21.11.13

Καταγγελία ΠΑΣΠ Κομοτηνής: «Αστικός» ... εξευτελισμός!!!

Με την έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς και μέσα σ’ αυτή την πρωτοφανή και δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, η φοιτητική μέριμνα, δέχεται ολοένα και μεγαλύτερα χτυπήματα, φτάνοντας στο έσχατο πλέον σημείο αρκετούς συμφοιτητές μας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος σπουδών.
Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι φοιτητές της Κομοτηνής, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μεταφοράς από και προς την Πανεπιστημιούπολη, θέμα που μαστίζει πολύ έντονα την φοιτητική κοινότητα. Ο ανεπαρκής αριθμός λεωφορείων, σε συνδυασμό με τον μειωμένο αριθμό δρομολογίων καθιστούν αδύνατο να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός φοιτητών.
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό, φέρει σίγουρα η «δημοκρατική - φιλελεύθερη» παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η οποία κρυμμένη πίσω από τα μικροκομματικά της συμφέροντα, ξεχνά ότι ήταν αυτή που τασσόταν υπέρ της υποβολής αντιτίμου στις μετακινήσεις προς τους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και γενικότερα στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου. Φτάνει πια με τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Δεν χωράνε τα ψηφοθηρικά σας συμφέροντα, όταν μπαίνει στο επίκεντρο η προάσπιση των δικαιωμάτων του κάθε φοιτητή. Σταματήστε πλέον κρυμμένοι πίσω από τις μάσκες σας, να προσπαθείτε να καταργήσετε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.
Από την άλλη, σίγουρα δεν αποτελεί λύση και η στάση της ακροαριστεράς, η οποία με τον δήθεν αγωνιστικό χαρακτήρα της και τις αναχρονιστικές απόψεις της, καταφεύγει σε εφήμερες και ανούσιες λύσεις, που στην ουσία διογκώνουν και δεν επιλύνουν τα προβλήματα. 
Ως ΠΑΣΠ Κομοτηνής, ήμασταν πάντα αρωγοί της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας -Σίτισης - Στέγασης - Μεταφοράς και έτσι θα παραμείνουμε. Απαιτούμε και προτείνουμε λύσεις που θα διασφαλίσουν τη σωστή μεταφορά με επέκταση δρομολογίων, αλλά και φυσικά με την αύξηση των λεωφορείων ώστε να είναι επαρκή για τον υπέρογκο αριθμό φοιτητών. Πάγια και διαχρονική θέση μας ήταν, είναι και θα είναι η μη καταβολή κανενός αντιτίμου, όσο και αν προσπαθούν να το καπηλευτούν αυτό κάποιοι άλλοι. Δεν εκφράζουμε απλά και μόνο την δυσαρέσκεια μας. Επιμένουμε και προτείνουμε μια όχι ΕΦΗΜΕΡΗ, αλλά μια παγιωμένη για την Κομοτηνή κατάσταση στο ζήτημα της μεταφοράς.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/11/13 10:54

    Αγαπημένα μου ΠΑΣΠιτάκια, όταν οι συμφοιτητές σας προσπαθούσαν να σας ενημερώσουν γι'αυτά τα πράγματα, εσάς σας ένοιαζε το τραπέζι κέντρο ελενίτσα στο "θέατρο" και το "αβάντ"..
    Όταν σας καλούσαν σε κινητοποιήσεις-διαμαρτυρία για την κατεδάφιση των δικαιωμάτων σας σε μεταφορά, τροφή και στέγαση, εσείς σκίζατε τα ρούχα σας πως είστε καλά παιδιά και δεν θέλετε να χάσετε μαθήματα...
    Ό,τι σπέρνεις θερίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/11/13 03:00

      Ναι επρεπε να τρέχουν με τα παλούκια και να σπάνε όπως τα συριζάκια και τα χρυσαυγιτάκια

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/13 15:17

    Γαμιέστε μπασταρδάκια! Θα έρθει και η σειρά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/11/13 11:27

    Ω ρε πολιτισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/11/13 17:02

      "αριστερόφρων" πολιτισμός, πράγματι 11:27

      Like στην επισήμανσή σου

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.