18.11.13

Ημερίδα στη Δράμα για την παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου

Για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Δράμας.
Η ημερίδα με θέμα: Πρακτική Αμπελουργία – Παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου, θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις  10.30 πμ στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).
Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί έναν παραδοσιακό κλάδο της φυτικής παραγωγής στη Δράμα, όπου δραστηριοποιούνται είτε μεγάλα σχήματα με την παραγωγή ονομαστών κρασιών ποιότητας, είτε μικροκαλλιεργητές που παράγουν το δικό τους κρασί και τσίπουρο. Μέσα από την ημερίδα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια του αμπελιού, αλλά και πως μπορούν από μόνοι τους να φτιάξουν το δικό τους ποιοτικό σπιτικό κρασί και τσίπουρο.
Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο γεωπόνος-οινολόγος, Παναγιώτης Τσέτουρας, γνωστός από την συγγραφή βιβλίων, σχετικών με την καλλιέργεια του αμπελιού και την παρασκευή κρασιού και τσίπουρου. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, Άνθιμο Αναστασιάδη και στο τηλέφωνο 25210-58175.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.