21.11.13

Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στην Ξάνθη για την Κοινωνική Οικονομία

Η Περιφερειακή Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διοργανώνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στην Ξάνθη, εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» παρουσιάζοντας Συνεταιριστικές Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι  συνολικά 11.000.000 θέσεις εργασίας, το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 5,9% των εργαζομένων απασχολούνται στην κοινωνική οικονομία.
Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους ο Γιώργος Πασχαλίδης, οργανωτικός υπεύθυνος κεντρικής κι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης των Οικολόγων Πράσινων, δίνοντας το πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος της «Οικολογίας Αλληλεγγύη ΑΜΘ», αναφερόμενη στις δυνατότητες κοινωνικής οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Θανάσης Μουσόπουλος, συγγραφέας / ποιητής, συντονιστής του «Δικτύου Λόγου και Πράξης», ο οποίος θα μιλήσει για τον πολιτισμό ως μέσο εξόδου από την κρίση
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δέσποινα Χρηστίδου, συντονίστρια των Οικολόγων Πράσινων ΑΜΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Ξάνθης (προκάτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.