24.11.13

25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων τουλάχιστον 1 στις 5 γυναίκες στην ΕΕ θα υποστεί βία κάποια στιγμή της ενήλικης ζωής της, ενώ το 90% όλων των θυμάτων συντροφικής ή συζυγικής βίας στην ΕΕ είναι γυναίκες.
Το φαινόμενο της κακοποίησης αφορά γυναίκες κάθε ηλικίας, τάξης, μόρφωσης και εισοδήματος και εντείνεται από την κρίση, τη φτώχεια και το ρατσισμό, συνθήκες τις οποίες βιώνουμε ως χώρα τα τελευταία χρόνια.
Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ λειτουργούν ήδη ένα Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης Γυναικών της ΓΓΙΦ  στην Κομοτηνή και δύο  Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης Γυναικών από τη ΓΓΙΦ σε συνεργασία με τους Δήμους Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Επίσης, πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των γυναικών αναπτύσσονται από Γυναικείες Οργανώσεις και Συλλόγους,  Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας (σε Καβάλα και Ορεστιάδα) και ΜΚΟ όπως το «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας» της Ένωσης Κυριών στη Δράμα και η Οργάνωση «Βία στοπ» στην Καβάλα.
Η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας συνδέεται με την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία και αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.