21.11.13

Πρωτοβουλίες για να σωθεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής ζητεί ο Τάκης Χαρίτου

Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου, για την ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα του Νοσοκομείου. Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές, τον Δήμαρχο Κομοτηνής και σ’ όλους τους θεσμικούς φορείς, έχει ως εξής:
«Σας απευθύνω την επιστολή έκκληση γιατί θεωρώ ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να σιωπά και να αδρανεί. Γινόμαστε εδώ και καιρό μάρτυρες μιας πορείας συνεχούς υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και σήμερα βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά στον κίνδυνο να οδηγηθεί σε αδυναμία λειτουργίας με κατάρρευση των κλινικών του. Αν μέχρι πρότινος η αποτροπή αυτού του κινδύνου γινόταν  χάρις στις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε  κυρίως το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να το κρατήσει  όρθιο σήμερα δεν υπάρχουν ούτε αυτές οι δυνατότητες.
Η απογύμνωση του Νοσοκομείου από προσωπικό με την συνταξιοδότηση περίπου 85 ατόμων, χωρίς να αναπληρωθούν με ανάλογες προσλήψεις, η περιστολή των λειτουργικών δαπανών, επιδείνωσαν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα τα ήδη σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και οδήγησαν σε οριακό σημείο την λειτουργία κλινικών όπως η ΜΕΘ, η Ορθοπεδική και η Χειρουργική.
Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Ορθοπεδικής Κλινικής-μονάδα αυξημένης προσβασιμότητας- δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου παρότι βρίσκεται μακράν των αυξημένων  αναγκών υγείας αποτελεί σήμερα κενό γράμμα. Ακόμα και το αίτημα της διοίκησης για την πρόσληψη 7 επικουρικών γιατρών -ως ελάχιστη εγγύηση λειτουργίας των κλινικών- ουσιαστικά δεν έγινε δεκτό από το αρμόδιο Υπουργείο (προσελήφθηκαν μόνο 2).
Είναι πλέον ολοφάνερο πως έχει ξεπεραστεί κάθε όριο, είμαστε στο σημείο πλήρους απαξίωσης και κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Στην σημερινή δύσκολη  οικονομική πραγματικότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων είναι ανασφάλιστοι χωρίς πρόσβαση σε περίθαλψη, σήμερα που είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ανθρώπων που προσφεύγουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, όφειλε μια υπεύθυνη και συντεταγμένη πολιτεία όχι να αποδυναμώνει αλλά να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες σ’ αυτό το δημόσιο κοινωνικό αγαθό που είναι η υγεία.
Οι συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο για να διασφαλιστεί η λειτουργία του, οι κινητοποιήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα για να ευαισθητοποιήσουν τη κοινωνία και τους φορείς της δεν μπορούν να αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Πρωτίστως μας θέτουν όλους προ των ευθυνών μας ώστε να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης. 
Απευθύνομαι σε σας με την προσδοκία  ότι θα ανταποκριθείτε στην αναγκαιότητα αυτή και θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Ζητώ από την αντιπεριφέρεια Ροδόπης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων ώστε να αναζητηθούν οι προσφορότεροι τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/11/13 08:05

    Καλά ρε Τάκη, με .ολους αυτούς τους υποστηρικτές των μνημονίων, περιμένεις να δοθεί λύση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.