19.12.13

Ζητούνται απαντήσεις που αξίζουν χρυσό

«Καυτά» ερωτήματα προκύπτουν μετά την δημοσίευση του «πόθεν έσχες» του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη που αποδεικνύει την σύνδεση του με εταιρεία η οποία συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα που «εποφθαλμιά» τον ελληνικό χρυσό στη Βόρεια Ελλάδα.
Μια επένδυση που μάλιστα εντάχθηκε στις διαδικασίες fast track τον Σεπτέμβριο του 2012, επί υφυπουργίας Νότη Μηταράκη, όπως αποδεικνύεται από την έκθεση πεπραγμένων του Invest in Greece, φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. 
Ο κ. Μηταράκης σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε, εμφανίζεται να κατέχει τίτλους αξίας 155.000 λιρών Αγγλίας της εταιρείας Fidelity η οποία συνδέεται με την Eldorado Gold και η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη Χαλκιδική και τη Θράκη. Όπως ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχτηκε σε επεισοδιακή συνέντευξη του την Τρίτη, στο Hot Doc Radio και στον Κώστα Βαξεβάνη, πρόκειται για αμοιβαία κεφάλαια συνταξιοδοτικού προγράμματος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν πριν έλθει στην Ελλάδα και γίνει υφυπουργός.
Σημειώνεται ότι τα αμοιβαία κεφάλαια είναι επενδυτικά προϊόντα τα οποία η αξία τους ανεβαίνει ή κατεβαίνει ανάλογα με την πρόοδο των επενδύσεων της εταιρείας που τα εκδίδει. Υπό αυτό το πλαίσιο, τίθεται το ερώτημα εάν είναι συμβατό ένας υπουργός να συνδέεται άμεσα με εταιρεία η οποία αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου.
Μάλιστα, κ. Μηταράκης είναι υφυπουργός αρμόδιος για θέματα επενδύσεων, μεταξύ άλλων και των επενδύσεων που αφορούν στον χρυσό. Οι αρμοδιότητες του ως «υπέρ-υφυπουργού των επενδύσεων» καθορίστηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 6 Ιουλίου του 2012, τρεις εβδομάδες μετά τις εθνικές εκλογές. Δύο μήνες μετά τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του Invest in Greece, φορέα ο οποίος εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, υφυπουργός στο οποίο είναι ο κ. Μηταράκης,  ο τομέας fast track ανέλαβε την αδειοδότηση της επένδυσης στο Πέραμα του Έβρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη κίνηση του κ. Μηταράκη ως υφυπουργού ήταν να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να αλλάξει την γνώμη των τοπικών παραγόντων υπέρ της επένδυσης.
Όπως αναφέρει μάλιστα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης στο Κουτί της Πανδώρας, ο κ. Μηταράκης προσπάθησε να τον πείσει για την χρησιμότητα της επένδυσης κι όταν ο Δήμαρχος του εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ίδιου και της τοπικής κοινωνίας και του υπέβαλλε αίτημα για άλλες επενδύσεις, ο κ. Μηταράκης του απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Ήρθα μόνο για την επένδυση στον χρυσό». Στο koutipandoras.gr μίλησε και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μηταράκης πήγε σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές στην περιοχή προκειμένου να ζητήσει από τους τοπικούς παράγοντες την αλλαγή στάσης τους στο ζήτημα. Η επένδυση στη Θράκη ουσιαστικά πάγωσε με τη σύμφωνη γνώμη και του πρωθυπουργού, παρόλα αυτά ο κ. Μηταράκης φαίνεται να επιμένει τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία την «αναγκαιότητα των επενδύσεων».


Όπως έκανε και τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο του 2ου Επιχειρηματικού Φόρουμ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, όταν ερωτώμενος για τις Σκουριές απάντησε ότι «στηρίζει τις επενδύσεις που έχουν εκπληρώσει περιβαλλοντικούς όρους και έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις». Ή όπως έκανε μιλώντας τον Νοέμβριο πάλι στην εκπομπή Hot Doc Radio του Κώστα Βαξεβάνη όταν και δήλωσε: «Δεν ακυρώνω τις συμβάσεις για τα μεταλλεία γιατί κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα».
Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης πριν από ένα μήνα περίπου αρνήθηκε ότι είχε εργαστεί στην εταιρεία Fidelity η οποία έχει σχέση με την El Dorado Gold που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Μηταράκης, πάλι σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη, είχε πει ότι δούλευε «σε άλλη Fidelity η οποία ειναι θυγατρική της αμερικανικής Fidelity και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επένδυση της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα».
Ένα μήνα μετά όμως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, παραδέχτηκε αυτό που είχε διαψεύσει. Ότι όντως εργαζόταν στην εταιρεία που έχει σχέση με το σχήμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων χρυσού στην οποία μάλιστα, σύμφωνα με την δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε, κατέχει τίτλους αξίας 155.000 λιρών Αγγλίας. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν» και το οποίο «δεν μπορεί να αγγίξει πριν συνταξιοδοτηθεί». Η συνέντευξη εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο καθώς στην παρατήρηση ότι οι τίτλοι αυτοί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του υφυπουργού δηλώθηκαν με τον κωδικό «7», που αναφέρεται στα αμοιβαία κεφάλαια, ο κ. Μηταράκης εξανέστη, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Μίλησε ακόμα για «κατεστημένο» που θα πρέπει να συνηθίσει ότι θα ασχολούνται με την πολιτική και αυτοί που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, και όχι μόνο οι ανεπάγγελτοι και οι αργόσχολοι, ενώ μετά από έντονο διάλογο και κατηγορίες από μέρους του για πολιτικά συμφέροντα, ο κ. Μηταράκης έκλεισε αιφνιδιαστικά το τηλέφωνο, αποφεύγοντας να παράσχει περισσότερες εξηγήσεις…
Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι τα εξής:
  • Είναι συμβατό ένας υπουργός, αρμόδιος για θέματα επενδύσεων, να συνδέεται άμεσα με ιδιωτική εταιρεία η οποία αναλαμβάνει επένδυση που αφορά στην εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου;
  • Έχουν επενδυθεί στο έργο εξόρυξης και εκμετάλλευσης του ελληνικού χρυσού τα αμοιβαία κεφάλαια αξίας 155.000 λιρών της εταιρείας Fidelity που κατέχει ο κ. Μηταράκης;
  • Γιατί ένας υφυπουργός αρμόδιος για θέματα επενδύσεων, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται μόνο για την επένδυση στον χρυσό;
  • Γιατί ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έχει δεσμευτεί απέναντι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για «επανεξέταση» του θέματος, ο κ. Μηταράκης επιμένει με δηλώσεις του για την «αναγκαιότητα προώθησης των επενδύσεων στον χρυσό»;
  • Γιατί ο κ. Μηταράκης μέσα σε έναν μήνα άλλαξε δυο φορές άποψη σε ότι αφορά τη σχέση της Fidelity στην οποία εργαζόταν με την Eldorado Gold και κατ' επέκταση με την εκμετάλλευση του ελληνικού χρυσού;

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/12/13 17:22

    Το 2010 όταν τσουρουφλιζόταν ο κώλος μας αυτός αγόραζε διαμέρισμα στο Λονδίνο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.Θαυμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/13 08:52

    Ναι! Ακόμα και στους καλόγερους έταξε ο Τσίπρας. Βρε αυτός θα ξυρίσει και το μουστάκι του για να γίνει πρωθυπουργός!!!

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231282273#ref=newsroombox

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/12/13 09:28

    3 μερες ποθεν εσχες, προβληματιζονται οι συνιστωσες. Πετας καπακι ενα Σαββα Ξηρο και τους εχεις παλι στα καγκελα να κουναν το σημαιακι σου.

    Το ίδιο κάνει και το πιάτσα με τον "χρυσομηταράκη" - κλασικό κόλπο, πέτα κάτι στους σαλεμένους να ασχολούνται να καταλαγιάσει ο θόρυβος των μαλακιών που κάνει ο χώρος που σιγοντάρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/13 20:21

      Ενταξει, μας επεισες: θα κανουμε γαργαρα τον Μηταρακηκαι θα ψηφισουμε ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ για να μπορεις εσυ να εχεις βυσμα στο ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΚ...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/12/13 10:51

    Πολιτικά κατακάθια ξεφτιλίζουν την Αριστερά: Άρθρο-κόλαφος του Γιάννη Μακριδάκη
    Ο γνωστός αντιμνημονιακός συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης εξαπολύει μύδρους κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα περιουσιακά στοιχεία ανώτατων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως προκύπτουν από το "πόθεν έσχες". Ο κ. Μακριδάκης χρησιμοποιεί τον όρο "σταθακοτσακαλώτοι" για να αναφερθεί στους βουλευτές Σταθάκη και Τσκαλώτο που έχουν επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ξένα funds. Ιδού τι γράφει ο συγγραφέας στην ανάρτηση του με τίτλο: Πολιτικά κατακάθια ξεφτιλίζουν την Αριστερά

    Επειδή με ρωτάτε, ένα μικρό σχόλιο, αν και είπα να μην ασχοληθώ με γελοίους δήθεν αριστερούς και λοιπούς του ομοίου φυράματος, που έχουν και θράσος απύθμενο να διεκδικούν θέση κυβερνητική μέσω κόμματος με εσάνς Αριστεράς.
    Το να είσαι Βουλευτής του Συριζα σε μια χώρα που εκπορνεύεται αφού εξαθλιώθηκε πρώτα και να στηρίζεις με τα λεφτά σου τους γνωστούς πολυεθνικούς δολοφόνους και εκπορνευτές λαών και γης, δεν είναι απλά ανήθικο αλλά αναξιοπρεπές και χυδαίο.

    Και προφανώς από τη στιγμή που όλα αυτά δημοσιοποιούνται, η χυδαιότητα μοιράζεται στους χυδαίους που την διαπράττουν και στους χυδαίους, ίσως χυδαιότερους, που την αποδέχονται και συμβιβάζονται μαζί της αφήνοντάς τους στις θέσεις τους, εντός "Αριστεράς", δίχως να έχουν επανορθώσει καν. Αν και αυτά δεν επανορθώνονται. Η αξιοπρέπεια χάνεται άπαξ. Μετά ό,τι και να κάνεις δεν την αποκτάς ξανά. Είσαι ένας αξιολύπητος γελοίος θλιβερός τίποτας.

    Όπως οι σταθακοτσακαλώτοι. Θα πάνε τώρα να κάνουν επίσκεψη στους σεκιουριτάδες υπαλλήλους της πολυεθνικής τους που αναλαμβάνουν εργασία στις Σκουριές άραγε;

    Η Αριστερά εξευτελίστηκε κι αυτή μέσα στη γενική εξαθλίωση. Χαμηλώσανε οι καρέκλες της κι αυτής μέσα στο γενικό χαμήλωμα αξιών και κάτσανε κώλοι τέτοιοι. Λεροί και χυδαίοι.

    Με Τατσόπουλους Σταθάκηδες Τσακαλώτους και μερικούς ακόμα να την εκπροσωπούν θεσμικά, η Αριστερά ξεφτιλίστηκε και ξεφτιλίζεται κάθε μέρα. Απαξιώνεται κι αυτή όπως κάθε πραγματική Αξία. Αλώνεται από τη χυδαιότητα του συστήματος του χρηματοοικονομικού. Κι αυτό βεβαίως ευνοεί μόνο τον Φασισμό που τρίβει τα χέρια του βλέποντας όλα αυτά τα πολιτικά κατακάθια να το παίζουν Αριστεροί και να αποτελούν το πρελούδιο ενός ακόμα πιο σκληρού Φασισμού που έρχεται ολοταχώς.

    Και με τους συναδέλφους τους να τους ανέχονται, κάποιοι να τους υπερασπίζονται κιόλας, φοβούμενοι μη διαλυθούν και χάσουνε το έδρανο.

    Η πολιτική ανηθικότητα, η αναξιοπρέπεια, η ανακολουθία λόγων και έργων έγινε πλέον καθεστώς σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής σε αυτή τη χώρα.

    Ακολουθεί ο εκπεσμός με πάταγο όλων αυτών, Αυτά, καλημέρα...

    Πηγή: http://yiannismakridakis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/12/13 10:59

    Εεεεεμμμμ...να ρωτήσω κάτι αφελές;

    Αν είχε ο Άδωνις, ο Σαμαράς ή ο Μπένι μετοχές στη Βlackrock τί θα ακούγαμε σήμερα;

    Και πού να είχε ο ΓΑΠ!!!! Εκεί να δείτε ντεσιμπέλ και εξεταστικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/12/13 11:02

    Το παράδοξο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι να διαμαρτύρονται υπερ όσων ζουν στην ανέχεια, ενώ οι ίδιοι παρακρατούν για τους εαυτούς τους 100.000 και άνω ετησίως.

    Αναφέρουν συχνά τη λέξη "παίρνουμε" και κάνουν γαργάρα τη λέξη "δινουμε".

    Κάνουν θέμα για το Λιάπη που έχει τζιπ, αλλά τα δικά τους τα εκατομμύρια είναι σοσιαλιστικά και ευλογημένα. Και τα παιδιά στα ιδιωτικά... Εγώ πάντως έχω παραπάνω (λίγο παραπάνω) ευρώ στην τράπεζα από την Παπαρήγα αλλά iphone έχω μόνο δει σε διπλανά τραπέζια. Δε συζητώ καν για Αλαβάνους Τσίπρες και Σταθακοτσακαλωτοβαλαβάνηδες. Ούτε αν κερδίσω Λόττο δεν μπορώ να συγκριθώ μαζί με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/12/13 11:07

    Ευκλείδη Τσακαλώτο, μορφωμένε βουλευτάρα οικονομολόγε του ΣΥΡΙΖΑ με το βαρύ έσχες από το μπαμπά σου, στο άρθρο σου "22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση κ δεν είναι έτσι" πρόσθεσε άλλο ένα κεφάλαιο με τίτλο "Αστείες δικαιολογίες"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/12/13 11:09

    Διότι αν τύποι σαν το Μισέλ κυβέρνησαν επί μακρόν τη χώρα χωρίς να καταφέρουν να την καταστρέψουν ολοσχερώς, σημαίνει ότι αυτή διαθέτει ή μεγάλο άγιο, ή απίστευτη κωλοφαρδία, ή βιονικό DNA που την καθιστούν άτρωτη. Αφού ακόμα τα σύνορά παραμένουν στη θέση τους, η Ακρόπολη φωταγωγείται και ο παππούς εισπράττει τη σύνταξη, ενώ ο Μισέλ, οι συγγενείς και οι φίλοι του κυβέρνησαν και κυβερνούν, δεν έχουμε πλέον να φοβηθούμε τίποτα. Δεν θα γίνουμε ποτέ Αργεντινή. Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ, ειδικά όταν στο βάθος βλέπεις να έρχονται οι τσακαλώτατοι. Αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, Χριστούγεννα έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/12/13 14:58

    ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ , 3 αυτοκίνητα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

    19 ακίνητα Δημήτρης Στρατούλης

    12 ακίνητα Νικόλαος Βούτσης

    15 ακίνητα 800.000 καταθέσεις στο εξωτερικό μετοχές 3 αυτοκίνητα Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια

    9 ακίνητα η Ρένα Δούρου

    6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης

    7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος

    10 ακίνητα, συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ

    11 ακίνητα, 500 χιλ.καταθέσεις μετρητά, πάνω από 500 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα, Δημήτρης Παπαδημούλης

    12 ακίνητα Αλέξης Μητρόπουλος

    11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST,
    Θεανώ Φωτίου

    11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα Αλεξόπουλος Απόστολος

    5 ακίνητα και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια, Καφαντάρη Χαρούλα

    4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 Βασιλική Κατριβάνου

    8 ακίνητα Γεροβασίλη Ολγα

    11 ακίνητα Χατζηλάμπρου Βασίλης

    8 ακίνητα Καραγιαννίδης Χρήστος

    5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% Γάκης Δημήτριος

    8 ακίνητα 350.000 καταθέσεις Αποστόλου Ευάγγελος

    5 ακίνητα Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη

    5 ακίνητα Διακάκη

    2 ακίνητα 400.000 € σε μετοχές 50.000 € μετρητά Αμανατίδης Ιωάννης

    11 ακίνητα Χαραλαμπίδου Δέσποινα

    5 ακίνητα συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα Γαιτάνη Ιωάννα

    5 ακίνητα Μαρία Τριανταφύλλου

    5 ακίνητα δικά του συνδικαιούχος σε άλλα 8 Δημήτρης Κοδέλας

    12 ακίνητα Χρήστος Μαντάς

    17 ακίνητα Νίκος Μιχαλάκης

    16 ακίνητα Στέφανος Σαμοΐλης

    9 ακίνητα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

    17 ακίνητα Νίκος Συρμαλένιος

    11 ακίνητα 500.000€ καταθέσεις 380.000€ ξένα αμοιβαία Σταθάκης Γεώργιος

    18 ακίνητα Κωστής Δερμιτζάκης

    6 ακίνητα 150.000 € καταθέσεις Γιάννης Δραγασάκης

    8 ακίνητα Θανάσης Πετράκος

    7 ακίνητα Αιχάν καρά Γιουσούφ

    13 ακίνητα Αφροδίτη Σταμπουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/12/13 20:19

      Να σε ρωτησω... στα 7 ακινητα του μπαρμπα-Αιχαν, συμπεριλαμβανεται και ο 1 στρεμμα μπαξες που εχει στα Αμαραντα?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/12/13 14:14

      Ο φτωχός Καραγιουσούφ με τα 7 ακίνητα και τον μπαξε που λες και ο φτωχός Χατζηοσμάν με μηδέν καταθέσεις τις βουλευτικές μερσεντές τις πηγαινοφέρνουν στην Τουρκία. Θα έχει καλύτερο επιτόκιο ειδικά για τους εθνικούς ευεργέτες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/12/13 08:50

      Τώρα κατάλαβα γιατί πολλοί συμφοιτητές μου το έπαιζαν αριστεροί. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή οι πλούσιες νύφες τους προτιμούν. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς τόσοι ανεπάγγελτοι βρέθηκαν με 15 ακίνητα στη δήλωση πόθεν έσχες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/12/13 08:52

      κος ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΟΥΙΚ (Γιουργάκη προυδότη)
      170.000 εισοδήματα, 17 ακίνητα, 2 αυτοκίνητα 3.500 κυβικών το καθένα, ένα σκάφος 10 ατόμων.
      ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΑΙ ΤΥΝ ΑΙΛΑΔΑ ΜΑΣ ΞΗΠΝΑΤΑΙ ΑΙΛΥΝΕΣ

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/12/13 16:10

      Εμ τι περιμενες αγαπητε 8.50? να προτιμησουν οι πλουσιες νυφες τους καθυστερημενους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ?

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος24/12/13 09:22

      Αγαπητέ 16:10, η επισήμανσή σου δεν απέχει από του 08:50. Αυτό λέει κι αυτός. Πολλοί καθυστερημένοι το έπαιζαν για άποψη "αριστεροί" για διαβατήριο υποκρισίας.

      Βλέπε ΣΥΡΙΖΑ.

      Και όσον αφορά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπως όλες οι φέτες της ελληνικής κοινωνίας, είχε και έχει και ξύπνιους και καθυστερημένους. Απλά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΑΠ, μπροστά στην ακροαριστερή αλητεία και τις ακροαριστερές σαχλαμάρες, φαντάζει ακαδημία Πλάτωνος.

      Και για το πόσο καθυστερημένος είναι κάποιος, νομίζω ότι ας αφήσουμε στην άκρη την (άτιμη) τη ΔΑΠ. Το καλύτερο καθυστερόμετρο είναι πόσοι ψηφίζουν Τσίπρα και Μιχαλολιάκο, και πόσοι λατρεύουν τον Αυτιά, το Λαζόπουλο και τον Παπαδάκη και όλο τον υπόλοιπο πρωινό "ενημερωτικό" τηλεοπτικό βόθρο.

      Το τρόλλινγκ δε στο ίντερνετ κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γράψει νέες χρυσές σελίδες διαστρέβλωσης για να προωθηθεί η εκπλήρωση του πατροπαράδοτου αριστερού ονείρου των υπέροχων κοινωνιών της Κούβας και της Βόρειας Κορέας.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.