26.11.13

Ο Άδωνις διόρισε πρόεδρο για τις τιμές στα φάρμακα μέλος ΔΣ Φαρμακευτικής Εταιρείας!!!

Ως κινήσεις αντιπερασπισμού χαρακτηρίζουν κύκλοι του φαρμακευτικού κόσμου, τις κατηγορίες του Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες.
Ο υπουργός της ΝΔ θέλει να αποκρύψει, σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης στο χώρο της υγείας, ένα ηθικό σκάνδαλο διαστάσεων που, όπως αποκαλύπτει σήμερα το tvxs.gr, κυκλοφορεί στα παρασκήνια εδώ και εβδομάδες: τον διορισμό ως προέδρου στην Επιτροπή για την Κοστολόγηση των Φαρμάκων, μέλος του ΔΣ γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας.
Ο υπουργός Υγείας διόρισε τον Σεπτέμβριο ως πρόεδρο της εθνικής επιτροπής  για την κοστολόγηση των Φαρμάκων τον καθηγητή της  Φαρμακευτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαο Χούλη, που ήταν όμως και μέλος του ΔΣ της γνωστής εταιρείας Lavifarm. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Χούλης είχε υπάρξει συντονιστής επιστημονικού συμποσίου που παρουσίαζε θεραπευτικά συστήματα της Lavifarm. Ξεκίνησε την θητεία του στο ΔΣ της εταιρείας το 1999. 
Ο διορισμός του κ. Χούλη προξένησε τόσο αλγεινή εντύπωση-ακόμη και σε νεοδημοκρατικούς κύκλους- από την φανερή σύγκρουση συμφερόντων και το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο ιδιότητες,  ώστε  με παρασκηνιακές κινήσεις το υπουργείο Υγείας απέσυρε την σχετική ανακοίνωση από την «Διάυγεια» ... μέχρι νεωτέρας: Πράγματι τον Οκτώβριο, ο κ. Χούλης παραιτήθηκε από το ΔΣ της Lavifarm. Αλλά φυσικά παρέμεινε πρόεδρος της Επιτροπής που θα καταρτίσει την λίστα και τις τιμές των φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και αυτών της εταιρείας με την οποία συνδέεται και ήταν για 14 χρόνια μέλος της διοίκησης της!

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/13 11:38

    Πριν λίγο ό Άδωνις κατέθεσε στο Σκάι τα στοιχεία της περιβόητης τροπολογίας…Προβλέπεται μείωση 350 εκατομμύρια από τις πολυεθνικές και 150 από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
    Έχουν πατήσει μπανανόφλουδα οι Τσιριζαίοι και έχουν εκτεθεί…Και μόνο η φάτσα του εκπρόσωπου Τσίριζα στην κουβέντα όταν τόνιζε ο Άδωνις ότι περιμένει με ενδιαφέρον την συμπαράσταση του Τσίριζα στους εφοπλιστές και εργολάβους, τους Έλληνες, εκτός από τους φαρμακοβιομήχανους ήταν όλα τα λεφτά.
    Αγαρμπες και άτσαλες κινήσεις ..ο μικρός αλέξης αρχίζει να μπλέκει με τον βάλτο των συμφερόντων και δεν είναι εύκολο να ξεφύγει χωρίς να γίνει μούσκεμα.
    Βρε τον Άδωνι…Μόνος του θα τους πάρει παραμάζωμα στην βουλή…
    Αχ μικρέ Αλέξη…Οσο προλαβαίνεις μπορείς να αρρωστήσεις για να ακυρωθεί η συνέντευξη υπέρ των βιομηχάνων.. Εντάξει το Τέξας και οι τεξανοί αλλά ο αγώνας υπέρ των βιομηχάνων είναι άλλο καπέλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/11/13 16:40

    ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυρα Λεμονιά26/11/13 17:24

    Σίγουρα είσαι δεξιός (υποθέτω) για να χλευάζεις και να απαξιώνεις εμμέσως πλην σαφώς κάθε αντιπολιτευτική κίνηση του Σύριζα και του Αλέξη και σίγουρα είσαι υπέρ της ασκούμενης πολιτικής.
    Μάλιστα, μπράβο σου όποιος κι αν είσαι, όταν κάτι τέτοιο το κάνεις με αφορμή την πολιτική που ασκεί ένας από τούς πλέον αλλοπρόσαλλους και ανισόρροπους πολιτικούς που θα μπορούσε να αναδείξει αυτό το κυβερνητικό σχήμα.
    Το θέμα για μένα είναι αν ΣΗΜΕΡΑ εσύ και κάθε άλλος, που σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ, είναι πρώτα δεξιός,ακροδεξιό, πασόκος, λάϊτ αριστερός ή ΕΛΛΗΝΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/11/13 20:50

      Χααχαχααααααα, "κάθε αντιπολιτευτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ";;;;

      ααχααχαααααααααα

      και οι ταμπελίτσες των εκπαιδευμένων κομμουνιστων εκεί, δεν αλλάζουν οι άνθρωποι

      Μια και η συζήτηση είναι για τα φάρμακα, επισημαίνω δύο γεγονότα, στατιστικά επιβεβαιωμένα, πέραν κάθε αμφισβήτησης:

      1) Η Ελλάδα έχει το ρεκόρ της φαρμακευτικής δαπάνης ανά κάτοικο στην Ευρώπη (για τον υπόλοιπο κόσμο, ούτε λόγος...). Το 2009, τις ημέρες της ένδοξης "νέας διακυβέρνησης" έφθασε να είναι διπλάσιο π.χ. του Βελγίου, η της Σουηδίας. Σήμερα είναι συγκρίσιμο, λίγο ανώτερο.

      2) Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους γιατρούς σε αναλογία πληθυσμού, στον κόσμο. 40% πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, διπλάσιο από την Αγγλία. Υπερδιπλάσιο από τις ΗΠΑ.

      Προφανώς τα αίτια βρίσκονται στην .... πολύ επισφαλή υγεία του Ελληνικού λαού. Είμαστε πολύ πιο επιρρεπείς στις αρρώστιες (και στις "αρρώστιες"), ίσως γιατί το κλίμα μας είναι τόσο, μα τόσο, ανθυγιεινό.

      Κάθε άλλη ερμηνεία είναι κακόπιστη και προέρχεται από την συνωμοσία της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/11/13 20:51

      κυρα λεμονίτσα το τί είμαι εγώ άστο, δεν ενδιαφερει

      το τι είναι ο τόπος, ας το περιγράψουμε ως εξής:

      οι ίδιοι άνθρωποι ,που την δεκαετία του 60 δεν είχαν τουαλέτα και τρεχούμενο νερό στα σπίτια τους, διαμαρτύρονται σήμερα γιατί δεν μπορούν να συντηρήσουν 2 σπίτια, 3 αυτοκίνητα και τις σπουδές των παιδιών τους στην Αγγλία.
      κι όλα αυτά με 2 εργαζόμενους ,έναν σε ΔΕΚΟ κι έναν κλητήρα σε κάποιο υπουργείο.
      διαμαρτύρονται επίσης γιατί ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει την αέναη νιρβάνα τους, επειδή κουνούσαν σημαίες στις πλατείες το 80 και το 90.

      ¨Εθνος αχαρίστων, αμνήμονων και παλιανθρώπων....αυτά.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/11/13 20:54

      Κυρά λεμονιά, κούκου!!! Ξέρεις ποιο είναι το σημαντικότερο από το θέμα των φαρμάκων και γιατί σκούζει υστερικά και πανικόβλητα το ΣΥΡΙΖΑίικο κοπάδι πολιτικών, δημοσιογράφων και κάφρων ψηφοφόρων;;;

      Ο Αδώνης μόνος του, εδείξε την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενά κομμά ό,τι να'ναι.. Με ψηφοφόρους ό,τι να'ναι αλλά στην τελική επηρεάζονται ακόμα κι αυτοί!!

      Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο κολλημένος που να ερχόταν στην βουλή νομοσχέδιο που θα έκοβε το Ελληνικό χρέος κατά 50% θα το καταψήφιζε ως .... "μνημονικαό".

      Πείτε ότι θέλετε, βάλτε όσες ταμπελίτσες θέλετε όντως η κυβερνήση είναι δειλή (πλην Αδωνή) και λίγη και ένοχα δεξιά (συμπεριλαμβανομένου του άδωνι), αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ που πέρασε ποτέ.. Και εσείς που την ψηφίζετε είστε λίγο περιέργοι...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/11/13 00:08

      εσύ τι είσαι δηλαδή εκτός από ανισόρροπη? ¨Η με τον τηλεπωλητή μπουρδοβιβλίων ή με τον απατεωνίσκο κοπρίτη Τσίπρα πρέπει να είμαστε?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/11/13 09:46

      Ανισόρροπος είσαι εσύ 00:08. Πιθανότατα "αριστερός" κι εσύ. Πού γράφει η 20:54 (εξαιρετική παρεμπιπτόντως...) ότι πρέπει να είμαστε με τον έναν ή τον άλλο;;; Βάλτης εσύ άλλο συγκεκριμένο ζήτημα και μπορεί να τοποθετηθεί. Και στην τελική (επειδή ελληνικά ξέρουμε) εγώ καταλαβαίνω ότι ούτε με την Κυβέρνηση είναι ούτε με την Αντιπολίτευση. Απλά λέει μπράβο στο θάρρος του Άδωνι σε αντιπαραβολή με τη δειλία της Κυβέρνησης.

      Διαγραφή
    6. κυρα Λεμονιά27/11/13 14:17

      Καλά αυτό καταλάβατε?
      Το ότι είμαστε χώρα κατεχόμενη το έχετε καταλάβει?
      Το ότι όλοι αυτοί, που κάνουν την δήθεν κυβέρνηση, λειτουργούν υπο καθεστώς εντολών και κύριο μέλημα την εκποίηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας το έχετε καταλάβει?
      Ο Σύριζα η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ λίγο με απασχολούν.
      Το θέμα είναι για μένα, και το ξαναλέω, αν η στάση μας είναι απέναντι σε όλα αυτά που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας, είναι αυτη που στο σύνολο της η κοινωνία έχει η θα έπρεπε να είναι κάποια άλλη.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27/11/13 16:35

      Και στην κορφή κανέλα κυρά Λεμονιά

      Ώστε κατοχή ε;;;; Μπορεί. Αλλά κυρίως κατοχή μαλακίας και τεμπελιάς, ρουσφετιών και αμορφωσιάς, και όχι αυτή που προπαγανδίζεις.

      ΌΣο τα τζαμπέ μαγκέ "η στάση μας θα έπρεπε να είναι κάποια άλλη" πολύ αοριστία ρε παιδί μου. Κάτι σαν Αλέξης και παλαιοπασόκοι μου φέρνει. Ποια θα έπρεπε δλδ να είναι η στάση μας;;;;

      Α ξέχασα, να επαναστήσουμε αλλά δεν το κάνουμε επειδή μας ... ψεκάζουν!!!

      ναι, ναι, έτσι είναι

      Διαγραφή
    8. κυρα Λεμονιά27/11/13 20:25

      Εσύ τελικά γύρω σου το μόνο πράμα που βλέπεις είναι Πασόκοι Συριζαίοι Νεοδημοκράτες και ότι άλλο θα μπορούσε νάναι ο καθένας και η κάθε μια.
      Και την όποια τοποθέτηση του καθενός την βλέπεις με διάθεση ειρωνείας και χλευασμού.
      Μάλλον βολεμένος και συ του συστήματος θα είσαι.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος27/11/13 22:53

      Μπραβο αστερια μου! σημερα δωσατε ρεστα! Ειδικα εκει που ο αγουροξυπνημενος (και σε ειπα βρε μαλακα, πρωτα πιες τον καφε σου!) 9.46 τα χωνει στον ομοϊδεατη του 0.08 νομιζοντας πως την λεει στην γκομενα του (20.54), ειναι ολα τα λεφτα!

      ΥΓ. και επειδη σας αγαπαω και ξερω πως λατρευεται τα copy paste, σας εχω και την αποψη καποιου αλλου για τον αγαπημενο σας υπουργο. Ο τυπος ειναι αριστερος ΠΑΣΟΚτσης; μαοϊστης του ΣΥΡΙΖΑ; τροτσκιστης του ΚΚΕ; σταλινικος της ΔΗΜΑΡ; νεοφιλελε οικολογος; ειλικρινα δεν θυμαμαι, αλλα πιστευω θα μπορεσετε να το βρειτε ευκολα...

      "Η ημιμάθειά του και η προκλητικότητά του πρέπει να τελειώνει. Το κακό που έχει αρχίσει να κάνει είναι μεγάλο. Και να σας αποκαλύψω ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια κίνηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να προσεγγίσουν τόσο τον γενικό γραμματέα, τον κ. Μπούρα, όσο και τον κ. Κεδίκογλου για να αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό. Δεν μίλησε κανείς ότι δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δεν μπορείς όμως, να κάνεις το χώρο της υγείας ρινγκ. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεσαι σαν τηλεοπτικός μαϊντανός, δεν μπορεί να βγαίνεις και να λες ότι το σύστημα υγείας έχει 200 πλαστικούς όταν οι πλαστικοί στον ΕΟΠΥΥ είναι οκτώ. Βγήκε και είπε στον κ. Χατζηνικολάου ότι το σύστημα υγείας έχει 200 πλαστικούς και σας λέω ότι είναι οκτώ».
      Εάν για κάτι είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα, είναι ότι μπορέσαμε να εκπαιδεύσουμε σωστά και ανά ιατρικές ειδικότητες, το ιατρικό δυναμικό που έχουμε. Αυτό είναι για μένα μεγάλο κατόρθωμα. Είναι ένα επίτευγμα των Ελλήνων γιατρών που είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό. Διότι μπόρεσαν να πάρουν τις ειδικότητες και δυστυχώς αυτά τα νέα παιδιά που δεν βρίσκουν χώρο να εργαστούν στην Ελλάδα, φεύγουν σαν μετανάστες. Επίσης, είναι μεγάλο κατόρθωμα να απευθύνεται ο Έλληνας στον ειδικό. Ερχόμαστε τώρα πίσω να εφαρμόσουμε ένα σύστημα υγείας που θέλει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πήγε στο Καζακστάν του 1978, που λέει ότι πρέπει να πάμε σε άλλους γιατρούς μη ειδικοτήτων για να μας παραπέμπουν στα νοσοκομεία. Και σας λέω, πήγε στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και είπε δεν είναι απαραίτητος στο σύστημα υγείας για παράδειγμα, ο οφθαλμίατρος, διότι τον ρόλο του μπορεί να τον παίξει άνετα ο γενικός γιατρός και ο παθολόγος.
      Λέω λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός τον επέλεξε γιατί είχε άλλες απαιτήσεις. Όμως, η εν γένει συμπεριφορά του και η στάση του τόσο απέναντι στον ιατρικό κόσμο όσο και με τις δηλώσεις του, έχουν εκθέσει τον πρωθυπουργό ανεπανόρθωτα. Διότι δεν είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει να σε διώξω να δεις τι εστί βερίκοκο, να σε διώξω για να μην πάρει τη δόξα ο Τόμσεν. Αυτές οι δηλώσεις αν μη τι άλλο είναι γραφικές"

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος28/11/13 10:48

      Κυρά Λεμονιά

      Τους χριστιανούς και τους άλλους θρησκευόμενους τους σέβομαι. Έχουνε την πίστη τους και δεν μπορώ να αποδείξω ότι είναι σωστή ή λάθος και ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα όσο ΔΕΝ προσπαθούν να μου αποδείξουν ότι πρέπει να ενστερνιστώ την δική τους κοσμοθεωρία.

      Τους αριστερούς, σταλινικούς & λοιπούς φασίστες που πιστεύον ακόμη σε κάτι που έχει αποτυχεί όπου και εάν έχει εφαρμοστεί ΔΕΝ τους καταλαβαίνω. Το χειρότερο ΔΕΝ είναι ότι αρνούνται την αποτύχια των αρχών τους, αλλά ότι θέλουν να επιβάλλουν αυτές τις αποτυχημένες θεωρείες και σε εμάς τους υπόλοιπους.

      Όταν βλέπουν ότι αδιαφορούμε για τις μπαρούφες τους τότε τρελλαίνονται και μπαίνουν σε overdrive.

      Εχώ συναντήσει πολλούς τέτοιους μουτζαχεντίν και όλοι αντιδράνε με τον ίδιο τρόπο σε Ό,ΤΙ δεν ταιριάζει στην κοσμοθεωρία τους: το αγνοούν και τα χάνουν.

      Κάπως σαν το "Μενέλαο" και το πιάτσα

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/13 17:46

    Τσίπρας " Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού "

    Πες τα ρε Αλέξη γιατί οι κακοπροαίρετοι λένε ότι τα έχεις κάνει "πλακάκια" με τους φαρμακοβιομήχανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/11/13 17:46

    Κατι μεσα μου μου λεει οτι ο συριζα προσπαθει να κανει τον Αδωνι Πρωθυπουργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/11/13 11:09

    Πέρασε η τροπολογία για το φάρμακο.
    Σόου ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.
    Βουλευτές να φωνάζουν "βοήθεια" από τα πίσω έδρανα για να καλύψουν τις φωνές της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
    Φωνές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας.
    Εγκατέλειψε την θέση της η ψηφολέκτρια του ΣΥΡΙΖΑ όταν άρχισαν οι φωνές.
    Bουλευτές να ψηφίζουν και μετά να τσακώνονται με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
    Παρέμβαση Μεϊμαράκη για να αποκαταστήσει την τάξη.
    Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για φαλκίδευση της ψήφου των βουλευτών.

    Οι μηνύσεις από τσίρκο για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων εκκρεμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/11/13 13:08

    Λεμουνιά Λεμουνιά Λεμουνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.