26.11.13

Απόβαση της Cosco Logistics στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Θέση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πιάνει ο Όμιλος της Cosco μέσω της θυγατρικής εταιρείας Cosco Logistics, η οποία νοίκιασε αποθηκευτικούς χώρους στον λιμένα της ακριτικής πόλης.
Η Cosco Logistics, η οποία είναι ο μεγαλύτερος διανομέας στην κινεζική αγορά επεκτείνει πλέον την παρουσία της και στη χώρα μας ακολουθώντας την πορεία της Piraeus Container Terminal, θυγατρικής του κινεζικού ομίλου που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosco Logistics θα συνεργαστεί με αλλοδαπές εταιρείες που διακινούν τα προϊόντα της Hewlett Packard από την Τουρκία στα Βαλκάνια, ενώ κατά πάσα πιθανότητα ο τελικός τους προορισμός θα είναι η ρουμανική αγορά. Πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία είναι ανεξάρτητη και δεν σχετίζεται με την συμφωνία Cosco - HP – TΡΑΙΝΟΣΕ για μετακίνηση με το σιδηρόδρομο των προϊόντων της αμερικάνικής πολυεθνικής από τον Πειραιά προς την Τσεχία, που αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τα πρώτα πιλοτικά της δρομολόγια στις αρχές του χρόνου.
Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης του Έβρου θα δώσει η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια έλλειψη που στέρησε πολλούς πόντους από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου λιμανιού το οποίο θα μπορούσε για λειτουργεί ως επίνειο για πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής. Αν και το σιδηροδρομικό δίκτυο φτάνει ουσιαστικά στο λιμάνι αφού απέχει μόλις κάτι περισσότερο από 300 μέτρα ωστόσο για δεκαετίες ολόκληρες δεν προωθήθηκε το έργο τη σύνδεσης του με αυτό. Σήμερα όμως έχει γίνει αντιληπτό πόσο μείωνε τη ανταγωνιστικότητα του λιμανιού της πόλης το γεγονός ότι τα φορτία δεν μπορούσαν απευθείας να φορτωθούν στα τρένα.
Το έργο προβλέπει την κατασκευή τερματικής σιδηροδρομικής γραμμής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία θα συνδέει το σύμπλεγμα των γραμμών που αναπτύσσεται στο λιμάνι με το χώρο του σταθμού των εμπορευματοκιβωτίων. Η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του άξονα Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Τα εμπορεύματα που θα φτάνουν με πλοίο στο λιμάνι της θα μπορούν να διοχετεύονται στον τελικός τους προορισμό με τρένο παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου.
Η απευθείας σύνδεση με τη Βάρνα θα λειτουργήσει ως εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από το Βόσπορο και θα μειώσει το χρόνο διαδρομής από 2,5 ημέρες, που χρειάζεται σήμερα μόλις στις 6 ώρες παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε χρήμα, αφού η διακίνηση θα είναι φθηνότερη.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/11/13 11:41

  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!

  ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!!

  ΕΞΩ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ!!!!

  xaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  πού είναι οι ΣΠΙΘΕΣ και οι Σπαρτακοι να ενώσουν τους ανεξελ και το ΣΥΡΙΖΑ για να ηγηθούν της εθνικής αντίστασης;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/11/13 16:42

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΟΡΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.....ΟΛΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.