20.11.13

Το Κάμπινγκ και τη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ

Η κομματική οργάνωση του  ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο καταγγέλλει «πάρτυ» ξεπουλήματος της κυβέρνησης δημόσιων εκτάσεων, καθώς παραχωρεί το Camping και τη δημοτική πλαζ της Αλεξανδρούπολης στο ΤΑΙΠΕΔ και στους ιδιώτες. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Η συγκυβέρνηση προχωράει χωρίς ντροπή και στο δεύτερο σχέδιο παράλληλα με την εξαθλίωση της κοινωνίας: τη λεηλασία και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των κοινωνικών υποδομών, των κοινωνικών αγαθών.
Ανάμεσα σ’ αυτά με απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 14 Νοέμβρη “μεταβιβάζεται χωρίς ανταλλάγματα στο ΤΑΙΠΕΔ και η έκταση των 150 περίπου στρεμμάτων που περιλαμβάνει το CAMPING ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, την Δημοτική Πλαζ, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τα καταστήματα που λειτουργούν  στο χώρο αυτό αλλά και την έκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης «Μαρακάνα» που με τόσο κόπο και κόστος δημιούργησε”. Είναι πια φανερό και στον τελευταίο πολίτη τί θα επακολουθήσει: ξεπούλημα όσο-όσο σε ιδιωτικά συμφέροντα που λειτουργούν μόνο με βάση το κέρδος και χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο.
Θυμίζουμε ότι ο χώρος αυτός με αγώνες της Δημοτικής Αρχής «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» το 1986 αποδόθηκε από τον ΕΟΤ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιοποίηση και εκμετάλλευση.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τότε μέχρι σήμερα, αρχικά με την ΔΗΤΕΑ και σήμερα με την ΤΙΕΔΑ ΑΕ αφού επένδυσε σημαντικό κεφάλαιο για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις σε όφελος των κατοίκων της πόλης, του Έβρου, της Θράκης και όλης της χώρας.
  • Η Δημοτική Πλάζ φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι με πολύ φθηνό εισιτήριο τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα από όλη τη Θράκη
  • Στο CAMPING, ένα από τα καλύτερα της χώρας φιλοξενούνται Έλληνες και ξένοι τουρίστες, κατασκηνωτές, διερχόμενοι με χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής φιλοξενεί οικογένειες, παιδιά, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
  • Στο θερινό κινηματογράφο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» κάθε καλοκαίρι παρουσιάζονται οι καλύτερες ταινίες της σαιζόν από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ και την ΤΙΕΔΑ
  • Στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων «Μαρακάνα» γυμνάζονται καθημερινά δεκάδες παιδιά του ιστορικού συλλόγου ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης ο οποίος δαπάνησε χιλιάδες ευρώ για να δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο αθλητικό κέντρο για τη νεολαία της πόλης μας σε ένα χώρο μέχρι πρότινος τελείως εγκαταλειμμένο και αναξιοποίητο.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του νομού για να σταματήσει αυτή η θρασύτατη υποβάθμιση από την Κυβέρνηση τόσο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του επιπέδου ζωής των κατοίκων. Δεσμεύεται να μεταφέρει στη Βουλή την αγωνία αυτού του τόπου που χτυπιέται ανελέητα με τέτοιες και άλλες “μνημονιακές” αποφάσεις ενός άθλιου πολιτικού συστήματος και προσωπικού. Καλεί τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες (βουλευτές, περιφερειάρχη, Δήμο και άλλους φορείς) να πάρουν θέση γι’ αυτό το νέο ξεπούλημα και να αγωνιστούν μαζί με τους πολίτες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όσων την υπηρετούν τυφλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.