30.10.13

Εκδήλωση στην Ορεστιάδα της Liberation – ΕΑΑΚ για τη θεωρία των δύο άκρων

Με αφορμή τα 4 χρόνια δράσης στις σχολές και την πόλη της Ορεστιάδας, η Liberation – ΕΑΑΚ πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Θεωρία των δύο άκρων και η κρατική βία».
Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο χώρο του Πανεπιστημίου, ομιλητές θα είναι οι Θοδωρής Περεντίδης, μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Έβρου και οικονομολόγος, Γιώργος Δεμερδεσλής, μέλος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης καθηγητών, Αντώνης Γκουτζιαμάνης, μέλος του ενιαίου αντικαπιταλιστικού σχήματος Liberation – ΕΑΑΚ. Στη συζήτηση θα γίνει τοποθέτηση και από εργαζόμενο της ΕΡΑ Ορεστιάδας.
Η κουβέντα αυτή γίνεται λόγω της επίκαιρης προπαγάνδας του κεφαλαίου και του κράτους που ταυτίζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες με τις νεοναζιστικές και παρακρατικές δολοφονίες και πρακτικές. Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι θα διαπιστώσουν πως χρησιμοποιήθηκε η θεωρία αυτή και στο παρελθόν αλλά ο καθένας θα μεταφέρει την εμπειρία του από τους κοινωνικούς χώρους δράσης και τους αγώνες του κλάδου του για το πώς η κυβέρνηση – ΜΜΕ και λοιποί ρουφιάνοι εφαρμόζουν την θεωρία αυτή αλλά και το πώς ξεδιπλώνεται η κρατική βία.
Στόχος βέβαια δεν είναι μία απλή καταγραφή εμπειριών αλλά να δοθούν απαντήσεις και αγωνιστικά προτάγματα. Τα μέλη της Liberation – EAAK, πιστεύουνε ότι όλοι μαζί σαν μια γροθιά πρέπει να δημιουργήσουνε αυτόν τον αγωνιστικό-επαναστατικό πόλο που θα παλέψει και θα ανατρέψει τις πολιτικές φτώχειας, εξαθλίωσης και ρατσισμού.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, «να σηκώσουμε την κόκκινη σημαία του ανυποχώρητου αγώνα υπερασπιζόμενοι τις λαικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Πάγια και σταθερή θέση μας όσον αφορά τουλάχιστον την πόλη της Ορεστιάδας να δημιουργήσουμε από κοινού ένα αγωνιστικό συντονιστικό αντίστασης πλάι-πλάι με φοιτητές, καθηγητές, τους εργαζόμενους της ΕΡΑ και τους μαθητές. Ένα συντονιστικό που θα ενώνει τα κοινά μας προβλήματα και θα δίνει ενιαίες απαντήσεις και αγώνες από εμάς για εμάς».

Liberation – EΑAK (ενιαίο αντικαπιταλιστικό σχήμα στις σχολές της Ορεστιάδας)

ΥΓ:  Επειδή η αλληλεγγύη δεν είναι μία λέξη, αλλά πράξη μεγάλο μέρος των εσόδων του PARTY θα πάει στους απολυμένους της ΕΡΑ Ορεστιάδας ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στις δυσκολίες του αγώνα τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.