4.10.13

Εξορύξεις και λιμενικά έργα μπορούν να πάρουν άδεια σε περιοχές Natura #skouries

Λιμενικά έργα, εξορυκτικές δραστηριότητες, τουριστικές εγκαταστάσεις, έργα αθλητισμού και αναψυχής, βιομηχανικές υποδομές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι μερικά από τα έργα που θα μπορούν να αδειοδοτούνται, υπό προϋπόθεσης, σε περιοχές Νatura, κατόπιν Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της εκάστοτε περιφέρειας οφείλουν να απαντήσουν εντός 35 εργάσιμων ημερών εάν το έργο είναι συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο αδειοδοτείται αυτόματα.
Παράλληλα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι κάποια έργα υποδομών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανεύρεσης ορυκτών, μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και αν η αξιολόγηση του έργου είναι αρνητική, υπό τον όρο ότι το έργο θεωρείται σημαντικού δημόσιου κοινωνικού ή οικονομικού συμφέροντος. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με την απόφαση, θα λαμβάνονται αντισταθμιστικά μέτρα για την διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.