5.12.13

Η δημοσιογράφος Σωτηρία Μαραγκοζάκη στους βραβευθέντες του Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου

Η δημοσιογράφος – συγγραφέας Σωτηρία Μαραγκοζάκη ήταν μεταξύ των τεσσάρων μελών του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, που βραβεύτηκαν γιατί ξεχώρισαν με το έργο τους το 2013, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Σημειωτέον ότι η κ. Μαραγκοζάκη έχει τιμηθεί με εύφημη μνεία ως πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο της λογοτεχνίας για το μπεστ σέλερ μυθιστόρημά της «Ο Ύπατος της Σμύρνης» (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ) από την κριτική επιτροπή του λογοτεχνικού περιοδικού «Αναγνώστης».
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη και τα μέλη του ΔΣ του Νομαρχιακού Συλλόγου για την ύψιστη (όπως χαρακτήρισε) απόδοση τιμής στο πρόσωπό της η Σωτηρία Μαραγκοζάκη επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο καθένας από εμάς είναι ένα εν δυνάμει άτομο με αναπηρία. Ούτε η ζωή είναι συμβόλαιο που εξασφαλίζει τη σωματική και νοητική ακεραιότητά μας μέχρι το τέλος της, ούτε οι ατυχίες είναι πάντα για τους άλλους. Και αυτά γιατί απλώς δεν γνωρίζουμε πότε θα ειπωθεί για κάποιον από εμάς το «ύπαγε ανίατε ο πόνος θα είναι η ζωή σου». Πότε θα γίνουμε «αυτοί», πότε θα γίνουμε οι «άλλοι», οι «διαφορετικοί».
Αυτοί κι εμείς, λοιπόν, ένα αέναος δυϊσμός που διαχωρίζει και διχάζει, που ευνοεί και αναπαράγει στερεότυπα και διακρίσεις, που αποκαλύπτει το σκοτεινό βάθος των προθέσεων και των διαθέσεων των εκάστοτε επί-κρατούντων απέναντι στον κόσμο της αναπηρίας. Αυτοί οι «διαφορετικοί» κι εμείς οι «κανονικοί». Κατά τα άλλα πασχίζουμε όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του μεριά και για τους δικούς του λόγους, για ισότιμη συμμετοχή στο λεγόμενο «κοινωνικό γίγνεσθαι», ενάντια σε διακρίσεις και αποκλεισμούς, για μια δημοκρατική, ΔΙΚΑΙΗ και συνεκτική κοινωνία».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/12/13 21:03

    Συγχαρητήρια κυρία Σωτηρία. Για το ήθος, την δουλειά σας και την άποψη που έχετε. Να είστε καλά.
    Ένας φίλος της Χριστίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.