30.10.13

Χαρακίδης για Παπαεμμανουήλ: «Και θέλει να γίνει και Δήμαρχος…»

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η διαχείριση του Δήμου Δράμας απαιτεί νηφαλιότητα, εντιμότητα και κυρίως γνώση, κάτι που ο κύριος Παπαεμμανουήλ δείχνει να μην διαθέτει ούτε στο ελάχιστο. Για πολλοστή φορά δείχνει το προσωπικό μένος του για το Δήμαρχο Δράμας. Ο κύριος Παπαεμμανουήλ αδυνατεί να κατανοήσει αυτά που διαβάζει, προχωρώντας σε ανακοινώσεις που μειώνουν το επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν κάποιος θέλει να γίνει Δήμαρχος και μάλιστα σε έναν Δήμο τόσο ιστορικό όσο αυτός της Δράμας, θα πρέπει πρώτα να ενημερώνεται σωστά και στη συνέχεια να τοποθετείται. Ο κ. Παπαεμμανουήλ όφειλε να γνωρίζει ότι:
Η ενεργοποίηση της κατάστασης επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας μετά την συνάντησή του  με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε στην Αθήνα  πριν μερικές εβδομάδες. Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ. 1/281/24980) με θέμα «Απόφαση κατανομής προσωπικού στο Δήμο Δράμας», δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β Αρ. 2592/15-10-2013, αφορά μόνο το Δήμο της Δράμας και κανένα άλλο δήμο της χώρας και όπως είναι φυσικό, δεν εντάχθηκε σε κανένα νομοσχέδιο.
Η αναφορά στις προκηρύξεις 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ είναι εντελώς άστοχη, αφού οι συγκεκριμένες προκηρύξεις αφορούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο υπουργείο Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας και όχι στο Δήμο της Δράμας. Άλλωστε, το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», βρίσκεται στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία και δεν έχει ακόμη ψηφιστεί.
Αν μη τι άλλο λοιπόν, τη διαφορά ανάμεσα σε Υπουργική απόφαση και Νομοσχέδιο θα έπρεπε να τη γνωρίζει ο ίδιος, αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι παρασύρθηκαν από ένα ανυπόστατο δημοσίευμα και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.
Παρ’ όλα αυτά όμως την ενεργοποίηση του πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από το έτος 2009 θα μπορούσε να την προχωρήσει και η παράταξη του κ. Παπαεμμανουήλ όσο ήταν Δημοτική Αρχή. Κάτι που βέβαια δεν έκανε, αφήνοντας στο έλεος της ανεργίας τους επιτυχόντες. Αντίθετα, αυτό που επιδίωξε και πέτυχε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και η σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι όλοι οι επιτυχόντες του 2009 να στοιχειοθετήσουν τελικά δικαίωμα  πρόσληψης.
Για τους παραπάνω λόγους, τόσο οι τοποθετήσεις του κ. Παπαεμμανουήλ, όσο και οι τοποθετήσεις του έγκριτου νομικού της «Νομικής Υπηρεσίας» της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχουν καμιά σχέση με τα τεκταινόμενα στο Δήμο της Δράμας.

Δημοτική παράταξη για τη Δράμα «Πόλη και Ζωή»
Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.