14.11.13

Ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων Σουφλίου

Την ανεξαρτητοποίηση τους ανακοίνωσαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου, τέσσερις  σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Τυχερού και τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Δέδογλου, Σάκης Δημούτσης και Παναγιώτης Ζαπάρτας, όπως οι κοινοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Τυχερού, Μένη Δραγάνη, Βασίλης Καδόγλου, Δήμος Καζάκης και Στέφανος Στεφανόπουλος εντάσσουν την κίνηση τους αυτή στα πλαίσια της διεκδίκησης νέου δήμου με τις Φέρες. Οι επιστολές (πρώτα) των κοινοτικών και δημοτικών συμβούλων έχουν ως εξής:

«Σύμβουλοι Δημοτική Κοινότητας 
κ. Πρόεδρε
Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής στην πράξη του σχεδίου Καλλικράτης, είναι καταφανές ότι είχαμε δίκαιο όταν αντιδρούσαμε ως κοινωνία του Τυχερού στη συνένωση του πρώην δήμου μας, με αυτόν του Σουφλίου. Τα τρία αυτά χρόνια, προσπαθήσαμε παραμερίζοντας τις όποιες παραταξιακές διαφορές για το καλό του τόπου, για να είμαστε συνεπείς απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, δυστυχώς όμως  ο θεσμός της δημοτικής κοινότητας απαξιώθηκε. Επίσης  στην πράξη ο πρώην δήμος Τυχερού δεν συνενώθηκε στο νέο σχήμα, ούτε φυσικά ενσωματώθηκε, κάτι που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία ενός Δήμου που θα δίνει προοπτική ανάπτυξης.
κ. Πρόεδρε 
Πριν ένα χρόνο περίπου οι πολίτες μέσα από συνελεύσεις αποφάσισαν να διεκδικήσουν την απόσχιση του πρώην δήμου Τυχερού από τον νέο δήμο Σουφλίου, και να δημιουργήσουν νέο δήμο με τον πρώην δήμο Φερών, στη συντονιστική επιτροπή που συστάθηκε συμμετέχουμε και εμείς.
κ. Πρόεδρε
Επειδή η ηθική μας, επιβάλει να είμαστε εναρμονισμένοι με την βούληση της κοινωνίας την οποία εκπροσωπούμε, με την παρούσα επιστολή σας δηλώνουμε ότι ανεξαρτητοποιούμαστε από τις παρατάξεις Νέα Πορεία και Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή. Θα συνεχίσουμε στο εξής, όσο διάστημα παραμένει για τη λήξη της θητείας μας στη Δημοτική Κοινότητα Τυχερού, ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι αγωνιζόμενοι για το συμφέρον του τόπου μας 

Με εκτίμηση
Δραγάνη Μελπομένη

Καδόγλου Βασίλης

Καζάκης Δήμος

Στεφανόπουλος Στέφανος».

«Δημοτικοί Σύμβουλοι 
κ. Πρόεδρε
Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής στην πράξη του σχεδίου Καλλικράτης και της συμμετοχής του πρώην δήμου Τυχερού ως Δημοτική Ενότητα στον νέο Δήμο Σουφλίου, είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι υπάρχει αδυναμία ενσωμάτωσης, με ότι συνεπάγεται αυτό, για την κοινή προοπτική των συνενωμένων πρώην Δήμων. Η διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων, η μεγάλη γεωγραφική έκταση, οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές αντιθέσεις δημιουργούν αντικειμενικά προβλήματα τα οποία είναι αδύνατον να λυθούν και δεν έχουν να κάνουν μόνο με  τις αδυναμίες και την αυτοδιοικητική σκέψη της σημερινής δημοτικής αρχής. 
Η κοινωνία του Τυχερού βιώνοντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον, και αναγνωρίζοντας  μια κατάσταση μη αναστρέψιμη που οδηγεί στην κατάρρευση του πρώην δήμου, αποφάσισε μέσα από συνελεύσεις την απόσχιση από τον σημερινό αυτοδιοικητικό σχήμα  και την διεκδίκηση νέου δήμου μετά από  συνένωση με τον πρώην δήμο Φερών. Η παρουσία μας στα τρία χρόνια της σημερινό δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή, ήταν μια προσπάθεια  για το σύνολο του δήμου αλλά κύρια για την δημοτική ενότητα Τυχερού, της οποία εξάλλου είμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι. Θεωρούμε υποχρέωση μας,  να εναρμονιστούμε με την βούληση των πολιτών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ανεξαρτήτως δημοτικών παρατάξεων και κομματικών επιλογών, διεκδικούν την απόσχιση της ΔΕ Τυχερού, και να στηρίξουμε τις αποφάσεις τους χωρίς να δεσμεύουμε ή να δεσμευόμαστε από την παράταξη μας.
κ. Πρόεδρε 
Με αυτή την επιστολή μας, σας δηλώνουμε την απόφαση μας για ανεξαρτητοποίηση από την δημοτική παράταξη Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή, βάσει του άρθρου 66 παρ. 4 του Ν. 3852/2010. Θα συνεχίσουμε στο υπόλοιπο της θητείας μας, να αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων της ΔΕ Τυχερού, και την επίτευξη του στόχου της απόσχισης, που είναι το αίτημα των πολιτών.

Με εκτίμηση
Δέδογλου Σπύρος 

Δημούτσης Αθανάσιος

Ζαπάρτας   Παναγιώτης».

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.