20.11.13

Η πρόσληψη μηχανικού στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής … χωλαίνει!

Με ανακοίνωση του το ΤΕΕ Θράκης, για την αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας ξεκαθαρίζει τα πράγματα για την πρόσληψη ενός πολιτικού μηχανικού από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής.
Το ΤΕΕ Θράκης θεωρεί ότι η αξιολόγηση των μηχανικών που εκδήλωσαν συμμετοχή, ολοκληρώθηκε με κριτήρια που δεν είχαν τεθεί στην Πρόσκληση Συμμετοχής, την οποία χαρακτηρίζει «καταφανέστατη μεροληπτική». Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης, θα συζητήσει το ενδεχόμενο προσβολής της πρόσκλησης, στα αρμόδια Όργανα και Αρχές. Διαβάστε την ανακοίνωση.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/11/13 19:43

    o proedros tis deyak kai i geniki dieuthintria nomizoun oti einai diko tous magazaki i deyak kai kanoun oti theloun. sintoma omos tha apologithoun toso stin dikeosini oso kai ston kosmo tis rodopis gia ola auta .tha apologithoun kai gia polla alla pou akougonte (kapnos dixos fotia pote den vgenei)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/13 08:00

    Όταν η ΔΕΥΑΚ. η Δημοτική αρχή το ΤΕΕ ασχολούνται με την πρόσληψη ενός πολιτικού μηχανικού…γιατί τότε να μην πλημυρίσει η Κομοτηνή…αφου έμεινε απροστάτευτη από τεχνικούς;
    Αυτή είναι η χρηστή διοίκηση που μας υποσχόταν ο κ. Πετρίδης;

    *********
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 20-11-2013
    Σκηνικό …Βενετίας μετά την σημερινή νεροποντή

    Θεατές στο ίδιο έργο για μία ακόμα φορά βρέθηκαν το μεσημέρι οι κάτοικοι της Κομοτηνής, αλλά και αρκετών οικισμών γύρω από την πόλη. Από την ισχυρή καταιγίδα που «χτύπησε» την περιοχή προκλήθηκαν εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε γειτονιές, πλημμύρισαν σπίτια, διακόπηκε η ρευματοδότηση σε οικισμούς, όπως η Καρυδιά, η Πάνδροσσος, το Ανθοχώρι κ.α.

    Το σύνηθες σκηνικό στη δυτική είσοδο της πόλης, με τη διάβαση κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα να μετατρέπεται σε λίμνη, δε θα μπορούσε να μην επαναληφθεί κι αυτή τη φορά. Προτού να παρέμβει η τροχαία και να διακόψει την κυκλοφορία, παραπέμποντας τα οχήματα στην παλιά οδό Ξάνθης, ένα φορτηγάκι κι ένα επιβατηγό πρόλαβαν να εγκλωβιστούν μέσα στα νερά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επιχείρηση ρυμούλκησης τους.

    Κι αν το σκηνικό στις γέφυρες της δυτικής εισόδου κρίνεται σύνηθες, τι να πουν και οι κάτοικοι του Ηφαίστου, που βλέπουν σχεδόν σε μόνιμη βάση, κάθε φορά που ο καιρός κάνει τα τερτίπια του, να πλημμυρίζουν οι εσωτερικοί δρόμοι του οικισμού κι ενίοτε το νερό να μπαίνει στα σπίτια τους. Κι αυτή τη φορά δεν έλειψαν τέτοιας φύσεως προβλήματα, που οδήγησαν σε «βροχή» κλήσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, πλην όμως με την παρέμβαση δημοτικών συνεργείων αποφεύχθηκε η εισροή νερών μέσα σε σπίτια.

    Άλλα σημεία εντός της Κομοτηνής, που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε βούρκους, επιτρέποντας με δυσκολία τη διέλευση των οχημάτων και ενίοτε ακινητοποιώντας κάποια μέσα στο νερό, ήταν ο κόμβος του ΟΑΕΔ και η διασταύρωση των οδών Αγίας Βαρβάρας και Μαραθώνος, στο δρόμο που οδηγεί προς τα Σύμβολα. Στην δεύτερη περίπτωση τα βουλωμένα φρεάτια, που δεν επέτρεπαν την αποστράγγιση των υδάτων, έγιναν αιτία για να πλημμυρίσουν ακόμα μια φορά τα παρακείμενα νοικοκυριά. Μάταια οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι προσπαθούσαν να προστατέψουν τις περιουσίες και τα υπάρχοντά τους, «σκαλίζοντας» με ό,τι έβρισκαν στα σημεία που υπολόγιζαν ότι τα νερά μπορούν να βρουν τρόπο διαφυγής. Άλλοι απλά σάστισαν και προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβαινε, αλλά και πώς θα περάσουν τη νύχτα μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό.

    Πέρα από τις παραπάνω περιπτώσεις, σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στις περιοχές του Σταθμού, του Κολυμβητηρίου, των οδών Αδριανουπόλεως και Φιλιππουπόλεως, αλλά και στην οδό Γιάννη Ρίτσου. Μετά από επέμβαση δημοτικών συνεργείων, μέχρι τις 8 το βράδυ τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν στα περισσότερα μέτωπα που άνοιξε η καταιγίδα, εξαιρέσει των γεφυρών στη δυτική είσοδο όπου η κίνηση εξακολουθούσε να διοχετεύεται από την παλιά οδό Ξάνθης.

    Από τα προβλήματα, που προκλήθηκαν εκτός της πόλης της Κομοτηνής, ξεχωρίζει η συγκέντρωση φερτών υλικών στο δρόμο Καρυδιάς-Πανδρόσσου, που οδήγησε σε διακοπή της κυκλοφορίας για τα οχήματα. Οι εργασίες των συνεργείων του δήμου στο συγκεκριμένο σημείο συνεχίζονταν ως αργά.
    Λόγω του καιρού εξυπακούεται ότι οι ιρλανδικές διαβάσεις στη μεγαλύτερη επικράτεια του νομού έμειναν κλειστές για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί και αυριο, αφού τα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να παραμείνουν έντονα στην περιοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/13 12:46

    κ. Καρασταύρου γιατί καταργήσατε τα φρεάτια όμβριων της λεωφόρου από το ύψος του καταστήματος Πέτσα, και χθές για πρώτη φορά έγινε χαμός από τον «συνωστισμό» των νερών; Τον Μπουκλουτζά θύμισε.
    Ποιος ο λόγος; Για να κατασκευασθεί ο «αρχοντικός» ποδηλατοδρόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/11/13 11:07

    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΑ ΜΑΣ. ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΤΕ! ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΙΚΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/11/13 12:56

    Είναι φανερό ότι ο κ. Καρασταύρου κοιτάει ψηλά. Δήμαρχε πρόσεχε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/11/13 18:38

    Γιωργο Πετριδη.Θα μας πεις ποσα χρεη παρελαβες απο τον Δημο Αιγειρου.Καποιοι μιλουν για 20,000 σουβλακια.Ειναι αληθεια,και γιατι τετοια σιωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.