21.11.13

Ξηλώνουν το μοναδικό ΑΤΜ από τα Ρίζια του Έβρου

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζίων Έβρου Αθανάσιος Καραθανάσης, απέστειλε προς την Διεύθυνση της Τράπεζας ALPHA BANK, επιστολή διαμαρτυρίας, για την άμεση επαναλειτουργία του μοναδικού ΑΤΜ στην περιοχή! Η επιστολή έχει ως εξής:
«Σχετικά με την απόφαση της τράπεζάς σας για την απεγκατάσταση του ΑΤΜ της πρώην Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται στην κοινότητα Ριζίων του Δήμου Ορεστιάδας σας αναφέρουμε ότι:
Η κοινότητα Ριζίων κατά την τελευταία απογραφή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του Νομού Έβρου με πληθυσμό 1271 μονίμων κατοίκων. Εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση του κατοίκους 9 άλλων διπλανών χωριών καθώς υπάρχουν: Αγροτικό Ιατρείο, φαρμακείο, Υπηρεσίες του Δήμου (γραφείο εξυπηρέτησης κατοίκων, κέντρο σίτισης ηλικιωμένων) Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, ΤΟΕΒ (Οργανισμός άρδευσης χωραφιών) ΣΟΑ (κατοικίες στρατιωτικών) λειτουργεί και λαϊκή αγορά προϊόντων.
Απέχει 4 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία και 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Βουλγαρία. Βρίσκεται επί του Εμπορικού και Ιστορικού οδικού άξονα Ανδριανούπολης – Ιβαϊλογκρατ (Ορτάκιο) που ενώνει τα δύο τελωνεία Καστανεών και Κυπρίνου.
Με τα ανωτέρω σας πληροφορούμε για τη δυναμική προοπτική του τόπου μας που ζούμε. Επίσης, όλοι  εμείς οι κάτοικοι αυτής της περιοχής αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλλά επίσης όμως μας ανησυχεί και το γεγονός ότι νέα παιδιά που έρχονται στα Ρίζια να υπηρετήσουν τη χώρα από όλη την Ελλάδα, θα μείνουν χωρίς δυνατότητα εξυπηρέτησης ανάληψης χρημάτων.
Στο χωρίο μας υπάρχουν 2 μονάδες Στρατού το 508ΤΠ και η 117ΜΜΠ με συνολική δύναμη 800 περίπου στρατιωτικών. Παρακαλούμε λοιπόν να μοιραστείτε αυτήν την ανησυχία μας, κάνοντας το καλύτερο για τα παιδιά του Ελληνικού Στρατού».

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.