12.11.13

Reuters: «Η προσπάθεια μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας δεν βρίσκεται ούτε στα μισά»

Στον κίνδυνο να καταρρεύσει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που της ζητηθεί να περάσει νέα αντιδημοφιλή μέτρα, αλλά και στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν γρήγορα στιβαρές μεταρρυθμίσεις αναφέρεται το άρθρο γνώμης του Χιούγκο Ντίξον στο Reuters με τίτλο «Η προσπάθεια μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας δεν βρίσκεται ούτε στα μισά».
Ο αρθρογράφος από τη μια ασκεί κριτική στην ελληνική κυβέρνηση επειδή αυτή δεν έχει κάνει ότι θα μπορούσε για να «ξεριζώσει τα κατεστημένα συμφέροντα που στραγγαλίζουν την οικονομία», επειδή δεν έχει εξαφανίσει εντελώς τη φοροδιαφυγή και επειδή δεν έχει πιέσει αρκετά για τις ιδιωτικοποιήσεις, όμως από την άλλη αναγνωρίζει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης Σαμαρά είναι τόσο ισχνή ώστε υπάρχει ενδεχόμενο κατάρρευσής της σε περίπτωση που η τρόικα την αναγκάσει να επιβάλει περαιτέρω μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με τον Χιούγκο Ντίξον, «το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές και τη λιτότητα και να πείσει τους δανειστές της ότι είναι τόσο σοβαρή για τις αλλαγές ώστε περαιτέρω περικοπές και φόροι δεν είναι αναγκαίοι».
Ο αρθρογράφος όμως εξετάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίον αναφέρει ότι παρότι ρίχνει σταδιακά τους τόνους της φλογερής αριστερής και εναντίον της τρόικας ρητορικής του, εάν κάνει πολλούς συμβιβασμούς με τους δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να δώσει μάχη για να ελέγξει το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.