21.10.13

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, απέστειλε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία αφορά το θέμα με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25/9/2013 είχαμε θέση ως θέμα συζήτησης το ζήτημα της «Κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας», εκεί ενημερώσατε ότι οι Αντιπεριφερειάρχες θα προχωρήσουν σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς σε κάθε περιφερειακή ενότητα και στην συνέχεια θα συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας για να πάρει την τελική απόφαση.
Βάση του νόμου που ψηφίστηκε στις 8/8/2013 προβλέπεται ότι:

α)7 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά όλα τα καταστήματα,

β) δίνει το δικαίωμα σε καταστήματα κάτω των 250τμ να ανοίγουν όλες τις Κυριακές το χρόνο, κατόπιν σύμφωνης γνώμης των τοπικών φορέων και

γ) δίνει την δυνατότητα στον κάθε Αντιπεριφερειάρχη μέσα σε τρίμηνη προθεσμία να αποφασίσει πόσες Κυριακές, πέρα τις 7 θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα κάτω των 250τμ.
Σας θυμίζουμε ότι  τα εργατικά σωματεία του κλάδου εμπορίου είναι κάθετα αντίθετα στο άνοιγμα των Κυριακών στο σύνολο του χρόνου και οι περισσότεροι Εμπορικοί Σύλλογοι επίσης. Και με δεδομένου ότι τέλος Οκτώβρη λήγει η τρίμηνη προθεσμία της διαβούλευσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε
1. Αν συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας και τι απόφαση πήρε.

2. Αν όχι πότε προγραμματίζετε να συνεδριάσει για το θέμα αυτό. Να πάρετε υπόψη ότι αν μέχρι τέλος Οκτώβρη δεν υπάρξει απόφαση τότε δίνεται το δικαίωμα να ανοίγουν  τα καταστήματα όλες της Κυριακές του χρόνου, πράγμα που θα σημαίνει περαιτέρω χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.
Ήδη μεγάλα πολυκαταστήματα της περιοχής ανακοινώνουν ότι την Κυριακή 3 Νοέμβρη θα είναι ανοιχτά. Σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα την επιτροπή και να αποφασίσετε τα καταστήματα στο σύνολο της Περιοχής να μην είναι καμία Κυριακή ανοιχτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.