30.10.13

9 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική #skouries

Κάτοικοι της Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα, καθιερώνουν την 9η Νοεμβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική.
Στις 9 Νοέμβρη, καλούνε σε ταυτόχρονες διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, δράσεις, διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για να σταματήσουν όλες οι διώξεις και φυλακίσεις σε βάρος τους και για να πάψουν άμεσα οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική. Ο αγώνας μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Τώρα σας χρειαζόμαστε όλους. Δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς για τα δικαιώματά μας αλλά για την ίδια τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε κάθε άνθρωπο που παλεύει για ζωή, ισότητα, ελευθερία, αξιοπρέπεια. Η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων των κοινωνικών κινημάτων που υποστηρίζουν θεμελιώδη δικαιώματα είναι η μόνη αντίδραση ενός πανικοβλημένου συστήματος εξουσίας. Υποχρέωση μας να προστατεύσουμε με την φωνή μας όλους αυτούς που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Πιστεύουμε ότι ενωμένοι έχουμε τη Δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.