19.11.13

Παρουσίαση του νέου προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων στη Δράμα

Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ Δράμας πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Δράμας η παρουσίαση της πορείας της ανακύκλωσης, του εξοπλισμού και του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων.
Στο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας της ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί 700 μπλε κάδοι σε όλο το Δήμο Δράμας και διανεμήθηκαν 24.000 τσάντες ανακύκλωσης μαζί με ενημερωτικό υλικό από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται με τρία ειδικά διαμορφωμένα απορριμματοφόρα.
Συγχρόνως ο φορέας ΔΙΑΑΜΑΘ, βρίσκεται στην διαδικασία της δημοπράτησης για την προμήθεια απορριμματοφόρων για ανακυκλώσιμα υλικά από τα οποία τρία θα παραχωρηθούν δωρεάν στο Δήμο της Δράμας. Σημειώνεται επίσης ότι με την έναρξη της λειτουργίας του ΚΔΑΥ δημιουργήθηκαν ήδη 22 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα αυξηθούν περαιτέρω με τις επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον ανάδοχο του έργου.
Συγχρόνως το νέο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων ξεκίνησε δοκιμαστικά την 1η Νοεμβρίου 2013 και στο οποίο οι πράσινοι κάδοι αδειάζουν μέρα παρά μέρα από τις γειτονιές της πόλης, ενώ από κέντρο συλλέγονται καθημερινά. Αντίστοιχα οι μπλε κάδοι αδειάζουν δύο φορές την εβδομάδα εκτός από το κέντρο της πόλης όπου τα ανακυκλώσιμα υλικά συλλέγονται καθημερινά.
Στο ΚΔΑΥ έχει ξεκινήσει ήδη το έργο της σύνδεσης του ΚΔΑΥ με την κεντρική οδό και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014. Παράλληλα έχει εγκριθεί ήδη η μελέτη οριστικής αποκατάστασης του ΧΑΔΑ και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου για την δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.