19.11.13

Όσο θα χτυπάτε στο σκοτάδι εμείς θα διαχέουμε το φως της ελευθερίας

Ξημερώματα Δευτέρας 18 Νοέμβρη, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του 9ου αντιεξουσιαστικού φεστιβάλ και το βράδυ ουσιαστικά της επετείου της 17 Νοέμβρη, τοποθετείται αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός μικρής εμβέλειας έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Adelante.
Ευτυχώς δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στο χώρο και η φωτιά σβήστηκε γρήγορα. Οι δράστες έφυγαν, όπως ήρθαν, σαν κλέφτες, αλλά δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την πολιτική τους ταυτότητα.
Είναι εκείνοι που ενώ εμείς ανοίγουμε το πεδίο του διαλόγου με την κοινωνία, μέσα από τα φεστιβάλ μας, τη διαρκή μας δραστηριότητα στην πόλη και τις δομές μας, είναι κλεισμένοι σε μια τρύπα στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας και βγαίνουν μόνο για να γεμίσουν χαρτάκια την πόλη. Είναι αυτοί που όταν εμείς, προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια, δολοφονούν μετανάστες και αντιφασίστες. Είναι αυτοί, που όταν εμείς μιλάμε για ζωή, ζητούν αίμα. Είναι το κατακάθι της ελληνικής κοινωνίας, οι θρασύδειλοι νεοναζί της Κομοτηνής.
Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μας ξυπνήσουν στα χαράματα και να μας αναγκάσουν να υποστούμε την παρουσία των ψηφοφόρων τους αστυνομικών για ένα δίωρο έξω από το Adelante.
Η απάντηση λοιπόν, ενάντια στη διάχυση του αντιεξουσιαστικού και ελευθεριακού λόγου μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, ήταν 3 σπρέι βαψίματος δεμένα με στουπί, έξω από τη τζαμαρία μας. Συγχαρητήρια, περάσατε από την εποχή του λίθου στην εποχή της πυρίτιδας. Για όσους αντιλαμβάνονται την επίθεση ως απόδειξη της ύπαρξης των δύο άκρων, δηλαδή των νεοναζί και των αντιεξουσιαστών, εμείς θεωρούμε ότι έχουμε αποδείξει έμπρακτα στην πόλη, ότι δεν αποτελούμε άκρο, άλλα ένα κομμάτι του κόσμου των κινημάτων, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, μακριά από λογικές μαφίας, νύχτας, φετιχισμού της βίας απέναντι σε αδύναμους.
Ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι στις προκλήσεις των νεοναζί, ούτε να περιοριστούμε σε απλές καταγγελίες. Συμβάλουμε και συμμετέχουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, στον αντιφασιστικό αγώνα τόσο με τη διαπάλη των ιδεών σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και στο κομμάτι της άμεσης δράσης και του μαχητικού αντιφασισμού.

Δε μας φοβίζετε, μας εξοργίζετε!
Όλοι στην συγκέντρωση – πορεία ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις στους Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 στις 18:00 στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/11/13 12:50

    Πω πω ανατριχιάσαμε από δημοκρατικότητα και επαναστατισμό...

    Πολύ αλήθεια και πολύ φως μπρε...

    Φτου να μη σας ματιάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/13 13:03

    Πάντως θα έχει πλάκα να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ... θα έχω την ευκαιρία να κατέβω και γω για πρώτη φορά σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/11/13 19:29

      κι εγω κι εγω για του ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/11/13 13:55

    " εμείς θα διαχέουμε το φως της ελευθερίας" με παλούκια και κουκούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι? δεν σας ακούω καλά σχολιαστές

    μήπως η ηχομόνωση εκεί στο 5ο όροφο που κρύβεσ... εεε μαζεύεστε παραείναι καλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/11/13 18:50

    άλλοι φοράν κουκούλες άλλοι κρύβονται σε 5ους ορόφους με 2 διμοιρίες απο κάτω

    έτσι πάνε αυτά δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.