14.11.13

Για αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης στη Ροδόπη κάνει λόγο ο Καραγιουσούφ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης στη Ροδόπη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Η εγκληματικότητα στο νομό μας έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κι αυτό διαπιστώνεται εύκολα από τα τεκταινόμενα όπως απεικονίζονται τόσο στον τοπικό Τύπο, όσο και στα αστυνομικά δελτία της περιοχής. Κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, απόπειρες βιασμών κλπ εμφανίζονται πλέον με αυξημένη συχνότητα, δυσχεραίνοντας την καθημερινή ζωή των κατοίκων (όχι μόνο της Κομοτηνής, αλλά και της περιφέρειας, όπου η αστυνόμευση είναι ελλιπέστατη) και αίροντας το αίσθημα ασφάλειας από το οποίο δικαιούται να εμπνέεται ο πολίτης.
Επειδή η ‘Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, έχει ήδη επισημάνει το πρόβλημα με την έκθεση που απέστειλε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με αριθ. Πρωτ. 148/13 και ημερομηνία 24-4-2013. Επειδή τα κρούσματα βίας και παραβατικότητας αυξήθηκαν επικίνδυνα στην περιοχή μας, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική ύφεσης αυτών. Επειδή το αίσθημα της ασφάλειας που ένιωθε στο παρελθόν ο κάτοικος της Ροδόπης έχει δώσει τη θέση του στο φόβο και στην απειλή όσο αφορά και τις απλούστερες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Γιατί δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι 140 κενές θέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων στο νομό Ροδόπης;
2. Τι μέτρα θα πάρει ΑΜΕΣΑ το αρμόδιο υπουργείο ώστε να παταχθούν οι εγκληματικές ενέργειες που αναφέρονται πιο πάνω;
3. Τι προοπτική διαφαίνεται σε βάθος χρόνου ώστε η λήψη των προσδοκώμενων και αναγκαίων μέτρων να θεμελιωθεί στιβαρά και να μην επιτρέψει στο αίσθημα της ανασφάλειας να αντικαταστήσει την εμπιστοσύνη από την οποία δικαιούται να διακατέχεται ο πολίτης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.