Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό  22,5% έναντι 17,6% της ΝΔ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7%, η οποία όμως σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Palmos Analysis ένα μήνα πριν. Όπως προκύπτει και από την ανάλυση των αναποφάσιστων στην επόμενη ερώτηση, η εκλογική απήχηση των νεοναζί μοιάζει να περιχαρακώνεται. 
Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,8%.  Λίγο κάτω από το όριο του 3% η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,6%, ενώ το ΛΑΟΣ 0,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 4,7%. Στο 13,3% οι αναποφάσιστοι (αυθόρμητη απάντηση), στο 5,6% το Λευκό ενώ από την κάλπη δηλώνει πως θα απέχει το 8,1% των ερωτηθέντων.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αν κατανεμηθούν τα ποσοστά των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει την διαφορά και προηγείται με 31%. Ακολουθούν ΝΔ με 24,4%, Χρυσή Αυγή με 9,1%, ΚΚΕ με 6,5%, ΑΝΕΛ με 6,4%, ΠΑΣΟΚ 6,3%. Μετά από μια περίοδο διολίσθησης, η ΔΗΜΑΡ φτάνει στο 5,6%, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης μετά το Συνέδριο της. Στο όριο εισόδου στη Βουλή η Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%, ενώ το ΛΑΟΣ βρίσκεται μόλις στο 0,6%. Τα άλλα κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν 7,3%.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/12/13 13:56

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/12/13 08:59

      Αυτά τα ποσοστά δίνουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη τη δεύτερη ΚΥριακή.

      ΚΑι φυσικά εγγυούνται το λιντσάρισμα του Τσίπρα και των στελεχών του σΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο μήνες (άντε 4...) μετά την αυτοδυναμία τους

      Δεν θα τους λιντσάρουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, εμείς δλδ που είμαστε "θεσμικοί πολίτες" αλλά οι οπαδοί τους που θα διαψευσθούν οι μεγαλοστομίες του.

      Διαγραφή
  2. η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εχει πανω απο 17%........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/12/13 16:15

    ΜΟΥΓΚΚΑ ΤΟ PIAZZA DEL POPOLO ΠΟΥ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΛΑ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να με κάνει εμένα ρε; Έχεις όλους τους ΠΑΣΟΚους που τον ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012 για να μην βγουν οι "Τούρκοι" βουλευτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/12/13 22:04

      Εντάξει όλα καλά. Βγήκε κι ο ιμάμης χατζηοσμάν και ο άλαλος καραγιουσούφ κι ο Στυλιανίδης που τον έχεις μη μου άπτου.Κι όλοι κερδισμένοι για σένα.Εκτός από την περιοχή μας.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.