2.12.13

Φοιτητές Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη μοίρασαν εκατοντάδες προφυλακτικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου).
Γνωρίζοντας ότι η καλύτερη πρόληψη είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αυτή τη χρονιά, οι φοιτητές απευθύνθηκαν ιδιαίτερα στους νέους, ενθαρρύνοντας την προσοχή και φροντίδα του ατόμου σε ότι αφορά την δική του προφύλαξη αλλά και των άλλων. Επιπλέον, στράφηκαν κατά των διακρίσεων και του στιγματισμού απέναντι στα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον HIV.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο για τους φοιτητές Ιατρικής στο χώρο της εκπαίδευσης του ΠΓΝΑ, ενώ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου έγινε ενημερωτική δράση (street action) στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου φοιτητές ενημέρωσα τους πολίτες σχετικά με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα με διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.