2.10.13

Και μία λεπτομέρεια που ίσως κάνει την διαφορά… #nazis_behind_bars

Συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, είναι ο Παύλος Σαράκης, γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ!!! Σ’ έναν οικογενειακό καυγά ή σ’ έναν εμφύλιο, καμιά φορά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον εχθρό. Μπορεί εκεί στη ΝΔ να διέγραψαν από το κόμμα τον Παύλο Σαράκη, αλλά αν τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης θέλουν να ψάξουν για φασίστες, ας κοιταχθούν στον καθρέφτη!

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/10/13 19:22

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ? Μουγκαμάρα έπεσε στο "συνταγματικό τόξο" και στους οπαδούς του! Μήπως ψάχνουν κι αυτοί ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ της Χ.Α.? Πολλές καταχωρήσεις στο blog αλλά σε καμμιά δεν βλέπω σχόλια! Που πήγε η εφράδεια των προηγούμενων ημερών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/10/13 18:19

      θα το γραψεις σε ολες τις αναρτησεις αυτο;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/10/13 09:32

    Μπαίνουν πουθενά, σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου, οι διαδηλώσεις στη Βουλή; Κάνει ντου ποτέ κανένας άλλος στη Βουλή μιας δημοκρατίας εκτός από τους πραξικοπηματίες με τα τανκς; Τότε δεν λέγαμε όμως τα αυτονόητα, καταγγέλλαμε το φράκτη. Έτσι σιγά σιγά και μεθοδικά στηνόταν το σκηνικό της βίας. Μεθοδευόταν η στρατηγική της σύγκρουσης. Μπουκάλια, πέτρες, αυγά, ξύλο με ομπρέλες εναντίον των βουλευτών. Πολιτικοί αρχηγοί έλεγαν να τους φοβίσουμε, να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τα μνημόνια. Αλλά τους βουλευτές τους ψηφίζουμε ακριβώς γι’ αυτό, για να μπορούν να αποφασίζουν ελεύθερα, σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Άρα τι άλλο εκτός από ολοκληρωτισμός είναι ο εκφοβισμός, η προσπάθεια φίμωσης των δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτικών κομμάτων;

    Τότε, όμως, μας φαινόταν απόλυτα φυσικό – οι προδότες, οι δοσίλογοι δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Η «δικαιολογημένη οργή» ήταν το εφεύρημα που αθώωνε κάθε αντιδημοκρατική, κάθε φασιστική ενέργεια. Αυτό που κυριαρχούσε κι αυτό που έμεινε παρακαταθήκη από την Πλατεία, δεν ήταν οι εφηβικοί λυρισμοί της κάτω πλατείας για «άμεση δημοκρατία». Τα λένε καλύτερα τα 13χρονα στα μαθητικά συμβούλια. Αυτό που εμφυτεύτηκε στη συνείδηση της κοινωνίας ήταν οι κρεμάλες, τα «ψόφα», το θάνατος στους προδότες, οι εκτελέσεις στο Γουδί. Ότι όσοι έχουν αντίθετη πολιτική άποψη είναι εχθροί, δοσίλογοι, προδότες, δυνάμεις κατοχής. Ότι η βία είναι ο τρόπος επίλυσης των διαφορών, ότι τα προβλήματα τα λύνεις με ρόπαλα.

    Το σύνθημα «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» ήταν ένα φασιστικό σύνθημα. Αλλά δονούσε τις πλατείες. Το ρεπερτόριο της ΧΑ το είχαν αναπτύξει πολλοί άλλοι πριν καταλήξουν να την ψηφίσουν 425.000 άνθρωποι. Τότε μου φαινόταν αδιανόητο. Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι προοδευτικοί να διαδηλώνουν μαζί με τους φασίστες; Τα «παιδιά της πάνω πλατείας», έλεγαν χαϊδευτικά. Ήταν πολύτιμοι, ήταν σύμμαχοι στον «αντιμνημονιακό αγώνα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/10/13 13:41

      Εξαιρετικό φίλε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/10/13 23:06

      "Το ρεπερτόριο της ΧΑ το είχαν αναπτύξει πολλοί άλλοι πριν καταλήξουν να την ψηφίσουν 425.000 άνθρωποι" - πες σ αυτον που το εγραψε (και απο τον οποιον εσυ το αντεγραψες) πως εχει απολυτο δικιο: τα "πού ρε Παπαδοπουλε", "οι μαρξιστες κυβερνουν την Ελλαδα", "η γενια του Πολυτεχνειου μας κατεστρεψε", "οι ξενοι μας παιρνουν τις δουλειες", "δεν υπηρχαν νεκροι στο Πολυτεχνειο", "μαλακα Αλβανε", "τους λαθρομεταναστες να τους παρετε στο σπιτι σας" κτλ κτλ κτλ, τα ειχαν πει αλλοι πολλα χρονια πιο πριν. Μηπως θελεις να πω κι ονοματα?

      Και μη με πεις πως οοοολα αυτα δεν ηταν στο ρεπερτοριο της ΧΑ ε?

      ΥΓ. και το παραμυθι με την πλατεια, καλό δε λεω, αλλα αρκετα κρατησε: σε λιγο θα μας πεις πως οι χρυσαυγιτες εφαγαν και ξυλο απο τα ΜΑΤ(!!), τα οποια μετα ολως τυχαιως τους ψηφισαν(!!!). Λιγη σοβαροτητα ρε...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/10/13 09:09

      Δε βλέπω να διαφωνείς 23:06 πουθενά με τα όσα παραθέτει ο 09:32. Απλά δε σε συμφέρουν και προσπαθείς με μια υπεκφυγή περί "σοβαρότητας" να αφαιρέσεις λίγη εγκυρότητα από το εξαιρετικό κείμενο. Τέλος πάντων, λίγη σοβαρότητα είχε (χαχαχαα) ο ΣΥΡΙΖΑ, φοβερό κόμμα, αν του περισσέψει από αυτή τη λίγη και λίγη για τους υπόλοιπους (εμάς), να μας δώσει να έχουμε. Άντε το πρόβλημα της σοβαρότητας λύθηκε λοιπόν, τώρα ας λύσει και το πρόβλημα ταυτότητάς του και το πολιτικό του πρόβλημα της δημοσκοπικής καθήλωσης, και βλέπουμε. Του συνταγματικού τόξου είναι άλλωστε, γιατί να τον εχθρευόμαστε;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/10/13 13:30

      Τι να διαφωνήσει μωρέ. Προπαγάνδα κάνει. Κάνει και τίποτα άλλο εκτός από προπαγάνδα και κλάψα ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Και όταν λέμε "προπαγάνδα" συμπεριλαμβάνουμε την έργω και όχι μόνο λόγω.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος4/10/13 20:34

      Αγαπητοι μου, εγω δεν μιλησα ουτε για τον ΣΥΡΙΖΑ ουτε για την σοβαροτητα του, ουτε για την προπαγανδα του - αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο (εδω δεν νοιαζονται οι ιδιοι, θα νοιαστω εγω!)

      Εγω απλα ανεφερα τις αηδιες που ακουγαμε εδω και πολλα χρονια απο διαφορους καλοθελητες (μη χρυσαυγιτες) και οι οποιες ολως τυχαιως αποτελουσαν και αποτελουν και το ρεπορτοριο της ΧΑ. Δεν νομιζω να διαφωνειτε σ' αυτο?

      για παραδειγμα το "οι ξενοι μας παιρνουν τις δουλειες" δεν ακουσατε πρωτη φορα απο χρυσαυγιτη περυσι - το ειχατε ακουσει απο τον Βελοπουλο 15 χρονια πριν και το "τους λαθρομεταναστες να τους παρετε σπιτι σας" το ακουσατε απο τον Αδωνι 10 χρονια πριν. Αν κανω λαθος, διορθωστε με...

      και απο τη στιγμη που αυτες οι αηδιες, αντι να περιθωριοποιθουν εγιναν mainstream μεσω της διαρκους προβολης τους, η ακροδεξια εγινε μια πραγματικοτητα - οχι προπερσι, αλλα εδω και μια δεκαετια.

      Το ΛΑΟΣ (που ελεγε ακριβως τα ιδια με τη ΧΑ) πηρε 8% χωρις κριση, χωρις μνημονια, χωρις πλατειες, χωρις κρεμαλες, χωρις "ψοφα", χωρις μουτζες! - αληθεια, αυτο πως το εξηγουν οι θεωριες σας? το σκεφτηκατε ποτε?

      Για τελειωνουμε: δεν αντιλεγω, το αρθρο λεει αληθειες, αλλα θα ηταν σοβαρο αν ελεγε ολη την ιστορια απο την αρχη - η οποια οσο κι αν το θελουμε, δεν ξεκιναει το 2011

      Φιλικα και καλοπροαιρετα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος3/10/13 09:44

    ΣΥΡΙΖΑ: «Έβγαλαν με εγγύηση τον Κασιδιάρη για να μας αποπροσανατολίσουν από τα μνημόνια. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.