5.10.13

Επίσκεψη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης στο Εθνικό Πάρκο Harz

Στο πλαίσιο των Διεθνών Συνεργασιών που ξεκίνησε ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με άλλα Εθνικά Πάρκα, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών του ΦΔΟΡ στο Εθνικό Πάρκο του Harz (Harz National Park) στη Γερμανία.
Ο αντιπρόεδρος του ΦΔΟΡ Σταύρος Κεχαγιόγλου και οκτώ από τα στελέχη του επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο του Harz σε δύο ομάδες από 15 - 21/09/2013 και από 22 - 28/09/2013, αντίστοιχα, όπου παρακολούθησαν τη λειτουργία του εν λόγω πάρκου, συζήτησαν με το προσωπικό του και αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις, σχετικά με τη διαχείριση των δύο Εθνικών Πάρκων.
Κατά την επίσκεψη αρχικά έγινε παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και στην συνέχεια παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου του Harz, της οργάνωσης και της λειτουργίας του, ξενάγηση στο Πάρκο καθώς και μετάβαση σε σημαντικά σημεία του Πάρκου, όπου ήταν δυνατή η παρατήρηση συγκεκριμένων μέτρων και δράσεων σχετικών με τη διαχείριση, την προστασία και την τουριστική ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν: διαδρομή με τραίνο που διασχίζει το Πάρκο και φτάνει μέχρι την υψηλότερη κορυφή του (1140m), επισκέψεις σε κέντρα πληροφόρησης και στο κέντρο φύλαξης του Πάρκου.
Επίσης, ακολουθήθηκαν ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές για τη διακίνηση των επισκεπτών εντός του δάσος, και την ανάδειξη σημαντικών θέσεων, όπως οι τυρφώνες, με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη του οικοσυστήματος. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για το προσωπικό του ΦΔΟΡ, το οποίο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη λειτουργία ενός Εθνικού Πάρκου που διακρίνεται για το επιτυχημένο έργο του και ιδιαίτερα για την ισορροπία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της τουριστικής ανάπτυξης.
Τέλος, ευελπιστεί ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι η απαρχή για μια μακροχρόνια και στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Εθνικών Πάρκων και ότι αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον και από τη διεύθυνση και το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου του Harz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.